Mit lehet tenni? Van valaki itt hasonló helyzetben? (részletek lent)
2-es, nem értem ez hogy jön ide.
Kérdező, nálunk is ez volt, mi is 3-an vagyunk, én is 21/L vagyok, két öcsém van. Édesanyám egyedül nevelt minket, halálra dolgozza magát a mai napig, ezért mindig igyekeztem segíteni neki a házimunkában. Mosogatás, takarítás, amit tudtam megfőztem, kikészítettem neki a kávét mire megérkezett, teregettem stb. Viszont a két öcsém (13 és 18 évesek) nem csináltak az ég világon semmit. Sem szép szóval, sem kiabálással nem értem el, hogy segítsenek, vagy legalább a tányérjaikat kihozzák a szobából. Mikor anyám hazaért és panaszkodni mertem, megkaptam hogy fogjam be és ne hisztériázzak. Az én anyám is mártírkodott, fejős tehénnek és házicselédnek hívta magát, pedig a cseléd én voltam. És ez kikészített nem is kicsit. Egyáltalán nem tűnt fel neki mennyire igyekszem neki segíteni. (Ja, emellett én is dolgoztam, csak én 8 órát, ő meg 12-t, ezért az én munkámat nem nézte semmibe).
Erre még rátett egy lapáttal, hogy nagyon könnyen összevesztünk, és ő olyankor képes volt hetekig hozzám sem szólni. Ezt akkor is megtette ha nem neki volt igaza. Ez az én kérdésem, itt bővebben leírtam ha esetleg érdekel ---> http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gye..
Az utolsó ilyen 3 hetes mosolyszünetnél döntöttem úgy, hogy befejeztem és lépek. Elköltöztem a páromhoz, azóta jobb a viszonyunk édesanyámmal. Pénzügyileg segítem a mai napig, az állataimhoz hazajárok ellátni őket (madarak, kutya, macska akvárium, nem kevés meló van velük), a takarítás viszont innentől az öcsémék dolga ha nem akarják kivívni az anyánk haragját :)
Fura módon működik :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!