Lehetséges, hogy a szüleim nem a legjobban nevelik az öcsémet?
10 éves az öcsém, és észrevettem nála, hogy korához képest rendkívül (napi 6-7 óra) sokat gépezik, és ha épp nem gépezik, akkor tévén néz mesét. A szüleimet nem zavarja, mert "legalább nyugton van", de például ma én vigyáztam öcsémre, és se lemenni nem akart a játszótérre játszani, se kutyát sétáltatni, se rajzolni, se semmit, kivéve, ha ezek mellett a tévé be volt neki kapcsolva. Evés közben is a konyhából 2-3 percenként ment be megnézni valamit a tévén, azzal az indokkal, hogy túl meleg/hideg a kaja. Az informatikához és az angolhoz a játékok miatt remekül ért, viszont nem tartom túl jó ötletnek, hogy a szüleim hagyják, hogy a tévé és a gép legyen az elsődleges. Javasoltam már anyunak, hogy ne hagyja annyit a gép előtt, amikor ezt mondtam neki, mindig rászólt, hogy kapcsolja ki a gépet, de addig tartott a dolog, rá 10 percre ugyanúgy ment tovább minden.
Mit gondoltok, túl aggódom a dolgot, vagy valóban a szüleimmel van a gond?
18/F
Nálunk is ugyan ez van.
Az öcsèm reggeltől estig gèpezik. Ha megemlítettem anyunak akkor èn volta a hüly@.
Hát, igazad van szerintem teljesen, és a srácnak mázlija van veled, hogy ilyen értelmes bátyja van.
Szerintem legjobb lenne elvinni a gyereket sportolni, beiratni mondjuk karatéra, mert most fejlődnének neki majd ki a férfias izmai. Ha egész nap csak ül, még ha nem is hízik el, de akkor meg egy ötvenkilós botsáska lesz húszévesen, az se túl ideális egy pasinál.
Amúgy meg tényleg nagy rá az esély, hogy meg fogja unni a gépen lógást. Nekem is volt kiskamasz koromban pár év, amíg imádtam szgépes játékokat nyomkodni (én lány vagyok amúgy), de elég hamar meguntam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!