Miért csinálják ezt velem a szüleim?
Egyszerűen nem értem őket, itt van a hétvége de nem engednek sehova, mert én már tegnap elmentem otthonról. Az tény hogy a tavalyi évem nem sikerült a legjobban a suliba, és inkább hármasaim lettek, de ebben az évben ebben a kis időben is mindent megtettem, hogy ne olyan legyen az évem mint a tavalyi. Még azt se mondhatják hogy a hétköznapokon a barátaimmal lógok, mert ez nem igaz. Anyámnak óra rendet kellett írnom, és pontosan leírni, hogy mikor végzek, és onnantól számítva egy óra múlva haza kell érnem, mert különben már hív, hogy hol vagyok. Na nekem 40 perc mire hazaérek, szóval kb 10 percet ha tudok lenni a barátaimmal a hétköznapokon. Ma is minden feladatot megcsináltam amire kértek, tanultam is, és házit írtam, erre mikor megkérdezem hogy elmehetnék e pár órára, leordítják a fejem, hogy milyen pofátlan vagyok, hogy elakarok menni itthonról. Nem értem őket, főleg hogy még csak nem is vagyok az a lázadó típus, és nem értem miért jó nekik, hogy mindennel végeztem, és mégis itthon ülök és nézem a falat úgymond. Szeretnék többet lenni a barátaimmal, mert máskülönben úgy érzem hogy itthon megfulladok, mindig kritizálnak...
17/L
Találj ki valami sztorit, hogy tovább kell bent maradnod a suliban, addig együtt lehetsz a barátaiddal.
18 éves korodtól meg semmibe se lesz majd beleszólásuk, mert nagykorú leszel.
Kitartás! :)
14/L
Már csak három hónap hogy 18 legyek, de akkor se hiszem hogy bármi változni fog, hiába nem szólhatnának akkor már bele
én ennyi idősen péntek délután + szombaton oda mentem ahova akartam. vasárnap közös megegyezéssel otthon voltam tanulni+ a családdal. de ha volt valami program hétfőtől csütörtökig,akkor oda is elmehettem,hogyha másnap nem írtunk dogát és nem feleltünk semmiből. mivel mindig jó jegyeim voltak,szóval kitűnő voltam kb minden évben és félévben,így nem nagyon szóltak,látták hogy tanulok én magamtól is+ az hogy néha elmegyek a barátaimmal még nem jelenti,hogy nem tanulok.
próbáld ezt megértetni velük és lássák,hogy tényleg javítottál tavalyhoz képest.
amúgy én tényleg nem látom olyan ördögtől való dolognak,hogy mondjuk akár pénteken suli után elmehess valahova..de még ha a többi napon is mennél valahova..hogyha 2-ig vagy suliba és elmész barátnőzni 4-5ig, akkor még utána is lehet tanulni,hogyha hazaérsz
nekem 12.-ben úgy lett kitűnő érettségim és nyelvvizsgám,hogy heti 4-5x a párommal voltam+ a barátnőimmel is találkoztunk sulin kívül. mindent lehet,csak akarni kell.szóval ha a párommal voltam suli után,akkor este ha hazaértem nyilván nem leültem a gép elé hanem megtanultam amit kell másnapra.sose feküdtem le úgy,hogy nem készültem volna holnapra. mégis megvolt a társadalmi életem rendesen.szerintem kell az is,nem lehet állandóan csak a tankönyveket bújni
Ismerős a szitu..
Elkezdtem kimaradni, nem érdekelt mikorra kellett hazaérnem, és még az sem hogy mit mondtak.
A következményektől pedig valamiért nem ijedtem meg.
Én fogtam magam, és nem mentem haza, csak amikor kedvem tartotta, és egy idő után megszokták a dolgot. Akár nappal vagy akár este volt.
Persze az első néhány alkalomkor voltak cirkuszok, nem is kicsit, de mindenképpen megérte.. :D
De az a baj, hogy látják, hogy javítok, mert a tavaly félévem tényleg nem sikerült jól, csak ketteseim voltak, elismerem hogy elcsesztem, de év végére minden tantárgyból felhívtam 3-4-re, ami azért nem volt egyszerű.
Pénteken, szombaton néha elvagyok engedve, de akkor is csak szigorúan 7-8-ig. Én még életemben nem maradtam ki 10-12-ig, vagy akár több időre
4# vagyok
pedig próbálj kicsit lázadozni.mindjárt 18 vagy és 7-8ig engednek el. ez szerintem nem normális. mármint ha nem változtatsz ezen,akkor később se fognak elengedni sehova. engem kezdetben a szülinapomon vagy a legjobb barátnőim szülinapján engedtek el,meg szilveszterkor bulizni. ekkor mindig megbeszéltük,hogy meddig maradhatok (12-1 óra körül) és értem jöttek.és pár alkalom után látták,hogy nem hullarészegen szállok be a kocsiba+ mindig tartottam magam a megbeszélt időhöz.utána már 17-18 évesen maradhattam első buszig is, kb havonta éltem a lehetőséggel.
Tegnap is szerettem volna tovább kint maradni, legalább 10-ig, erre anyám azt mondta, hogy szó sem lehet róla, megpróbáltam meggyőzni, erre ilyet mond, hogy rendben akkor jöjjek haza 6-ra. Ennyit a lázadásról :)
A nyáron már az sok volt nekik, ha heti 3-szor elmentem itthonról.
A másik hogy ez ilyen mellékes, de mikor elkezdtem a középsulit akkor kissé megzuhantam... akikre azt hittem a barátaim általánosban, azok hirtelen nem voltak, és ez nem volt rám valami jól hatással. Akkor azt mondták támogatni fognak és mehetek. Hát nem tudom most vannak barátaim és nem tudom hova tűnt az a nagy támogatás...
Vállald a tetteid következményét. A tavalyi évedet elszúrtad, most szorosabb a fegyelem. És ez így is van rendjén. Remélhetőleg tanulsz belőle.
Ezen a fél mondatodon nagyon jót röhögtem:
"de ebben az évben ebben a kis időben is mindent megtettem, hogy ne olyan legyen az évem mint a tavalyi." Egy hete van suli. Mi mindent tettél meg ezalatt az egy hét alatt? Szépen bemutatkoztál, és elmesélted mi történt a nyáron?! :DDDDD
Egyet értek anyukáddal, és támogatom.
29N
Már vártam egy megmondóembert :)
Még egyet is értenék veled, ha előtte kevésbé lett volna szorosabb a fegyelem.
Hát persze, szépen bemutatkoztam, és elmeséltem mi történt a nyáron. Bárcsak lehetne rá ötöst kapni :D Év eleji szorgalmi feladatok... Két hete van suli. A héten már írtam 2 dolgozatot, kaptam 2-3 ötöst csak ezen a héten. Bár te akkor biztos jobban tudod hogy mennyit tettem ezekért :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!