Lehetséges, hogy anyám férje királyként uralkodjon anyám felett és a gyerekeit is így nevelje nevelje? (Hosszú. )
Te hiába teszel bármit ha Édesanyád nem kér a segítségből, akkor senki nem tehet semmit.
Sőt, sokszor a segítségkérés ellenére sem tesznek semmit. Egy ismerősöm sajnos belehalt. Ő kilépett a házasságból, de a gyereket vinnie kellett láthatásra. A volt férje olyankor mindig megverte, fojtogatta, fenyegette, és hiába volt látlelet, meg feljelentés...az apának joga volt látni a gyereket, így vinnie kellett. Az utolsó alkalommal brutális módon megölte. Az akkor 6 éves kislány valószínűleg látta, de nem beszél róla, a szakértők szerint olyan sokkot kapott, hogy a tudata igyekszik törölni azt a napot. A hírekben is benne volt az eset. A vicc, hogy az apának még a börtönben is lenne láthatási joga, emiatt még most is vizsgálódik a gyámhatóság.
Ez nem amerika, ahol már azért lecsuknak valakit, mert csúnyán nézett a másikra.
Kedves 8-as!
Ezt írtad: "Pont ez a társadalmi szemlélet az, ami elősegíti az ilyen "családok" fennmaradását. A bántalmazott nőknek súlyos pszichés problémáik vannak, nem azért tűri, mert akarja, hanem azért, mert másra képtelen segítség nélkül. A kérdező édesanyja valószínűleg maga is bántalmazott gyerek volt, a jelenlegi párja mentalitásban erősen hasonlíthat az édesapjára.
Ilyen bánásmódot senki sem "érdemel", hanem elszenved. Akinek halvány elképzelése van arról, hogy egy agresszív szülő, majd egy társ milyen mértékben le tudja nullázni valakinek az önértékelését, hogy a végén már az áldozat is elhiszi, hogy megérdemli a bántalmazást, az rájöhet, milyen iszonyúan nehéz ebből a csapdából kitörni."
Erre csak azt tudom "mondani", hogy a Kérdező szépen leírta, már 1 év után kidobta a mostohaapa Őt, valamint abban az 1, azaz első évben folyamat bántalmazta.
Akkor kérdezem én, egy normális Nő, aki látja, hogy bántalmazzák a gyerekét, csak mert nem a saját gyereke...együtt marad egy ilyen férfival??!!!!!
Ne gyere nekem itt a lelki bajokkal meg stb. Egy NORMÁLIS NŐ kilép, NEM MEGY BELE egy ilyen kapcsolatba! Már az elején világossá tett mindent ez a férfi, annak értelmében lépni kellett volna, nem pedig szülni neki még 2 gyereket.
Erről ennyit, Kezét Csókolom!
Kedves 16-os, egy ilyen nő valóban "nem normális" laikus nyelven fogalmazva. A "komoly pszichés problémái vannak" nagyjából ezt fedi.
Ez olyan állapot, ha úgy tetszik, betegség, amiről ugyanúgy nem tehet az illető, mint Ön arról, ha elkapja az influenzát. Ön szerint, ha beteg, akkor megérdemli a bántalmazást? A társadalom megvetését? Van joga bárkinek pálcát törni felette? Nem érdemel semmilyen segítséget, magára kell hagyni?
Kérem, gondolkozzon el ezen.
Üdvözlettel:
8-as
15-ös, ez borzasztó történet...
Kedves kérdező, próbálj meg segítséget kérni akár itt is:
NANE (Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen) Egyesület
Bántalmazott nők és gyerekek segélyvonala: 06-80-505-101 (este 6 és 10 között)
Biztonsági információk külföldi munkát kereső fiatal nőknek: 06-80-630-125 (kedden és csütörtökön délután 2 és 6 között)
Postacím: 1447 Budapest, Pf. 502.
E-mail: info@nane.hu ** Internet: www.nane.hu
Egyúttal köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet a problémára. Nem voltam és vagyok tagja ennek az egyesületnek, de most erősen fontolgatom, hogy belépek és segítek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!