Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Más lányok is vannak itt,...

Más lányok is vannak itt, akiknek az anyukája egyáltalán nem sminkel, nem divatol? Emiatt ti is a korosztályotoknál később kezdtetek érdeklődni a "lányos" dolgok iránt, mint pl. smink, körömlakk, haj, ékszerek, ruhák stb?

Figyelt kérdés

Nekem az anyukám sose sminkelt, kiskoromban nem is volt otthon semmi sminkcucc. Ékszereket se nagyon hord, csak egy pár fülbevalót, ami mindig rajta van. A haja rövid, sose csinál frizurákat magának. Kicsit duci (3 gyereket szült, szóval annyira nem meglepő), úgyhogy ilyen divatos ruhái sincsenek, szoknyát se nagyon hord, csak nadrágokat meg felsőket. Láttam fiatalabb kori fényképeit, szép nő volt, de állítása szerint akkor se érdekelték az ilyen nőcis dolgok, mint a divat meg a sminkelés. Annyi sztorit hallottam már, hogy a kislányok az anyukájuk sminkcuccaival szerezték az első sminkelős élményeiket, meg anyu szép ruháival és ékszereivel játszottak, nálunk ilyen nem volt.

Lehet, hogy emiatt van az, hogy más lányok már 14-15 évesen elkezdenek enyhe sminkeket felrakni magukra, meg szép ékszereket vesznek, divatos ruhákat hordanak, engem viszont nem érdekelt az ilyesmi, kb. gimis tablóképen volt először smink az arcomon, akkor is csak azért, mert a sminkes is benne volt a fotózás árában. Most vagyok 25 éves, és kb. 2-3 éve kezdtem úgymond bepótolni ezt a divatolós időszakot, ami kamaszkoromban kimaradt, tanulgatok sminkelni, próbálgatom, milyen ruha áll jól, keresem a stílusom, tehát kb. mint egy kamaszlány. Egyedül vagyok ezzel, vagy van itt még hozzám hasonló lány? Ha ilyen vagy, a környezeted mit gondol rólad, gyerekesnek tartanak?

2015. aug. 15. 10:02
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
75%
Jujj elnézést kérek a gépelési hibákért. :D 19-es voltam.
2015. aug. 15. 14:08
 22/39 A kérdező kommentje:

Kozmetikusnál én sem voltam még soha, életemben egyszer sminkelt profi sminkes, amikor fotózásra mentünk az osztállyal.

Szőrteleníteni is egyetemistaként kezdtem el, igazából nem is tudom, miért, mert nekem sosem volt abból problémám, hogy szőrös volt a hónaljam vagy a lábam. Gimiben normális osztálytársaim voltak, tudták, hogy ez nem igényesség kérdése, hanem csak egy divat. Úgyhogy engem sose csúfoltak emiatt, elfogadták, hogy engem ezek a dolgok nem érdekelnek és kész. Az akkori barátom is ilyen volt, mármint őt se zavarta, hogy nem szőrtelenítek, nem sminkelek stb. Aztán később valamiért elkezdett tetszeni a dolog, kipróbáltam magamon is, és mondom, ez nem is rossz érzés :D

2015. aug. 15. 14:09
 23/39 anonim ***** válasza:
91%
Anyum nagy divatb**i volt fiatalabb korában, de engem nem igazán izgatott a sminkelés meg a nőies ruhák. Egyszer, mikor már főiskolás(!!) voltam, megfogta a kezem, leültetett, hogy nnnna, most kiszedjük a szemöldöködet. Azt hiszem, minden ott kezdődött el.
2015. aug. 15. 14:16
 24/39 anonim ***** válasza:
82%

Érdekes, hogy feljött ez a szőrtelenítés-probléma, én azt gondoltam, ez nem tartozik a smink-divat témakörbe. Fiatal koromban nem volt erre szükségem (sehol:-)), anyám is ez a típus. 30 felett erősödött meg annyira a lábamon stb, hogy szükségesnek láttam, azóta csinálom (bajuszka, láb, hónalj, bikinivonal.) Szerintem ez alap, nem divat kérdése, ha zavaróan erős a szőr.

5-ös voltam.

2015. aug. 15. 14:32
 25/39 anonim ***** válasza:
100%

Én 20 éves vagyok, anya 42. Mindigis voltak sminkcuccai, nem olyan sok, azok az alapok nála is megvoltak.

Rövid haja van, pedig mikor én megszülettem még hosszú, vállig érő göndörös haja volt. Akkor levágatta azzal az indokkal, hogy kiment a göndör a hajából és már nem volt olyan szép úgy.

