Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apasági teszt? (kérdésed tul...

Apasági teszt? (kérdésed tul rövid. )

Figyelt kérdés
Van egy kislányom,7 hónapos,aki gyerekotthonban él.Az apja és én is 17 évesek vagyunk,tanulunk.Az apja letagadta,nem beszéltem vele kb.1 éve.Szeretném ha tudná,hogy az övé a gyerek,hogy nem vállalta a felelősséget.Gyámügyhöz szeretnék fordulni hogy apasági teszre küldjék,levelet küldjenek neki és később fizesse a gyerektartást ha már nálam lesz a kislány.Ha kell bíróságra is megyek.Hogy működik ez?Nekem kell valamit fizetnem ezért?Megtagadhajta a tesztet vagy bármit?
2015. jún. 28. 17:47
 1/10 anonim ***** válasza:
19%

Ha befizeted az apasági teszt díját ami olyan 40.000 forint körül van, akkor kötelezhető az apa a tesztre, önként nem fog elmenni és kifizetni ekkora összeget rá.

Arra nem gondoltál, hogy pont a szemed előtt fogják örökbe fogadni? Ha nincs bejelentett állása, nincs saját bankszámlája, és papíron a szüleinél lakik, akkor nem vonhatnak tőle gyerektartást, mire 18 lesz a gyerek, addigra kap bejelentettet, akkor nincs miért visszamenőleg fizetnie neked.

Gumit használjatok

2015. jún. 28. 17:54
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem fogadhatják örökbe,csak nevelőszülőnél lehet..
2015. jún. 28. 17:56
 3/10 anonim ***** válasza:
32%
Te még sokáig nem veheted magadhoz a kicsit. Még tanulsz, és kilátásod sincs arra, hogy munkád legyen.
2015. jún. 28. 17:59
 4/10 anonim ***** válasza:
28%

Ezt nem értem. Miért van gyermekotthonban?

(17 éves 13 hós kisfiú anyucija)

2015. jún. 28. 17:59
 5/10 A kérdező kommentje:
Mert szüleim nem veszik gyámság alá,18 évesen hozzám kerülhet ha én leszek a gyámja,de nem ez a lényeg,hanem a kérdések amiket írtam..
2015. jún. 28. 18:06
 6/10 anonim ***** válasza:
Szerintem Menj be a gyámhivatalba és érdeklődjél. Amúgy vannak kifejezetten anyaotthon ahol lehetsz a babáddal. Szerintem keress egy ilyen helyet és soha ne mondj le a babádról. Ha otthonban vagy és még nem vagy 18 akkor nincs is gyámja ami azt jelenti hogy simán örökbeadhatják? Vagy hogy van? Sajnos ezt a részét nem ismerem. De mindenképpen kérdezd meg. Azt hiszem ahhoz egy felnőttnek is ott kell lennie,hogy megcsinálhassák.
2015. jún. 28. 18:22
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Első baromságot írt.

Ha a gyerek hozzád kerül, a bíróságon inditasz apaság mmegállapítása iránti pert. Ingyenes lesz a beadvány, a költségeket a vesztes fizeti. A bíróság nem fogad el jött ment tesztet, csak azt amit ő rendelt el, kijelolt intézetben.

2015. jún. 28. 18:42
 8/10 anonim ***** válasza:
0%

apától amíg kiskorú és nem dolgozik addig nem nagyon fognak megítélni gyerektartást.

de később is simán kijátszhatja ha akarja, hogy csak feketén dolgozik vagy elmegy külföldre nyom nélkül.

a te szüleiddel szépen el kéne menni hozzájuk és beszélni a fiúval és az ő szüleivel is.

ha ennyire nem akarja a gyereket akkor mondjon le a jogairól, de kicsit szemétség lenne ha majd 5-10 év múlva eszébe jutna hogy a gyerekével akar lenni igaz előtte a legnehezebb időszakban letagadja , hogy az övé..

szóval állapodjatok meg felnőttek jelenlétében

2015. jún. 28. 18:42
 9/10 anonim ***** válasza:
90%
Nem adhatjak örökbe. Van anyja, aki tartja vele a kapcsolatot és nem mondott le róla. Ilyen esetekben, ha a szülők nem vállalják a gyámságot, az állam veszi át a feladatot és intézetben vagy nevelő szuloknel helyezi el a gyereket. Maganvelemenyem hogy én ugyan egyáltalán nem támogatom a fiatalkori gyermekvallalast, de a büdös életben nem tagadnam meg hogy az unokám gyamja legyek....
2015. jún. 28. 18:45
 10/10 anonim ***** válasza:
1%

Na, akkor most szépen megadod apuci nevét és címét, majd én elbeszélgetek vele. Fizetni fog, mint az álom.

NEM fogok még egy zabigyereket eltartani, a ku...tya fáját, de már komolyan!

2015. jún. 28. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!