MIT TEHETNÉK? A fiam 18 éves lett. Sajnos nem akar se dolgozni, se itthon segíteni. Délután elmegy, hajnalban jön haza, délig alszik, eszik, fürdik és újra elmegy.
Most őszintén, azért itt nem mindegy pár dolog.
-a gyerek még tanul gimiben, ugye?
-mennyi pénzt szokott kérni, és mire?
Mert azért azt a szülőt én ütném, aki a még gimis gyerekét akarná kidobni a lakásból, mert nyáron nem a 4 fal között döglik, meg csak mert azt mondja az apjára, hogy hülye (most őszintén, én is mondtam műr apámra, hogy hülye, amikor az volt, én nem fogom szépíteni a dolgokat, főleg, ha ő meg még szalonképtelenebbül sérteget engem, és baromságokat beszél), meg nem dolgozik...
Én maximum annyit mondanék neki, hogy csak piára meg cigire nem fogok neki mindig akkor pénzt adni, amikor kér, csak egy keveset, és esetleg a barátnőjével is beszélnék, ha úgy látnám, hogy őt is zavarja. Ha meg nem, akkor ő baja, hogy piálást pénzel...
El van kényeztetve, mindent megtettetek annak érdekében, hogy a csicskáinak nézzen benneteket, ő meg magát a kiskirálynak, ebből nehéz lesz kimászni.
Tisztázni kell vele, hogy hol a helye, elmondani, mi miért van, mi miért esik nektek rosszul, miért várjátok el, hogy dolgozzék. Nagy gyerek, meg kell értenie.
Figyelj, én azzal nem értek egyet, hogy te reggel hagyod aludni. E-mail? Kinyitja, aztán bezárja. Olvasatlan marad szerintem. Bemész egy reggelen, határozottan közlöd, hogy egy hete van és kirakod, de ezt be is kell tartani, bármilyen nehéz.
Nehéz egy szülőnek szembesülnie a nevelési hibáival,de ez elkerülhetetlen.
Kegyetlennek tűnhetek, de én kiraknám. Élje az életét. Én megadtam neki mindent, de ha ő nem hű a család mentalitásához, akkor változtathat. Nem éri meg ha állandóan miatta kell idegeskedned.
Túlfélted??? Úgy hogy minden éjjel ki tudja hol van?
Inkább túl laza a gyeplő. Én inkább nem engedném el sehová akármennyire is felnőtt, mert eléggé gyerekesen viselkedik.
En is kesei gyerek voltam de harmadikkent. Talan kicsit "elkenyeztetett" - legalabbis mindig ezt hallottam. Voltak nalam is hasonlo gaz szituk de en 15-16 evesen voltam a leggazabb. Nem jartam haza buli haverok cigi. Hulye voltam es tini. De masik gimibe kerultem es mar neha "ugyereztem" a poklot jarom meg lelkileg mikor hirtelen vissza talaltam a csaladhoz akik tart karokkal fogadtak. Ennek 15 eve. A csaladom azota az elso lett az eletemben azok a baratok kihullottak mellolem az eszem meg megjott ;)
Sztem a legfontosabb talan az hogy sose mondjanak le rola. Sose "hagyjuk" magara hogy "majd ő megtanulja egyedül"...sztem sosem szabad lemondani egy lazado kamaszrol. Engem is ez "mentett" meg. 1 ev alatt palfordulas volt nalam is ;)
Úgy elverném mint a francot, katonai suliba íratbám száraz kenyéren és vízen etettném két hétig.
A haverjait megfenyegetném, hogy fűvezésért lecsukatom őket ha nem tűnnek el örökre.
A barátnőjét értesíteném, hogy nem találkozhatnak többet amiért pénzt adott neki és nem nevelte jómódra.
Mellesleg mi az hogy 18 éve és még 3-dik os már rég érettségiznie kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!