Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lehetséges, hogy anyám férje...

Lehetséges, hogy anyám férje királyként uralkodjon anyám felett és a gyerekeit is így nevelje nevelje? (Hosszú. )

Figyelt kérdés
Üdv. Én most 24 éves vagyok, 17 éves voltam, mikor édesanyám újra megházasodott, az új férje engem 18 évesen kidobott otthonról azért, mert nem az ő gyereke vagyok, előtte meg abban az egy évben sokszor megvert és állandóan azt mondta, hogy ő a házban az úr. Anyámat is veri azóta folyamatosan és szolgaként bánik vele, ő meg ki is szolgálja, miatta otthagyta a munkahelyét is, mindig lekezelően beszélt vele és csak szolgának használja, állandóan ordibált vele régen is, azért, ha elment otthonról, csak boltba engedi el mindig. Azóta is ez van náluk, mióta eljöttem otthonról. Már van egy 6 éves fiuk és egy fél éves lányuk. Én néha elmegyek oda vendégségbe, ha ritkán megengedik, egy évben kétszer, és azt láttam legutóbb, hogy a gyerekeknek nagyon rossz helyük van ott. Olyanokat mond a 6 éves kisfiúnak az apjuk, hogy még csak egy gyerek, de később majd nem ölelgeti úgy az anyját, ha majd megtanulja, hogy a nők csak arra jók, hogy kiszolgálják a férfiakat a konyhában és az ágyban. A babára meg olyanokat mond, hogy rájött, hogy mégse volt rossz dolog lányt is vállalni, mert később, ha felnő, már ketten is szolgálni fognak a házban. Amikor meg anyám megfőzte az ebédet, megpofozta, mert nem olyan íze lett, mint amilyet ő gondolt. Én ezektől rosszul lettem, és el is jöttem. Minden alkalommal, mikor néha ott jártam, ilyen dolgokat kellett látnom, és ugyanez volt, amikor még ott laktam. Tavaly karácsonykor mikor megérkeztem, éppen cirkusz volt, az a bunkó hozzám vágott egy üvegpoharat, mikor anyám beengedett, akkor ott se maradhattam. Látogatóba csak az anyám meg a gyerekek miatt megyek el, de még így se szívesen. Nem értem egyszerűen anyámat, miért nem szabadul meg ettől az alaktól, miért nem válik el, mert ez a gyerekeknek is rossz az ilyen nevelés. Mikor látom anyámat, mindig tiszta ütésnyom a karja meg az arca. Mit lehetne nekem ezzel tennem, ha édesanyám semmit sem hajlandó? Hol kérhetek tanácsot? Azzal az emberrel nem lehet értelmesen beszélni, mert agresszív és egoista is, az ilyennek nem való család

2015. júl. 2. 20:04
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
84%

Családsegítő és gyermekjóléti szolgálatok:

[link]

Az egyik előző hozzászólásban a belinkelt anyag végén ott van a törvényi szabályozás. A rendőrséghez és a háziorvoshoz is lehet egyidejűleg fordulni.

[link]

Itt kaphatsz még segítséget.

2015. júl. 2. 21:46
 12/20 anonim ***** válasza:
86%
Aztán egy férfi mitől olyan felsőbbrendű, hogy uralkodjon?
2015. júl. 2. 21:56
 13/20 anonim ***** válasza:
83%
Ha az én anyámról lenne szó, egyszer merte volna bárki is megütni, az lett volna az első dolgom, hogy szaladok a rendőrségre...
2015. júl. 3. 01:33
 14/20 anonim ***** válasza:
82%
Az első alkalom után amikor megütötte válni kellett volna.
2015. júl. 3. 06:05
 15/20 anonim ***** válasza:

Te hiába teszel bármit ha Édesanyád nem kér a segítségből, akkor senki nem tehet semmit.

Sőt, sokszor a segítségkérés ellenére sem tesznek semmit. Egy ismerősöm sajnos belehalt. Ő kilépett a házasságból, de a gyereket vinnie kellett láthatásra. A volt férje olyankor mindig megverte, fojtogatta, fenyegette, és hiába volt látlelet, meg feljelentés...az apának joga volt látni a gyereket, így vinnie kellett. Az utolsó alkalommal brutális módon megölte. Az akkor 6 éves kislány valószínűleg látta, de nem beszél róla, a szakértők szerint olyan sokkot kapott, hogy a tudata igyekszik törölni azt a napot. A hírekben is benne volt az eset. A vicc, hogy az apának még a börtönben is lenne láthatási joga, emiatt még most is vizsgálódik a gyámhatóság.

