Egy anyának joga van ahhoz, hogy megnézze gyermeke
apjával való csetelését?
Figyelt kérdés
És egy idegennel való csetelést? És mennyi isős kortól nincs joga? És ide nem olyan válaszokat várok, hogy nálatok például nem szokták megnézni, hanem hogy ez hivatalosan hogyan szerepel a törvénykönyvben.
Magánjogi törvének 14 éves kortól alkalmazhatók. tehát innentől védi is a személyiségi jogaikat. De 18 éves korától.
2015. júl. 15. 18:14
2/11 anonim válasza:
18 éves (nagykorúság)korig a szülő, vagy aki neveli, felelősséggel tartozik a gyermekért, tehát joga van hozzá. Így nem merülhet fel gondatlanság.
2015. júl. 15. 18:16
3/11 anonim válasza:
Hova süllyedhetnek még egyes "anyák"? Van még nálad lejjebb, kérdező? Vagy te már a béka fenekét képviseled?
2015. júl. 15. 18:16
4/11 anonim válasza:
Én sosem nézném meg a gyerekem beszélgetéseit, üzeneteit kortól függetlenül. Ennyi magánszféra neki is kijár.
2015. júl. 15. 18:33
5/11 anonim válasza:
Nos,nálunk pl az apa szülői felügyeleti jogát megszuntette a bíróság, nincs joga a kapcsolattartashoz, így ha csetelne vele a gyerek, azt bizony megneznem. Ha normális lenne az apja, akkor sose tenném. Barátaival való beszélgetést nem szoktam megnezni, azt viszont igen, hogy kik a kapcsolatai Facebookon vagy Skype -on.
2015. júl. 15. 18:43
6/11 anonim válasza:
Nekem soha nem jutott eszembe, hogy ellenőrizzem a gyerekemet, hogy mit beszélget az anyjával. Pedig nem véletlen, hogy én neveltem fel és nem ő.
2015. júl. 15. 19:00
7/11 anonim válasza:
Hát utolsó, ha egy bántalmazo szulorol lenne szó, megnezned te is
2015. júl. 15. 19:35
8/11 anonim válasza:
18 éves koráig joga van hozzá.
18 éves koráig a szülő felel a gyerekért.
2015. júl. 15. 20:12
9/11 anonim válasza:
18. De nálunk van egy családi megállapodás, hogy senki senkinek a csetelését, kapcsolatait nem nézi meg. Úgy hiszem, ez a legkorrektebb, megbízunk egymásban, és ez egy családban fontos. Persze a gyerekek fel vannak világosítva a veszélyekről, és szólnak is, ha valami baj van.
2015. júl. 15. 23:57
10/11 anonim válasza:
mailbox7!
Sosem válaszolok privát üzenetre, csak így.
Apuka a gyerek születése után egy héttel látta a kicsit először és utoljára, aztán eltűnt. Nem jelent meg a gyermekelhelyezesi tárgyalason sem, tartasdijat nem fizetett. Évekkel később, z iskolai beiratkozáshoz kérték az aláírását, nem volt nekik elég, hogy nálam van elhelyezve a gyerek. Így soron kívüli eljárásban kértem a bíróságon a szülői felügyeleti jogának megszüntetését, a 6 év alatti nulla kapcsolattartas es elerhetetlenseg miatt. Ezt akkor megkaptam, így be tudtam íranti a gyereket. A következő tárgyalason szinten ugyanerre hivatkozva kértem a felügyeleti jogának végleges megszüntetését. A bíró azt mondta, konkrétan ez se lenne elegendő indok, csak azért szünteti meg a felügyeleti jogot, mert apukát láthatóan annyira nem érdekli a gyerek, hogy még a tárgyalásra sem jön el. Ennyi volt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!