Hogyan fogadtathatnám el a szüleimmel, hogy fekete barátom van?
Egyetem miatt másik városban élek, így nem tudják, hogy mikor hol kivel találkozom. Már hónapok óta van barátom, aki egy külföldi egyetemista. Nagyon aranyos fiú, és ő tényleg szeret, meg mindig őszinte velem. Vannak tervei a jövőre nézve, mérnöknek tanul és most nyáron is dolgozik (igaz, hogy még csak gyakorlat), de nem a kocsmákban/diszkókban tölti az idejét, meg nem az az első célja, hogy jól berúgjon, még csak nem is dohányzik. Ismerkedtem magyar fiúkkal is, meg ismertem más külföldit is, de egyikük sem volt "ilyen", mint ő.
A szüleim még nem tudják, hogy hónapok óta találkozgatok valakivel, igazából nem is kérdeznek a fiúkról, egyetem előtt nem is lehetett barátom, mert anya nem tartott normálisnak, hogy randizni szerettem volna. Már azon is gondolkoztam, hogy nem is kellene bemutatni őt itthon, mert minek?! Apa nem rasszista, viszont anya.. Egyszer anya lecigányozott egy fekete bőrű családot, húgom kineveti, ha egy fekete embert lát, papám meg megint, mint amit anya csinál, még Lewis Hamiltonra is azt mondja, nagynéném meg undorodik tőlük.. Vagy én vagyok a rossz, hogy beleszerettem egy afrikai fiúba?
Ha az én lányom jönne össze feketével, megkergülnék bánatomban. Sose leszel vele boldog, más kultúra, más mentalitás. Most rontod el az életed!!!
Van ismerősöm, aki arabbal jött össze, az arab visszament a maga fajtájához, az ismerősömet meg itt hagyta 4 gyerekkel Magyarországon.
Na, azt csinálsz amit akarsz, nem az én életem lesz.
23-as a megy a szövegértés, jobban mint neked
"az eddig megismert magyar, sem pedig a többi külföldi közül nem talált még ilyen embert, mint ez a fekete. A primitív megnyílvánulásaitok alapján ezt el is hiszem."
Ez is rasszista,kirekesztő és végtelenül korlátolt kijelentés - nyilván te sem találsz magyar embert, aki szeretni tudna, mert előítéletes és ellenséges vagy a magyarokkal szemben.
Mégis: nem lehet, hogy mindenhol, minden népben, vannak értelmes, jólelkű emberek és ostoba, korlátolt előítéletesek?
Nem kérek feleletet, nem olvasom el, nem kell annyi off.
*
Kérdező:
A probléma a kollektív tudatba gyermekkorba beégett a kulturális háttér: van egy olyan, ismerd meg Kérdező, mielőtt komolyabb lépést teszel: a kultúrsokk
Mást éreznek szépnek, fontosnak, másik az ünnepeik, másban érzik a világmegismerésének erőit, amelyeket a művészetek és a vallások közvetítenek. Persze, akinek a kultúra a McDonald’snál kezdődik és végződik, annak mindegy, az úgyis csak emberalatti létformát él meg.
egy szép, ünnepi tánc.
Debreceni egyetem?? :D
Amúgy mondd azt "Anyu ha látnád mekkora szerszám van a gatyájába akkor te is beleszeretnél!"
Viccet félretéve. Nyugodtan mutasd be, ha tényleg komolyan gondoljátok ezt a kapcsolatot, akkor egyszer elfog jönni a pillanat amikor be kell mutatni. És jobb előbb túlesni ezeken a dolgokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!