Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 18 évesen megtilthatják hogy...

18 évesen megtilthatják hogy elmenjek nyaralni ismerősökkel?

Figyelt kérdés
Szeretnék elmenni nyáron pár ismerősömmel nyaralni,kb 10 fős társaság, pár olyan is lesz akiket nem ismerek. Többségében fiúk lesznek, de néhány lány is. Szüleim viszont semmiképpen nem akarják megengedni, pedig nekem nagyon fontos lenne hogy elmehessek. Az a baj hogy ők senkit nem ismernek azok közül akikkkel mennék, és mindentől borzasztóan féltenek. Ha már leszek 18 éves és az egészet saját pénzből fizetném, megtilthatják hogy elmenjek? (18/L)
2015. jún. 17. 14:26
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
82%

19 évesen vettünk közösen autót. (pontosabban kisegítettek pénzzel).

A átiratást nekik kellett intézni, mert nem tudtam hivatali idöben ott lenni. Engem is etettek hülyeségekkel, hogy lekorlátozták, hogy nem rendekezhetek magam felette és nem adhatom el.

Persze ez még a törzskönyv bevezetése elött Volt és totál hülyeség Volt. Sokszor a szülök teljesen hülyének nézik a gyereket.

2015. jún. 17. 14:49
 12/29 A kérdező kommentje:
Sőt azt is mondták hogy értem jönnek. Így sincs sok ismerősöm, de még azzal a kevéssel is szeretnék tönkretenni a kapcsolatomat.És egyszerűen nemtudom mivel meggyőzni őket, mert teljesen más a gondolkodásunk. Anya pl el sem tudja képzelni hogy juthat eszembe hogy egy házban lakjak több fiúval, én pedig azt gondolom hogy ezzel semmi baj nincs pár napig.
2015. jún. 17. 14:56
 13/29 anonim ***** válasza:
68%

Ne hari kérdező, de amíg azt sem tudod, hogy a rendőrök felnőtt embert nem visznek haza, addig nem vagy alkalmas az önálló életre.

Tudod mit, ha annyira jó ismerőseid, akkor hívj el párat hozzátok, hogy megismerhessék őket a szüleid.

2015. jún. 17. 14:57
 14/29 anonim ***** válasza:
50%

Tudod mit? Minden hozzászólásod után egyre inkább az az érzésem, hogy nem csoda, ha gyerekként bánnak veled...

Mégis, hány válasz kell még neked, hogy felfogd: 18 évesen azt csinálsz, amit akarsz!

Minek írogatod tovább a nyomorodat, mikor ezren is leírtuk már - többször is -, hogy semmi jelentősége annak, hogy mivel fenyegetőznek!?

Fogd fel, raktározd el az agyadban, és cselekedj, ahogy akarsz.

Nincs ezen tovább mit magyarázni.

2015. jún. 17. 14:58
 15/29 anonim ***** válasza:
83%
Azzal, hogy 18 éves lettél, jogilag nagykorúnak vagy nyilvánítva. Viszont, amíg a szüleidre vagy utalva , kénytelen vagy elfogadni az ő elvárásaikat. Menj el nyugodtan. Nem fognak rendőrrel hazavitetni. De az utána következő családi balhét is viseld el a következő időre.
2015. jún. 17. 15:05
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

1. Ha betöltötted a 18. évedet, akkor jogilag nem tilthatnak meg neked semmit.

2. 18 évesen nem vitethetnek a rendörökkel haza, mert erre nincs jogi alap.

3. Ha érted mennek, akkor nem vagy köteles velük menni, söt be sem kell engednetek a lakásba, ahol vagytok.

4. Viszont - mivel nagykorú vagy -, nem is kell eltartaniuk téged, és nem is kell megengedniük, hogy náluk lakj.

5. A helyedben elgondolkodnék azon, hogy miért vannak ennyire ez a társaság ellen. (Mellesleg amilyen gyerekenek tünsz, és sem tartanám jó ötletnek a nyaralást ilyen módon.)

6. A te döntésed, hogy mit teszel, de ha elmégy, akkor vállalnod kell a következményeket is.

2015. jún. 17. 15:10
 17/29 anonim ***** válasza:
58%

2es te igazi nagy barom vagy

lehet téged is enynire kellett volna félteni mindentől és most nem lennél ilyen hülye

kérdező te meg magyarázd el a szüleidnek hogy kikkel mész, nem rossze mebrek és semmi bajod nem eshet nem kell félniük

2015. jún. 17. 15:16
 18/29 A kérdező kommentje:
A társasággal azért van nekik bajuk, és azért nincs nekem, mert más a gondolkodásunk és értékrendünk. És az igaz hogyha értem jönnének nem kéne őket beengedni, de az egész társaság rajtam röhögne, és ezzel tönkre is menne minden. Utána már nem tudnám élvezni a nyaralást.
2015. jún. 17. 15:19
 19/29 anonim ***** válasza:
82%
ja és amúgy ezekkel meg zsarolnak téged a szüleid, hogy rendőrség meg elmennek érted. csak azt akarják hogy azt csináld amit ők mondanak de kicsti legyél talpra esetebb és magyarázd el nekik a dolgokat és ha botrány lesz akkor botrány lesz.ha meg nem olvasol be nekik akkor ülj otthon mindig te tudod
2015. jún. 17. 15:20
 20/29 A kérdező kommentje:
Próbáltam magyarázni hogy nem rossz emberek, de szerintük azok. Mást tartunk jó és rossz embernek, és hiába mondok bármit, a szüleim nem bíznak meg bennük. Meg bennem sem, pedig eddig sehol nem történt semmi ahová elengedtek.
2015. jún. 17. 15:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!