Miért ne lehetne ezt igy hagyni? (jövőbeni döntésről van szó)
20 éves lány vagyok, idén nyáron sikerült kikerüljek külföldre a saját bőrömön (szóval a kutya nem pénzelte nekem, teljesen a saját erőfeszitésem árán és nem egyetemi támogatás vagy hasonló), dolgozok, minden rendben van, és nekem nagyon tetszik az itteni nyugis élet. A szinvonal talán mégjobban, ráadásul a környezet is nyugtató, nyelvtudásom fejlesztem (és mig az angol a nemzetközileg elfogadott az egész világon, igenis fontosnak tartom ebben a fejlődésem).
Sajnos hamarosan haza kell utazzak, kezdődik a második évem egyetemnél (3 éves gazdasági egyetembe kezdtem bele).
A helyzet a következő: párom jelenleg kiköltözött ő is ide munka miatt, lényegében arra jutottunk ketten hogy inkább itt kinn szeretnénk élni. Eddig úgy van, hogy egyetem után, ami még 2 év, én kijövök utána. Viszont nagyon azon gondolkozom hogy én már jövőre jönnék, hogy minél hamarabb vághassak bele abba amit kitűztem célomnak (ehhez csupán pénz kell nekem). Az otthoni egyetemet időpocsékolásnak tartom, lényegében azért vágtam bele hogy tudjam összeszedni magam kicsit a 3 év alatt, majd tudjak gondolkozni azon hogy mit szeretnék kezdeni az életemmel. Most világosodtam fel. Igy már nem szivesen töltenék el még két évet a semmivel, inkább max egyet, amig még otthon elintézek mindent. Anyagilag nem függök szüleimtől, az ő pénzügyi támogatásuk nem kéne.
Erdeteileg ők is külföldre szántak volna a lehetőségek miatt, most itt az alkalmam hogy megragadjam ezt párommal együtt. Viszont igy bukom az egyetemet (max ha befagyasztom, akkor nem), és félek hogy emiatt csalódottak lennének.
Lényegében a hazatérésem után fogok velük erről beszélni.
Vagy maradj kint, és ne is gyere vissza tartósan (csak ügyet intézni), vagy fejezd be az itthoni sulit. Annak nincs értelme, amit tervezel.
Kérd át magad kint egy megfelelő suliba, vagy kezdj újat, ami érdekel. Vagy szimplán dolgozz, és majd meglátod, lesz-e energiád egy képzésre kint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!