A szüleim elváltak, és amikor apukámmal vagyok, és veszekedés van az élettársával, mindig az a nő kerül ki győztesnek, mert apám igazat ad neki. (Többi lent (? ) )
Tudod, Ő fél hogy nem fog már jól kinézni, bár a leírtak alapján nem kell aggódnia.
Azt hiszem hogy ez az a kapuzárási pánik? Vagy nem tudom, valami hasonló.
Sehogy. Az apukád felnőtt ember, ha nem akar változtatni a hozzáállásán, és nem igazán jut el hozzá a véleményed, akkor kb. minden hatástalan. Vagy vak a szerelemtől, vagy belekapaszkodott egy nőbe, mert azt hiszi ez az utolsó esélye. Majd talán ha belefárad hogy kötélen rángatják...de nem rajtad múlik. Próbáld meg rájuk hagyni, aztán mihamarabb önállósodj szerintem.
Esetleg annyit megpróbálhatsz hogy írsz neki egy levelet, amiben leírod hogyan látod helyzetüket, és kíváncsi vagy rá miért rendeli alább magát a nőnek. Úgy olvassa el hogy te nem vagy ott, például iskolába mész, így lesz ideje átgondolni, és nem rögtön rákontrázni a "mert csak, azért"-et.
Sehogy nem tudsz változtatni.
A helyzet az, hogy Te vagy neki. A gyereke vagy és sok szülő azt hiszi, hogy a vér nem válik vízzé bármit is csinál. Lehet, hogy így is van, lehet, hogy szeretni fogod, de már most kicsit belerokkant a kapcsolatotok.
A nő más. Őt meg kellett szereznie és meg kell tartania.
Mivel kettőtökről másképp gondolkodik (és lehet, még az is igaz, hogy egy felnőttnek előbb szeret igazat adni) ezért apádon nem tudsz változtatni.
Amit tehetsz, hogy a lehető legtöbb dolgot közvetlenül a nővel rendezed és nem viszed apád elé.
Valamennyire kerülöd a konfliktusokat. Legalábbis a feleslegeseket. Csak példa (bár a leírásod alapján épp ez nálatok nem fordul elő): ha utálja, hogy szanaszét hagyod a zoknidat akkor figyelj rá, hogy többször szedd össze. Igy benned is kialakul egy jó szokás és kevesebb lesz a konfliktus. Ha pedig elkerülhetetlen, mert meghunyászkodás, megalázkodás lenne részedről, hogy elkerüld a konfliktust akkor amennyire lehet hideg fejjel csináld végig. Ha a nő ordít Te nyugalommal magyarázd el miért nincs igaza. Elmondom, hogy ez még jobban fogja idegesíteni eleinte és be akar majd vonni a veszekedésbe. Ha nem vagy benne partner akkor egy idő után rájön, hogy nem bír Veled. Ha ki tud hozni a sodrodból akkor már ő "nyert", mert onnantól Neki van igaza. Ha meg ez után apádat is bevonja akkor dupla nyereség Neki. Jó az Neked? Nem. Akkor bírd ki veszekedés nélkül. Nem könnyű, sőt, nagyon nehéz, de ha megtanulod nagyon jól fogod egész életedben kezelni a konfliktusokat.
Valahol azt hallottam minden tanít valamire. Ez a nő Téged konfliktuskezelésre. Használd ki a lehetőséget amit általa kapsz ,)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!