Mellesleg gyári munkás, ruháit second-hand-es boltokból veszi többnyire (pedig megtehetné hogy vegyen vadiúj ruhákat mert apukámmal együtt jól keresnek).

Mégsem vesz, szerintem azért mert már beleszokott abba hogy gyári munkás és nem kell olyan sokat adjon magára.

Alakját tekintve van rajta fölösleg, de nem mondható kövérnek korántsem!

2015. aug. 15. 16:40
 26/39 anonim ***** válasza:
100%
Hogy őszinte legyek, most vettem meg az első igazi sminkecset készletemet, meg szemhéjpúderpalettát... Az én anyukám se sminkelt, és szerencsére szép bőrt örököltem. Már nem szép, úgyhogy megtanulok sminkelni. :D 33N
2015. aug. 15. 16:45
 27/39 anonim ***** válasza:
74%

Nekem sem csinált soha semmit anyukám, nem "divatolt" vagy sminkelt.

A húgom sminkmester, én pedig szeretek a bőrömmel foglalkozni.

Kozmetikusnál nem jártam, hála az égnek nem kell semmi extra dolog, amit magam nem tudok megoldani.

Viszont azt nem szeretem, amikor valaki azt hiszi, a smink vakolás, vagy 45 évesen a semmiből nekiáll zöld szemhéjpúdert használni a csupasz, izzadt arcára úgy, hogy addig annyi volt nála a bőrápolás, hogy a tusfürdőjével megmosta az arcát. Vagy aki azt hozza fel indoknak, hogy a pasijának is így tetszik. Akkor ha a következő pasi azt mondja, tökig sminkben legyél állandóan, azt teszed?

Nagyon sokan nagyon érdekesen sminkelnek. Nekem alap az ápolt bőr, enélkül szerintem senkinek sem szabadna sminkelni. Így lehet használni a legvizesebb, "barely-there" alapozót, ami nem tömít, csúfít, szárít. Korrektor a szem alá, szemöldököt behúzni, pici arcpír, és szempilla. Nálam ez az alap. Színes rúzsokat használok, a szememen nem szoktam színt, csak tust és ceruzát a szempillatövbe. (Nem a vízvonalra.)

Anyukám most kezdte el venni az első krémjeit - 50 éves - és nagyon szép bőre van, de mennyivel szebb lehetne, ha előbb elkezdi.

2015. aug. 15. 17:00
 28/39 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sem sminkelt Anyu, de divatosan öltözködik.

"Annyi sztorit hallottam már, hogy a kislányok az anyukájuk sminkcuccaival szerezték az első sminkelős élményeiket"

Én 14 évesen megvettem magamnak pár dolgot, illetve kaptam a nagynénémtől, ö már reggel sminkeléssel kezdte a napot, akkor ha csak otthon volt :)

2015. aug. 15. 18:01
 29/39 anonim ***** válasza:
88%
Nekem édesanyàm szolidan sminkelte magàt.Én viszonylag erős sminket hasznàlok,a kislànyom 5 éves,àllandóan a sminkcuccaim közt matat,kikeni magàt,élvezi nagyon.Aztán hogy ha felnő fogja-e magàt sminkelni.
2015. aug. 15. 19:04
 30/39 anonim ***** válasza:
100%

Anyukám sminkel, szépen akar kinézni, elegánsan öltözködik. Engem ez sosoem érdekelt, erre akkor jöttem rá, mikor a többiek sminkelni kezdtek.

Hátrányom sosem származott belőle, sőt kevesebb így a macera. Persze lehet, hogy más lányok lenéznek, de a fiúknak, és ami a legfontosabb: magamnak, így is tetszem.

Régen, még fontosabb alkalmakra minimálisan sminkeltem, de amióta az új párommal vagyok (ő imádja, hogy nem sminkelek) már egyáltalán nem. Diplomaosztómra is smink nélkül mentem. Senkit nem zavart.

Ruhával más a helyzet, az utóbbi évben/években elkezdtem sokkal csajszisabban öltözködni (szoknyák, ruhák), de nem mondanám, hogy van kifejezett stílusom. Azt hordom, amit szeretek.

Mellesleg, amikor találkozom egy hasonló életkorú lánnyal, aki régebb óta sminkel, mindig látszik, hogy az én bőröm mennyivel fiatalosabb. Ez persze lehet ezer mástól, pl. jó gének.

Csak azt akarom mondani, hogy nem baj, ha kimaradnak ezek a dolgok. 22/L

2015. aug. 15. 21:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!