Férjemnek vagy nekem van igaza? Túl reagálom a dolgot?
Miert kell ebbol ekkora ugyet csinalni? Biztos nem hagyta volna, hogy belefulladjon.
A jeghideg vizrol meg annyit, hogy a viz akkor sem lett volna melegebb, ha mas modon tanitotta volna uszni.
"Miert kell ebbol ekkora ugyet csinalni?"
azert ba..eg mert szerencsetlen gyerek egesz eletere pszichesen serulhet emiatt.
Szerintem teljesen gyerekfüggő és ti ismeritek a gyerekeiteket hozzá.
Nálunk pl én úszótanfolyamra jártam, és utána is úgy tanulgattam és tanítottak, mint a hímes tojást, óvatosan. Amint rájöttem, hogy nem fogok vízbefulladni (hiába tudtam elméletben úszni, ha nem ért le a lábam pánik rohamot kaptam és elkezdtem fuldokolni) ki se lehetett robbantani az úszómedencéből. Versenyszerűen is úsztam kamaszként.
Húgomat belökték a medencébe, nála is próbálkoztak úszótanfolyammal, de csak bomlasztotta a csoportot és két nap után az oktató azt mondta a teljes díjat visszaadja de vigyük el onnan... :D Ő például azonnal elkezdett kutyaúszásban kapálózni, és élvezte (ő mondta). Még apuéknak kellett úgymond kitiltani a medencéből hogyha elkezdi használni a megtanult úszásformát (mellúszás vagy gyors), akkor a gyerekmedencéből visszajöhet az úszómedencébe. Megtanulta.
De teljesen más személyiségek vagyunk. Ha engem dobnak be a vízbe az első az lett volna, hogy félig megfulladva húztak volna ki, másodszor pedig a soha büdös életben többet be nem teszem a lábam mélyvízbe. (ezt csak azért mondom, mert miután megtanultam úszni elvittek Balaton átúszásra. Átúsztam, de azóta se úszok "élővízben", mert valami hozzáért a lábamhoz, valószínűleg egy hal és pánik rohamot kaptam a Balaton közepén. Csak azért úsztam végül le, mert apu tartott a vízben amíg újra kaptam levegőt és felheccelt, hogyha gyenge vagyok, akkor nyugodtan ússzak oda egy segítő hajóhoz, majd kivisznek a partra, azt meg cikinek éreztem. :) )
engem 8-9 éves koromban egy táborban a baránőim biztattak, hogy így meg fogok tudni tanulni úszni, bátran ugorjak bele fent maradok stb...hát lemerültem és egy idősebb lány húzott ki.. azóta is emlékszem rá , pedig több mint 10 éve volt.elment a kedvem az úszástól egy életre.
jobb lenne szerintem is normálisan megtanítani, kisebb vízben, vagy karúszóval stb..
ez szerintem is morbid, bár biztos van akinél beválik, de lányoknál nem ajánlom, a fiúk között szokott lenni pár "bevállalósabb" akinél nem okozna nagy traumát ez a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!