Csalódtak bennem, mert mégsem lesz tőlem unokájuk. Normális a családom? Mikor fogadják el, hogy nem akarok gyereket?
Pénteken és szombaton nálam volt anyukám, Budapesten, vasárnap én vittem haza és ott is voltam pár órát. Elmentem kávézni 2 ottani barátnőmmel és mire visszamentem, már azzal vártak a szüleim és a nagyszüleim, hogy milyen büszkék rám és hogy mennyire várják az unokát. Nem értettem, hogy miről van szó, anya meg mondta, hogy kár tagadnom, látta a babadolgokat a gardróbomban. Az egy ajándékcsomag volt, amit az egyik barátnőmnek vettem, mert babaváróbuliba megyek hozzájuk... Erre teljesen csalódottak lettek, a nagymamám meg is jegyezte, hogy az én esetemben tényleg kár reménykedni babában.
Ma volt anyukám születésnapja és felhívtam, felköszöntöttem és képes volt azt mondani a telefonba, hogy neki semmilyen ajándék nem kell, egy unokára vágyik. Meg hogy ideje lenne elfelejtenem a fesztiválokat és a bulikat, komolyodnom kéne végre.
Önzőnek tartanak, mert én nem akarok gyereket. Igen, lehet, hogy az vagyok, de nem érzem azt, hogy egy kisbabától lenne teljes az életem.
Ez tényleg ekkora baj??
A családodnak nincs túl sok joga beleszólni ebbe, kapod az ívet rendesen. Kíváncsi vagyok az elmúlt években mi történt veled ilyen téren.
Annyit azért megjegyeznék, hogyha normális lenne ez a gondolkodás, akkor kihalt volna az emberiség, szóval itt valami blokkolja a szaporodás vágyát. Érdemes lenne utána gondolni, hogy milyen érzés, trauma, tévképzet kapcsolódik hozzá, főleg az érzésekre érdemes nagyon odafigyelni. Ismerősnél például az a helyzet, hogy undorodik az anyaságtól, veszteségként élné meg. Neki az a mániája, hogy ő mennyire szép, és hogy úgy már nem lenne szerethető visszeres lábakkal, nagy hassal, stb. hanem inkább undor tárgya lenne. Ez a tévképzet gyerekkorában rögzült, mert állítólag az apja csak úgy szerette, ha szép és okos, nem önmagáért. Tudna dolgozni rajta, hogy ezt korrigálja, ha akarná, de nem akarja, sőt kimondottan menekül a témától, nehogy esetleg megváltozzon a véleménye, és inkább kifogásokat, magyarázatokat gyárt. Persze az ő élete, én csak sajnálni tudom miatta, meg segíteni elemezni az okokat, de ő dönti el, hogy mit kezd vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!