Szülők, ti mit reagáltatok ha ehhez hasonló választ
kaptok a gyerekeitektől?
én nem így nevelném a gyerekemet, de ha mégis megtenné, akkor 2 perc múlva a lépcsőházban találná magát az irataival és egy váltás ruhával, a kulcsai nélkül
2015. aug. 23. 19:24
12/18 A kérdező kommentje:
Nagyra értékelem a hozzászólásaitokat aranyosak vagytok.. Amiket elmondtatok, egy-egyig igaz.. és én mindig is tiszteletre neveltem, udvariasság, stb, amit csak el tudtok képzelni, és mindezt egyedül, kisebb-nagyobb problémákkal.én tudom hogy a gyerekeket minimum, 11 évig lehet nevelni, formálni az egyéniségüket, és úgy gondolom,a saját érdekében, megtettem ami tőlem telt.. onnantól kezdve tehet bárki bármit, már nincs vissza út. Kíváncsiak vagytok kapott-e?.. NEM.. de igen elengedtem volna magam, de engedtem neki, mutatva még mindig az alázatot, attól fügetle h felnőtt már, talán megszégyenül ha nem is most, a későbbiekben biztos, vagy amikor már nem leszek mellette... de lehet h addigra késő lesz..
Nekem meg az olyan szülőktől fordul fel a gyomrom mint ti, akik magasról szartok a gyereketekre. "kirakom a lépcóházba" meg ilyen szövegek.. Megérdemelnétek, hogy öreg vén trampli korotokra jó nagyot szarjon a fiatok a fejetekre, komolyan mondom.. Persze ha rátojtatok a gyereketekre, nem foglalkoztatok vele,aztán a lekgönnyebb panaszkodni, hogyan beszél veletek. Pont úgy beszél ahogy megérdemlitek! Érdekes én soha nem beszéltem így a azüleimmel, mert engem normálisan neveltek, sokat foglalkoztak velem és szerettek is. Eszembe se jutott volna ilyet mondani nekik. Érdekes ugye? Fel se merül a csökött agyatokba, hogy esetleg bennetek van a hiba? Röviden a tiszteletet ki kell érdemelni, akármyilen hihetetlen is ez, még nektek is! A gyerek nem csak azért van, hogy a családipótlékot felmarkoljátok utánuk, és a v@lagatokat meresszétek. Talán kicsit durván fogalmaztam, de én így látom ezt a dolgot.
2015. aug. 26. 23:22
Elmondtad neki, hogy ez neked mennyire rosszul esik? Szerintem a legtisztább dolog erről beszélni vele, és elmondani, hogy a szavaknak súlya van. Ha nem fogja fel, így járt, később bánni fogja, hogy nem tisztelt eléggé, de soha ne hagyd szó nélkül, különben természetesnek veszi, hogy így beszélhet hiszen nincs következménye.
2015. aug. 27. 09:44
Állítólag négy éves korára kialakul a személyisége egy gyereknek, addig lehet alakítani, utána nehezebb.
2015. aug. 27. 09:47
Ha tőled sosem hallott ilyet, akkor valószínüleg megérdemel egy hatalmas szájbavágás.
Nálunk anyámnak vannak ilyen szövegei, ("vakarom a p_csámat" stb... ) úgyhogy nem kell csodálkozni, hogy az öcsém ugyan így válaszolgat neki vissza, hiába van felháborodva..
2015. aug. 27. 11:10
ha már sokadszorra kérdi valaki tőlem ugyan azt, akkor kb én is ugyan ilyen választ adnék szívem szerint, akárki kérdi. ha megígérem, akkor meg is lesz csinálva, max még nem került sorra. azt is rühellem, amikor valaki tök nyilvánvaló dolgokat kérdezget tőlem, hogy úgy csináltam-e, ahogy "kell", mikor tudom magamtól is, hogyan kell és persze úgy csinálom, de mégis mindig rákérdeznek. mintha hülyének néznének. szerintem ezzel felnőtt emberek is így vannak zömében. egyszer mindenkinek elfogy a türelme.
26/N
2015. aug. 27. 19:14
Ez a "4 éves korára kialakul a személyisége", meg "11 éves korig lehet nevelni" nettó hülyeség.
Tény, hogy nem 16 évesen kell elkezdeni, hanem úgy 1-2 éves kora körül, de egy nagykamasz még korántsem kialakult személyiség, és éppúgy keresi a határait, mint a kisebb gyerekek. 18 évesen pedig csak jogilag felnőtt valaki, a személyiségén még bőven van mit formálni.
Ne ess kétségbe, semmi tragikus nem történt, de ahogy itt többen is nagyon jó tippeket adtak: nagyon határozottan tisztázd, hogy erre a stílusra nem vagy vevő, és mielőbb vegyen vissza az arcából. Ennyi.
2015. aug. 27. 23:18
Kapcsolódó kérdések: