Hogyan változtassam meg anyát?
Anya nyagyon feszült ember. Sosem figyel rám, sosem ültünk le beszélgetni és vele nem is lehet, sosem kártyáztunk vagy társasoztunk együtt. Folyamatosan-már jó pár éve biztos-magába beszél itthon és utcán is. Mikor elmegyek tusolni csukva az ajtó, folyik a víz de akkor is hallom hogy magába beszél. Csak kiabálva tud beszélni, ha boltba is kér valamit akkor én rászólok hogy ne kiabáljon (bár lehet azért mert az egyik fülére alig hall). Ha ideges és haragszik rám valami apróságért akkor buta, lusta dög vagyok és múlt héten elnevezett görénynek. Kiskoromba (8-10 évesen) is volt amikor megvert akkor jártunk a gyámhivatalhoz de nem találtak semmit mert le kellett tagadnom mindent.
Múlt héten döntöttem úgy sosem fogom neki megbocsátani amit tett mert megvert, azt mondta bár megdöglenék neki nincs gyereke stb. Emiatt megakartam vágni magam de "csak" karmolások lettek már sokkal szebb a kezem, szinte észrevehetetlen. A lábam tiszta zöld-lila és a kezem is de az szebb. A hasam is fáj de az kívűlről nem látszik viszont 2 hét múlva megyünk hasi UH-ra lehet észreveszik. Azt mondta amíg el nem múlnak a foltok addig nem mehetek sehova. Se a barátnőm ballagására (nekik még csak a héten lesz), se strandra, se mamához.
Anya valamikor jobban van. Kedves, aranyos, szerethető. Fb-n mindig küldi át hogy mennyire szeret mert a gyermek ajándék. Hangulatingadozásai vannak, lehet ez a korral jár? 38 éves. Most is magától adott puszit amin meglepődtem mert mindig nekem kell kérnem és ölelgetni sem szeret.
Ha lelkileg jobban lenne minden rendben lenne. Nem panaszkodnék, de sajnos kénytelen vagyok.
Hogyan változtassam meg?
Mamának szóltam azt mondta nem tud mit csinálni. Igazi apámat nem ismerem, a nevelőapámnak szóltam de azt mondta ezért nem lakik velünk. Iskolába nem járok magántanuló vagyok.
Gondolkoztam a koleszon de még 1 év, csak 7.-es vagyok (NEM buktam meg).
Megint megy szoliba mint mindig, sminkeli magát amivel nincs gondom mert nőből van de nekem is eröltei. Nem fogadja el hogy nem sminkelem magam, erölteti a hajfestést de belementem a hajszinezőbe mert az kimosható, erölteti a szolit mert fehér vagyok de azért ki van nagy betűkkel írva hogy 18 év alatt nem lehet menni. Mivel mama konzervatív szerintem ezeket nem engedte meg anyának ezért erölteti.
Mit tegyek?
14/L
Nem tudod megváltoztatni.
Nem is skizofrénia. Ez más. Úgynevezett bipoláris elmezavara van. Nagyon enyhe dolog, de napi kapcsolatokban gondot okz. Egy életen át gyógyszert kell rá szedni. Nem vagyok biztos benne, de lehet lítiumot,vagy valami ilyesmit. feltétlen orvoshoz kell jutnia. Ehez anyud párjának a segítségére lenne szükség. De így elég nehéz,hogy nem veletek él.
Köszönöm a válaszokat
Megkérdeztem tőle hogy miért ideges mostanában, végig se mondhattam de rávágta hogy fáradt, nem tud pihenni. Hát nem kell éjfélig fent lenni és nem lenne fáradt.
Elolvastam mindkét betegséget és a mániás diagnózishóz a tünetek tiszta anya, 8-ból 6 biztos illik rá, a depresszió diagnózisához 9-ből 5 igaz.
A skizofrénia 10 tünetéből 2-3 igaz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!