Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos, hogy a barátomat...

Jogos, hogy a barátomat választom ebben az esetben? Vagy mit tegyek, hogy mindenkinek jó legyen?

Figyelt kérdés

Úgy volt, hogy holnap elutazunk anyuékkal pihenni pár napra, mert most vagyok itthon először huzamosabb ideig, egész nyáron úton voltam. Erre meglepett ma a barátom azzal, hogy délután jön és itt lesz aug. végéig (ő Bécsben él, én Pesten). Ezért inkább maradok és vele leszek, mert év közben csak hétvégente tudunk 2-3 óránál többet együtt lenni (egyik hétvégén én megyek hozzá, a másik ön jön).

17L

2015. aug. 20. 11:04
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
16%
:)
2015. aug. 20. 11:37
 12/20 anonim ***** válasza:
98%

Ha eleve nem érzed maga jól anyukádékkal, akkor (a barátodtól függetlenül) mi a bánatnak akartál velük menni?

De mondjuk, ha én valakinek azt mondom, hogy vele nyaralok 8 napig (már persze olyannak, akivel tényleg szívesen nyaralnék), akkor aki utána jelentkezik, annak megmondanám: "sorry, már elköteleztem magam máshová".

De nálam alap lenne az is, hogy ilyenkor azonnal szólnék a páromnak és csak akkor mondanék végleges igent a nyaralásra, ha vele egyeztettem. Nem kell zseninek, lenni, hogy az emberben fölmerüljön, hátha ő is akkor lenne itthon, nehogy pont elkerüljük egymást.

Szóval, egy kis előrelátás és kommunikáció sokat segítene rajtad...

Itt és most én már nem variálnék: ha egyszer igent mondtam valakinek, nem csinálnék segget a számból.

2015. aug. 20. 11:39
 13/20 anonim ***** válasza:
78%
na már megint a 17 éves, kőgazdag, világutazó kislány
2015. aug. 20. 11:40
 14/20 A kérdező kommentje:

Se kőgazdag nem vagyok, se világutazó. Ezt minden kérdéshez odaírjátok, amit kamasz tesz fel?

Nem tudom, minek akartam menni. Jó ötletnek tűnt, azt hittem, jobb dolgom úgysem lesz.

2015. aug. 20. 11:42
 15/20 mantis religiosa ***** válasza:
13%
Akkor maradj a barátoddal! Fiatal vagy, kell a romantika, utazgatni meg ráérsz később is, ha tényleg nem lesz jobb dolgod. :-)
2015. aug. 20. 11:46
 16/20 anonim ***** válasza:
8%
Szerintem maradj otthon a barátoddal.. szüleiddel bármikor lehetsz otthon, nem muszájvelük elutazni :)
2015. aug. 20. 11:49
 17/20 anonim ***** válasza:
92%
Az én 17 éves lányomnak is mondta a magántanára, hogy randira biztos nagyobb kedvvel mennél, mint külön órákra.A lényeg, hogy egyszerre , egy időben nem tudsz két helyen lenni.Valaki sértődni fog.Kérdés, hogy ki lesz az.Nem mindegy.Barát helyett barátot találsz később is, de család helyett másik családot nem találsz.Nem mindegy, hogy kit mellékelsz most. Egyébként meg, ha megígérted az utazást akkor tartsd is be.Nem így működnek a dolgok az életben, hogy ahogy kedvem tartja azt csinálom.A barátod is megértheti még ha olyan nehezére esik is.Pár nap nem a világ vége, hogy nélkülözzön téged.Én a családot választanám, az után a barátot.Szokja meg a kedves barát, hogy nem úgy működnek a dolgok, hogy füttyent egyet és te ugrasz.Lehetnek viták, nézeteltérések közöttetek és ilyenkor láthatod meg, hogy igaziból szeret-e, vagy csak szexel veled.Ez jó alkalom arra, hogy letexteld a barátodat, mennyire megértő és hogy szeret-e eléggé.Tiszteli-e a te családod akaratát.
2015. aug. 20. 11:50
 18/20 anonim ***** válasza:
16%
Ha elmondtad a barátodnak, hogy holnap a családdal utazol, akkor ez tolakodás a részéről, hogy pont akkor jön ide. Vagy te szervezted így hogy ne kelljen elutazni anyuékkal? Ez meg őszintétlenség a te részedről.Miért nem mondod meg nekik, hogy nem akarsz a családdal lenni, ezért és ezért.Ez a kertelés nem jó senkinek.Csak vitát szül.Egyébként tudd, hogy a szülőkhöz tartozol, mert nem vagy 18 éves. Ha ők úgy gondolják, akkor még a rendőri segítséget is kapnak, hogy ha te elkoborolnál, vagy nem tudnád hogy hol laksz és hova tartozol.
2015. aug. 20. 12:05
 19/20 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem a párom ne a családom akaratát tisztelje, hanem az enyémet...bocs.

17 évesen én se mentem már nyaralni a családdal, tudták, hogy miért és elfogadták. Az élet rendje, hogy lassan leválik a cseperedő ifjú a szülőkről. Itt egyedül az a kínos, hogy már megígérted, azt viszont anyád is megértheti, hogy ez közbejött.

Én biztosan azt mondanám a helyében, hogy akkor gyertek együtt két napra, legalább jobban megismerem a srácot. Ha egyedül mész, úgyis csak duzzognál, pláne ha alapból nem szoktad jól érezni magad velük.

2015. aug. 20. 12:08
 20/20 piroska és a farkas ***** válasza:
43%
Godolom, hogy ha a szülők tudták volna, hogy jön a barát, akkor nem szerveznek nyaralást a lányukkal. Itt az a baj, hogy a fiatalok között ezekszerint annyi kommunikácio nincs, h " szia Egyetlenem, képzeld, x nap múlva anyákkal elmegyek 4 napra mittudoménhova". Mert nyilván, ha a baráttudta volna, nem mostanra időzít. Alapvetően a szüleid helyében, mivel ahogy írtad nincs fizetve semmi, megmondanám, hogy hát akkor örüljetek egymásnak, ti itt romantikáztok, ők ott. Mivel nem direkt keresztbeszervezésről van szo, nem sértődnék meg, de tény,h felajánlanám, hogy akkor 2- 3 napra menjen a barátod is, mégiscsak illene felé nyitniuk, hamár te szereted. Az meg, h szerinted akkor nem lehet romantikázni...fantázia kérdése.
2015. aug. 20. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!