Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen gyakran és milyen...

Milyen gyakran és milyen nehézségű munkára fogjátok be a 16-18 éves fiatokat?

Figyelt kérdés
2015. aug. 18. 23:34
1 2
 11/18 Trafó1 ***** válasza:

Látom vannak itt földtől elrugaszkodott emberek:

Militarizmus, 20-24 ezer (jelképes Összeg) kinek vazze ,kinek jelképes???

Militarizmus- az igen az kéne még ide , meg kicsi újfasizmus is.

2015. aug. 19. 07:08
 12/18 anonim ***** válasza:
58%

3-as, azért óvatosan, nehogy belerokkanjon a gyereked a sok elvárásba!

Oké, tanulásban nincs pardon, de például ha ugyanolyan teljesítményhez neki elég napi 2 óra tanulás, akkor csak azért ne ültesd ott 16 órán át, mert szerinted az úgy jó.

Plusz nem értem, hogy hobbijaiban (zene, tánc) miért támasztasz elvárásokat? Azt pont azért csinálja az ember, mert kikapcsolja, mert szereti. Nem teljesen mindegy, hogy B vagy C kategóriás? Vagy hogy hanyadikos a zenesuliban? Az a lényeg, hogy szereti csinálni, jól érzi magát, és kiszakad a mindennapok teljesítménykényszeréből, segíti a regenerálódását. Szerinted nem így van?

2015. aug. 19. 07:25
 13/18 anonim ***** válasza:

Nalunk alap sajat szoba sajat mosas szennyes kisallatok gondozasa.

Mosogatogep ki es bepakolasa (sajat tanyer bogre)

Ezen kivul minden gyerekunk diakmunkazott napi 2-3 oraban pl ujsagkihordas bolti polcfeltoltes uveghaz gyumolcsszedes.

Az igy megkeresett penz 1/4 kotelezoen fereteszik a tobbit kedvuk szerint elkoltik.

A munkahoz beruhazas pl biciglitaska uj belsogumi esokabat stb sajat keresetbol vesi.

Igy megtanulnak dolgoni sporolni es beosztani a keresetet ertik mi a beruhazas mi a kamat stb stb.

Otthon keresre haz korul segitenek soha nem problema

A ket nagylany sajat autot vett a diakpenzebol a sporoltat pedig lakasberendezesre koltottek.

Igaz az mi gyerekeink nincsenek oda a draga legujabb mobilert es nincs elofizetesuk sem stb igy tudtak sporolni

2015. aug. 19. 10:36
 14/18 anonim ***** válasza:

Én még nem vagyok szülő, de:

-az minimum, hogy a saját szobáját tartsa rendben a saját belátása szerint, amíg nem büdös és rohad (én nem leszek az a szülő, aki naponta berongyol leszidni, hogy miért nincs rend meg sikítozni, amiért van egy pár zokni a földön)

-cipekedés

-ha megkérem vmire, ami nagy tudást nem igényel, aznap csinálja meg (szemétlevitel, terítés, teregetés - ha panelban lakunk, ha kertes ház, akkor inkább kerti munka)

2015. aug. 20. 14:50
 15/18 anonim válasza:
De ennek a katonamatyinak remeljük nincs gyereke. Szegeny gyerek! A ruhazkodasrol nem írtál gondolom a katonai egyenruha a minimum. Semmi Replay vagy Zara. Gondolom suliba is úgy kell mennie hogy fut a busz utan hogy erős legyen!
2015. szept. 5. 07:28
 16/18 Brthpt válasza:
Hát így engem néha faterom kér meg erre arra. Kocsit kell tankolni meg lemosatni, neha én takaritom ki. (Cserébe néha megkapom :D ) vagy igy füvet kell nyírni vagy néha ha bütyköl valamit akkor ott kell segíteni. Anyunak akkor kell segíteni ha több mindent akar venni a Tescoba. Szobamba rend az egyertelmű de igy nem szoltak soha hogy Úristen mi ez, na jó anyu néha kiborul, az a kedvence ha benne hagyom a gyúrós feherje port a poharba mert annak par nap mulva olyan szaga lesz mintha hullak lennenek a szobaban. Nekem így nyáron nem kellett dolgozni, faterom mindig azt mondta örüljek hogy szabadidő van ha vegzek a fősulival többet nem lesz szabad nyaram.
2015. szept. 5. 07:43
 17/18 anonim ***** válasza:

A 3.szerintem egy picit túlhajtja a gyereket,pl:tánc,ha nem akar tánctanár lenni akkor fölöslegges a B kategoria.

A zene is hasonló,ha nem akar azzal foglalkozni valamilyen szinten,akkor fölösleges túlspirázni.

A jogsi,2nyelv vizsaga az oké,ha bírja.

ja az a végezzen az érettségi-ig,ettől kicsit olyan csináld mert ingyen van.(nem baj,hogy rózsaszín tűll szoknya ingyen van veddfel és hord)

útána mi lessz a zene tanulás nem egy kurzus,azt bizony lehet fokozni:zene akadémia.

2015. szept. 5. 17:40
 18/18 anonim ***** válasza:

militarizmus ebben az országban?

a gázpisztolyas "lövöldözés" igazából durrogtatás hír...ha orrba vágom jobban megsérül.

ha élő ember megfelelne legalább az önvédelmi fegyver tartás feltételeinek akkor esetleg,de most ez HÜLYESÉG.

a saját szobályát tegye rendbe,tudjon valamenyire főzni,és a ház körül segitsen.

2015. szept. 5. 17:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!