Jogos, hogy a barátomat választom ebben az esetben? Vagy mit tegyek, hogy mindenkinek jó legyen?
Úgy volt, hogy holnap elutazunk anyuékkal pihenni pár napra, mert most vagyok itthon először huzamosabb ideig, egész nyáron úton voltam. Erre meglepett ma a barátom azzal, hogy délután jön és itt lesz aug. végéig (ő Bécsben él, én Pesten). Ezért inkább maradok és vele leszek, mert év közben csak hétvégente tudunk 2-3 óránál többet együtt lenni (egyik hétvégén én megyek hozzá, a másik ön jön).
17L
Ha eleve nem érzed maga jól anyukádékkal, akkor (a barátodtól függetlenül) mi a bánatnak akartál velük menni?
De mondjuk, ha én valakinek azt mondom, hogy vele nyaralok 8 napig (már persze olyannak, akivel tényleg szívesen nyaralnék), akkor aki utána jelentkezik, annak megmondanám: "sorry, már elköteleztem magam máshová".
De nálam alap lenne az is, hogy ilyenkor azonnal szólnék a páromnak és csak akkor mondanék végleges igent a nyaralásra, ha vele egyeztettem. Nem kell zseninek, lenni, hogy az emberben fölmerüljön, hátha ő is akkor lenne itthon, nehogy pont elkerüljük egymást.
Szóval, egy kis előrelátás és kommunikáció sokat segítene rajtad...
Itt és most én már nem variálnék: ha egyszer igent mondtam valakinek, nem csinálnék segget a számból.
Se kőgazdag nem vagyok, se világutazó. Ezt minden kérdéshez odaírjátok, amit kamasz tesz fel?
Nem tudom, minek akartam menni. Jó ötletnek tűnt, azt hittem, jobb dolgom úgysem lesz.
Szerintem a párom ne a családom akaratát tisztelje, hanem az enyémet...bocs.
17 évesen én se mentem már nyaralni a családdal, tudták, hogy miért és elfogadták. Az élet rendje, hogy lassan leválik a cseperedő ifjú a szülőkről. Itt egyedül az a kínos, hogy már megígérted, azt viszont anyád is megértheti, hogy ez közbejött.
Én biztosan azt mondanám a helyében, hogy akkor gyertek együtt két napra, legalább jobban megismerem a srácot. Ha egyedül mész, úgyis csak duzzognál, pláne ha alapból nem szoktad jól érezni magad velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!