Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a baja az anyámnak? Miért...

Mi a baja az anyámnak? Miért ne költhetnék annyi pénzt babadolgokra, amennyit én akarok?

Figyelt kérdés

Terhes vagyok, de az anyám mégis úgy kezel, mint egy óvodást. Mintha én nem tudnám, mit szeretnék.

Tegnap jött meg a babakocsi és a tartozékok hozzá, anyám első mondata az volt, hogy mégis hogy lehetek annyira hü..e, hogy ennyi pénzt költök babakocsira.

A másik a babaruhakérdés. Amióta megtudtam, hogy kislány lesz, elég sok ruhát vettem, meg rendeltem külföldről is, már most szép kis gyűjtemény jött össze. Anya ezen is 'hisztizik', hogy még meg sem született a picim, de már több ruhája van a gyereknek, mint más felnőttnek. Meg hogy nem kell modellnek öltöztetnem majd azt a babát, úgysem tudja majd, hogy miben lesz, neki nem az a fontos. De ettől függetlenül én még szeretném, hogy szép ruhákban legyen. Ez szerintem nem baj.

Abba is belekötött, hogy miért járok magánkórházba, mikor az állami is ugyanolyan jó, nem érti, miért nem felel meg nekem semmi, ami "átlagos".

Megvan a magam baja, erre még őt is hallgatnom kell a hülyeségeivel. Azóta viselkedik így, mióta elmondtam, hogy terhes vagyok. Mindenbe beleköt és mikor mondom, hogy fejezze be, akkor azt válaszolja, hogy segít, mert én még fiatal vagyok.

Úgy viselkedik, mintha a baba az ő gyereke lenne. Szeretném, ha még a pici érkezése előtt befejezné ezt, mert attól tartok, hogy csak rosszabb lesz...

2015. aug. 15. 20:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
72%
hja, én is kaptam ugyanezt az ívet..! Én meghúztam a határokat és közöltem vele, h Én vagyok az EDESANYA, Ő a NAGYMAMA, amennyiben ez nem tetszik, akkor szüljön még egy gyereket magának. Másrészt tanuljon meg végre háttérbe vonulni, ez az időszak most nem róla szól. ...és igen, rosszabb lesz.
2015. aug. 15. 23:53
 12/16 anonim ***** válasza:
31%

Kiváncsiságomat kielégítetted [9], köszönöm.

Így már más a helyzet.

Gondolom, pároddal megbeszélve költöd/költitek(!) a babaholmira pénzetek. Az, hogy mit, milyet és mennyit vesztek leendő babátoknak, kettőtökön kívül az ég világon semmi köze.

Meg kell jegyezni, hogy a szeretettel várt, főképp első gyereknél az a anyák könnyen túlzásba esnek, a baba ruháival is különbbé kívánják tenni gyereküket.

Ha nevelésére is ennyit fogtok fordítani, szerető, ragaszkodó felnőtt lesz belőle. Vigyáznotok kell majd azonban, hogy ugyanezt a hibát, amit most nehezményezel magaddal szemben, ne kövesd/kövessétek el!

.

A kislánynak legyen szerencséje veletek, és nektek vele!

2015. aug. 16. 05:17
 13/16 anonim ***** válasza:
65%
anyádnak nem kell megmutatni mindent, amit veszel.
2015. aug. 16. 06:21
 14/16 anonim ***** válasza:
72%

Én hallgattam sajnos ezekre az okosságokra h felesleges mindent megvenni, meg nem kell a legkisebből sok ruha, mert úgyis hamar kinövi.

Na erre született egy teljesen átlagos méretű 55 centis három kilós gyerekem, akin lógott az összes 56-os ruha,amiből alapból keveset vettem, mert ugye mindenki azt mondta h felesleges. Semmit se tudtam ráadni, amit ne kellett volna feltűrni és marhára zavarta úh rohanhattam 50-es ruhákat venni amit majdnem egy hónapig hordott. 56-osok meg jók voltak kb. 3 hós koráig, pedig szépen növekedett, tartotta a nagykönyvi normát. Egyszerűen neki csak más volt az alkata mint egy átlag csecsemőnek.

Kórházba meg nem vittem mellszívót, mert a szülésznő tanácsolta,h úgyis van ott sok fajta, majd kipróbálom h egyáltalán kell-e vagy melyik fajta jobb. Na erre mire szülésre került a sor, ellopták az összeset és nehezen indult be a tejem. Férjem rohant mellszívót venni aminek a kiválasztásánál ugye nem lehettem ott, ami nem ártott volna. Végül csak úgy lett elég tejem, hogy rendszeresen fejtem 8 hónapon keresztül. Szóval nem nevezném feleslegesnek....

Nyugodtan vegyél meg mindent, amit úgy érzel, hogy fontos, főleg ha nem okoz anyagi problémát. Újszülött mellett ha csak napi 5 percet spórolsz bármelyik "felesleges" dologgal, akkor már megérte megvenni. Mindenkinek más jön be, mert nincs két egyforma szülő-gyerek páros, sosem tudhatod h mi lesz számotokra a jó.

És még sorolhatnám napestig mit szereztünk be utólag rohanva, amit jó lett volna még a várandósság alatt órákig válogatva megvenni. Pedig mindent megvettem előre, ami a védőnő által meg neten fellelt "kezdőkészlet" listákon szerepelt.

2015. aug. 16. 11:22
 15/16 anonim ***** válasza:
55%

Ne foglalkozz anyukáddal, és ha ennyire zavarja, ne mutasd meg neki a dolgokat.

Szerintem is jobb előre megvenni mindent, és inkább egy-kettővel több ruhája legyen, mint kevesebb...

2015. aug. 16. 14:00
 16/16 anonim ***** válasza:
72%

Milyen babakocsit vásároltál, mennyiért?

Gondolom anyukádnak mindez furcsa mert amikor te születtél 1990 körül még nem voltak a több százezres Stoke babakocsik és a csilivili magánkórházak.

Nem érti ha neki jó volt mindaz akkor, neked miért nem jó most.

A pénzzel is más a kapcsolata mint neked.

2015. aug. 16. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!