Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A párom szeretné magához...

A párom szeretné magához venni a gyermekeit, ami elméletben nagyon szép gondolat, de a valóságban kivitelezhetetlen. Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

3 éve vagyunk együtt. Neki van az előző kapcsolatából 2 lánya (9 és 12 évesek), nekem egy fiam (7 éves) és egy lányom (5 éves).

A párom mostanában elkezdett arról beszélni, hogy milyen jó lenne, ha az ő lányai is velünk élnének. Egyre többször kerül szóba ez a téma és ismerem annyira, hogy tudjam, szeretné ezt megvalósítani.

A probléma azzal van, hogy úgy már végképp nem férnénk el. A ház amiben élünk 50-50%-ban az enyém és a testvéremé, 4 szoba van benne. Kettőt mi használunk, kettőt a tesóm és a barátnője.

Mindkettőnknek van állásunk és bár nem élünk fényűzően, nem lehet okunk panaszra.

A párom gyerekei most az anyai nagyszülőknél élnek, mert az anyjuk külföldön dolgozik és csak 2 hetente van otthon. Szerintem nem lenne jó ötlet kirángatni őket a megszokott környezetükből.

Nem tudom mi lenne jó reakció a részemről. Próbáljam lebeszélni, támogassam vagy tegyek úgy mint aki meg sem hallja az egészet?

2015. jún. 16. 12:30
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
95%

" A kérdezőnek sem az exénél élnek a gyerekei."

Nem, de neki van egy fél saját tulajdonú háza.

Ilyen körülmények között a bíróság úgysem fogja megváltoztatni a gyerekek elhelyezését.

2015. jún. 16. 13:54
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem jó ötlet, hogy odaköltöztesse a gyerekeket. Így is elég nagy a népsűrűség nálatok. A fél ház a tiéd, te rendelkezel vele, nem biztos, hogy a te gyerekeid javára válna, ha a másik kettő is beköltözne a szobájukba. Így is lassan kereshettek valami nagyobb lakást vagy házat, mert nemsokára a te gyerekeidnek is külön szoba kell.

Vagy vegyétek meg a ház másik felét, és akkor a párod lányait be tudjátok tenni az egyik szobába.

2015. jún. 16. 15:42
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Lássuk csak. Nincs elég hely nekik. Így is meg kell számolni mire költötök de azért 2 plusz gyereket vegyetek be (tudom az anyjuk is fizetne, de hogy több kiadás lenne még így is az tuti).

Kérdező én a helyedbe megmondanám a páromnak, hogy nagyon szívesen, amint van eleg hely nekik mert ahol most vagytok oda nem jönnek. Gondolkodjon már!

Amúgy nem ártana erről a gyetekeket is megkérdezni.

2015. jún. 16. 15:55
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

Ja meg persze a tesódékat is jó lenne meinterjuvolni. Ha nagyon az agyukra mentek tesód meg kezdeményezi a közös tulajdon megszüntetését abból elég nagy bajotok lehet (megveheted az ő tulajdoni részét vagy használhatod többlethasználati díj ellenében, de ha nem tudtok megyegyezni az ingatlan értékesítésére kerülhet sor, esetleg eladhatja másnak mert hiába van elővásárlási jogod ha nem tudod megvenni). Nem tudom te hogy vele én nem szívesen venném 4 kisgyerek közvetlen szomszédságát...

Azért ezeket a kefves párodnak el lehet ám mondani, mert ha a fizikai lehetőségekkel sincs tisztában kétlem, hogy a jogiakat mérlegelte volna. Viszont beszélj vele mielőtt ő beleéli magát.

2015. jún. 16. 16:02
 25/26 anonim ***** válasza:
9%

El tudnatok adni a fele hazat, es felvenni egy hitelt. A ketto egyutt venne nektek egy nagyobb hazat. Meg ha a testvered csak reszletben tud fizetni, beleszamolod a torleszto reszletbe es kesz...

Tobb penzt keresni miert nem opcio? (Nem ertem, magyar gondolkodasmodban ez valahogy soha nem az.) Vagy kevesebbet kolteni, vagy tobbet keresni. A parod eleg motivalt, hogy tobbet keressen, hiszen magahoz akarja venni a gyerekeit. Ha a jelenlegi anyagi helyzettel nem fer bele, valtoztatni kell rajta. Fejlodni, tanulni, jobb munkahelyet szerezni, vagy fizetesemelest, elorelepni.

A te gyerekeidnek is ugyis sajat szoba kell majd. Es ugy nez ki, nincsen eleg penzetek, a beveteletek fedezi a hetkoznapi kiadasokat aztan ennyi. Megeltek, de ha akarmi kell, mar bajban vagytok.

2015. jún. 16. 19:33
 26/26 anonim ***** válasza:
84%

Apuka más f***ával akarja verni a csanalat.

Gondolom, neki a két gyerekén kívül se ingatlana, se jelentős megtakarítása nincs.

2015. jún. 17. 00:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!