Szerintetek baj, hogy szinte csak idősebb barátaim vannak? Miért zavarja ez anyát?
Volt több korombeli barátom, barátnőm, de a lányok 80%-áról kiderült, hogy kétszínű és a kaktuszomat sem bíznám rájuk, így maradtak a fiúk, de velük meg nem mindig tudok lelkizni, vagy hasonlók. Szóval velük akkor lógok, ha unatkozok/bulizhatnékom van.
Viszont vannak idősebb barátaim/barátnőim is. Sokukat a nővérem által ismertem meg, de valakiket a gimiből, másokat pedig azért, mert a volt legjobb barátnőm nagyon pasizós volt és mindig kísérgetnem kellett a bulikba, ahol én unalmamban barátkoztam, dumáltam másokkal. Szóval ha pl. vízilabdással kavart, akkor én velük lettem jóban, ha egyetemistával, akkor mi akár Szegedre is leutaztunk bulizni. Neki a pasik eltűntek, de nekem a barátok maradtak. De a legtöbbjük idősebb. van olyan, aki 1-2 évvel, de olyan is, aki most lesz 29 idén. Nem rossz társaság egyáltalán, meg nem is egy banda. Szóval van közöttük kozmetikus, jogász, medika, tanuló, de még olyan is, aki egyetem után férjhez ment és most csak pihen, utazgat, nyelvet tanul.
A gimis évfolyamtársaimban pedig nem igazán bízom meg, nem tudom velük olyan jól érezni magam és anyát ez zavarja.
17/L (végzős gimis vagyok)
Szerintem ez teljesen rendben van :) ne aggódj, ha jól elvagytok, és nem drogosok, vagy olyan emberek, akik kihasználnak, akkor nyugodtan barátkozz velük. Intelligensen fogalmaztad a kérdésedet is, érettnek tűnik a gondolkodásod, nem hinném, hogy ne ismernéd fel ha kihasználnának.
Az anyukáddal ülj le szépen, esetleg valamelyik presztizsesebbnek ható baránőddel együtt (a jogász komoly emberre vallhat a szülőknél) és beszélgess el vele, hogy ők megértenek, velük érzed jól magad, míg a kortársaidnál nem találod azokat az értékeket, amik Neked fontosak. Ha megismeri egy vagy több barátdoat, szerintem nem lesz kifogása ellenük! Majd írj, hogy hogy sikerült! :)
Ez jo, en is hasonloan erzem, az en korosztalyom nem nekem valo, nincs ezzel semmi baj.
Anyukad csak szimplan aggodik. Es biztos ugy gondolja, hogy mas koru embereknek masak a rovidtavu celjaik is. Nekik mar nem a jegyeik a legfontosabbak, illetve, a tovabbtanulas vagy ehhez hasonlo dolgok, ok mar legalisan fogyaszthatnak alkoholt es sokmindenben tapasztaltabbak, mint egy gimnazista. Talan ez bantja anyudat, hogy mi van ha tudtodon kivul rossz hatassal lesz rad az a masik generacio. Ha megmutatod neki, hogy nem hanyagolod az iskolat es eleg idot forditasz a pihenesre is akkor talan lenyugszik. Illetve ha meselsz neki a barataidrol (de csak jokat persze!), hogy ismerje meg oket jobban, az meg jo lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!