Apám nem engedi, hogy több házibuli legyen nálunk pedig megígérte a haverom hogy kifizeti a kárt amit okozott. Mivel győzzem meg?

Kedves Kérdező, bocs előre is, ha durván fogalmazok, de a kérdésedről süt, hogy neked a szép szó nem használ. Szóval az a helyzet, hogy Te is és a haverod is elkényeztetett kis csírák vagytok. Valószínűleg az van, hogy mindent a valagatok alá kaptok, és fogalmatok sincs mi az, hogy valamiért megdolgozni és munka árán megszerezni. Apukád gondolom megdolgozott a hifiért, és ennek a széttörése nem csak anyagi kárt jelent, hanem azt az érzést kelti benne, hogy a munkája megsemmisült. És ezt a kifizetés nem enyhíti.
A heverod meg külön egy nyomi gyíkarc. Párzó nőstények voltak talán házban, hogy ennyire dúlt benne a tesztoszteron, vagy alapból ekkora suttyú, hogy ha valami nem működik neki, akkor azt összetöri? Olyan intelligens, mint egy alsó kategóriás előember, és az külön gáz, hogy szerinted ebben nincs semmi kivetnivaló.
A másik az, hogy aki ilyen baráti társasággal házibulit AKAR tartani, az nem normális. Menjetek le a sikátorba, vedeljetek kalinkát, borogassátok fel a kukát, és mindenki meghet a dolgára, ha ennyire eszetlenek vagytok, de ne Apukád lakásában zúzzatok már.
Ne mondjál neki semmit, hogy legyen házibuli. Tanulj meg felelősséget vállalni, és ne akarjál otthon házibulit rendezni.

Hát, az előttem szólók mindent leírtak.
Már csak arra lennék kíváncsi, kedves kérdező, hogy mindezek átgondolása után hogy látod a helyzetet? Mármint a sok kioktatás után.

Nálam engedékenyebb szülő nem sok akad.
Leírom a fiam 20. szülinapi buliját. Februári gyerek, kitalálták, hogy a kertben buliznak. Jó nagy hó, egész éjjel égő tábortűz, nulla alvás, sok pia. Elég gáz kombó, de úgy voltam vele, megoldjuk. Megdumáltam a józanabb kategóriával, hogy gyakran tartanak népszámlálást, nehogy valaki bealudjon a hóban, és és is sokat kinn voltam velük (haveri a kapcsolat). Ja, és szóltam, hogy bárki álmos, rosszul érzi magát, az jöjjön befelé a házba.
Részleteket nem írok, lényeg, hogy a fiam szobája eléggé össze lett hányva, a lányok nagy része hamar bejött, és hajnali háromkor már az egész banda sorban aludt a padlóra pakolt matracokon, takarókon.
Másnap egész nap takarítottunk, élen velem, de a félkómás kölykök is csinálták rendesen.
Következő évben nem volt kérdéses, megismételtük a bulit, mert bár melós volt, úgy éreztem, vállalható, évente egyszer belefér.
De az, ami nálatok ment, az nálam is kicsapta volna a biztosítékot, és nemcsak azért, mert a haverod egy agresszív barom, hanem a te hozzáállásod miatt is.

Ilyen ember be nem tenné a lábát a házamba... Buli nélkül se.
Ez nagyon durva, gondolom apád nem akarja, hogy a haver legközelebb agyonverjen valakit, mert épp olyan kedve van.

"A haverodnak volt a születésnapja, miért nálatok "ünnepeltétek"?"
Az én haveri társaságom is mindig ugyanannál a srácnál gyűlik össze, az ő házuk alkalmas erre. :D Ő imád bulikat tartani, az anyja vagy nincs otthon, vagy bulizik velünk, nekik van kialakítva egy kis féltető hátul a kertben, nála van vízipipa, náluk van plusz alvóhely, ha valaki nem akarna hazamenni mert mondjuk ivott és autóval jött, ők vannak hozzászokva a nyüzsihez, lassan 10 éve minden nap van náluk társaság.
Mások vagy messze laknak, vagy tömblakásban, vagy a páromnak mondjuk a húga "útban lenne", stb.
Ha a társaság így egyezik meg, abban semmi rossz nincs.
Bár nálunk nincs is ilyen agresszív állat aki szétb.sz dolgokat csak mert ivott egy keveset :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!