Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyünk, ha az öcsénket...

Mit tegyünk, ha az öcsénket már csak pofonnal/ütéssel lehet nevelni?

Figyelt kérdés
Van egy kilenc éves öcsém, akinek idén nagyon kinyílt a csipája. Hatan vagyunk, két nővérem van, és ugye az öcsém. A szüleink együtt élnek,de apa elég rondán szokott beszélni, valószínűleg tőle is tanulja ezeket a szavakat. De idén mindennél rondábban beszél a tesóm, ordibál, senkire nem hallgat, kihasználja azt, hogy én könnyen megbocsájtok, és mindig én engedek. Kihasználja a kedvességemet, azt, hogy mindig adok neki, segítek neki..akkor kedves velem természetesen. Mit tehetnénk?
2015. aug. 21. 19:49
 1/7 anonim ***** válasza:
70%
Írassátok be a szüleitekkel valahová sportolni, ahol a sz.rt is kihajtják belőle (vízilabda, kézilabda, stb). Szerintem csak túl sok az energiája. Te meg közöld vele, hogy ha nem viselkedik veled normálisan, ő se várjon semmit tőled, és ezt következetesen tartsd is be. Alapvetően a szüleid dolga, hogy megneveljék, akár beszélhetsz velük is, hogy ez így nem jó, figyeljenek oda jobban.
2015. aug. 21. 19:59
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
Apa-anya, az öcsém bunkó.
2015. aug. 21. 19:59
 3/7 anonim ***** válasza:
57%

Hát, egy biztos: a pofon és ütés nem megoldás, legfeljebb nagyon kivételes esetben, ha tényleg borzasztó dolgot csinál. Én azt mondom, NÉHA jól jön egy szülői(!!!) pofon, de ha mindig pofozzátok, úgysem lesz hatása.

Ráadásul, nem a testvérek dolga nevelni.

Beszélj a szüleiddel a problémáról.

2015. aug. 21. 20:07
 4/7 anonim ***** válasza:
82%

Az öcsédet apádnak-anyádnak kell nevelnie.

Nem megoldás a pofozás-verés se.

Az öcséd apátok tükörképe! A probléma ott van, nem a kilenc éves gyereknél!

2015. aug. 21. 20:09
 5/7 anonim ***** válasza:
0%

figyelj minden gyerekre másképpen hat ki a szülő viselkedése,jó lehet én lány vagyok de mind1.Szóval az apám egy büdös bunkó alkoholista,trágarkodik és óbégat meg mindent és mindenkit le népművészeti agyagedényezik.Anyu meg néha elejt egy káromkodást de ő is üvölt velem mindenért.De én eggyáltalán nem hasonlítok rájuk,mindenki azt mondja hogy én milyen rendes türelmes és visszahúzódó vagyok meg ilyen dolgokat,csak én magamba káromkodok meg üvöltök.Ne értsetek félre nem vagyok antiszociális.De ha valaki felidegesít a reakcióm hasonlít a szüleiméhez csak kulturáltabb formába és nem mindenkivel szenben.

Szóval van aki eltanulja a példát van aki nem.Apudnak sem árt változni mert addig a tesód se fog.

13/L

2015. aug. 21. 20:15
 6/7 anonim ***** válasza:
28%
El lett kényeztetve a kölyök :) apádnak kéne megnevelnie, nem neked..
2015. aug. 21. 20:16
 7/7 anonim ***** válasza:
Pofozzatok egy kilenc évest... Gratulálok. Remélem visszakapod tőle százszorosan, ha felnő
2016. aug. 27. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!