Miért viselkedik igy édesanyám?
sajnos van nálunk most egy nagy családi probléma ami miatt anya a két tesóm és én maradtunk együtt. apukámat elbocsátották a munkahelyéről és most nem tud dolgozni. ez az állapot 3 hete áll fenn. én vagyok a középső gyerek aki inkább kicsapong. jelenleg a barátaimmal érzem jól magam és nem nagyon tudok megmaradni itthon. nagyon sokat vagyok velük a szabadidőmben de csak a szabadidőmben. a lakásban többnyire én csinálom a dolgokat (fözés, takarítás, mosás) mivel anyunka erre nincs ideje se ereje. hajnalba sokszor megyünk ki a kertbe ahol a növények miatt sokat kell gazolni. az iősebb testvérem inkább ott kinn tud segíteni. ( kaszál, szerel, robizik) ennek ellenére mindig megkapom hogy nem csinálok semmit és hogy miért vagyok annyit a barátaimmal. ez nagyon bánt mert tényleg szeretném ha büszkék lennének rám, ezért úgy döntöttem hogy keresek valami munkát nyárra hogy legalább az iskolakezdésre legyen meg a pénz nekem és a hugomnak a könyveire stb. ennek nagyon örültek 2 napig. mindig csak az van hogy a dávid ilyen ügyes meg mennyi mindent megcsinál, de én már nem tudok többmindent vállalni. tanulok mert jó érettségit szeretnék. ismétlek sokat de semmi értelme. sose leszek elég jó.
ma voltam egy diákmunka közvetítőnél bejelentkezni, a fél napom erre ment el. amikor hazajöttem nagyon fáradt voltam de összeraktam a konyhát és főztem is. utána elmentem az egyik barátnőmhöz, gyakorlatilag a szembe lévő házba. 10 órakor úgy hítak hogy miért nem vagyok otthon nagyon hülye helyzet van itthon és lehetnék kicsit tekintettel rájuk. most mit tegyek? miért van ez?
igen, mivel orvosira szeretnék menni, és ha most nekiállok akkor évközben kevesebb lesz a teendőm. (nem nem vagyok stréber, pont ezért kell ismételnem)
és igen ezt megpróbáltam már, de abból iszonyat balhé lett.
"Nyáron érettségire tanulni? Ne röhögtess már..."
Miért ne lehetne tanulni nyáron is???
Én 14 éves koromtól jártam szakközépbe elektrotechnika szakra mellette otthon informatikát tanultam önállóan, ma 3 szakmám van belőle (amiből 2-t érettségi előtt felnőtt képzésen raktam le, amiből érettségi után akár OKJ-zhattam volna is). Napi 6-18 (nyáron-hétvégén volt sok) órát foglalkoztam vele...
Nem az iskolának tanulsz...szóval miért ne lehetne tanulni nyáron is?
Én már dolgozok, de heti több mint 10 órát tanulással töltök...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!