Ez nem amerika, ahol már azért lecsuknak valakit, mert csúnyán nézett a másikra.

2015. júl. 3. 07:50
 16/20 anonim ***** válasza:
44%

Kedves 8-as!

Ezt írtad: "Pont ez a társadalmi szemlélet az, ami elősegíti az ilyen "családok" fennmaradását. A bántalmazott nőknek súlyos pszichés problémáik vannak, nem azért tűri, mert akarja, hanem azért, mert másra képtelen segítség nélkül. A kérdező édesanyja valószínűleg maga is bántalmazott gyerek volt, a jelenlegi párja mentalitásban erősen hasonlíthat az édesapjára.

Ilyen bánásmódot senki sem "érdemel", hanem elszenved. Akinek halvány elképzelése van arról, hogy egy agresszív szülő, majd egy társ milyen mértékben le tudja nullázni valakinek az önértékelését, hogy a végén már az áldozat is elhiszi, hogy megérdemli a bántalmazást, az rájöhet, milyen iszonyúan nehéz ebből a csapdából kitörni."

Erre csak azt tudom "mondani", hogy a Kérdező szépen leírta, már 1 év után kidobta a mostohaapa Őt, valamint abban az 1, azaz első évben folyamat bántalmazta.

Akkor kérdezem én, egy normális Nő, aki látja, hogy bántalmazzák a gyerekét, csak mert nem a saját gyereke...együtt marad egy ilyen férfival??!!!!!

Ne gyere nekem itt a lelki bajokkal meg stb. Egy NORMÁLIS NŐ kilép, NEM MEGY BELE egy ilyen kapcsolatba! Már az elején világossá tett mindent ez a férfi, annak értelmében lépni kellett volna, nem pedig szülni neki még 2 gyereket.

Erről ennyit, Kezét Csókolom!

2015. júl. 3. 08:19
 17/20 anonim ***** válasza:
42%

Kedves 16-os, egy ilyen nő valóban "nem normális" laikus nyelven fogalmazva. A "komoly pszichés problémái vannak" nagyjából ezt fedi.

Ez olyan állapot, ha úgy tetszik, betegség, amiről ugyanúgy nem tehet az illető, mint Ön arról, ha elkapja az influenzát. Ön szerint, ha beteg, akkor megérdemli a bántalmazást? A társadalom megvetését? Van joga bárkinek pálcát törni felette? Nem érdemel semmilyen segítséget, magára kell hagyni?

Kérem, gondolkozzon el ezen.

Üdvözlettel:

8-as

2015. júl. 3. 09:07
 18/20 anonim ***** válasza:
55%

15-ös, ez borzasztó történet...

Kedves kérdező, próbálj meg segítséget kérni akár itt is:

NANE (Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen) Egyesület

Bántalmazott nők és gyerekek segélyvonala: 06-80-505-101 (este 6 és 10 között)

Biztonsági információk külföldi munkát kereső fiatal nőknek: 06-80-630-125 (kedden és csütörtökön délután 2 és 6 között)

Postacím: 1447 Budapest, Pf. 502.

E-mail: info@nane.hu ** Internet: www.nane.hu

Egyúttal köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet a problémára. Nem voltam és vagyok tagja ennek az egyesületnek, de most erősen fontolgatom, hogy belépek és segítek.

2015. júl. 3. 09:13
 19/20 anonim ***** válasza:
Figyi, Szólj nekem, megadod a címet, ÉS NEM ÉRDEKEL HA BÖRTÖNBE KERÜLÖK DE SENKI NEM BÁNT LÁNYOKAT!! AZOKAT NYIROM KI DE EZEREL ÁM!!
2015. júl. 29. 00:19
 20/20 anonim ***** válasza:
csak szarkasztikus voltam, de takarodjon börtönbe az ilyen
2015. júl. 29. 00:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!