Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Idősebb anyámat támogatom,...

Idősebb anyámat támogatom, ellenben ő a nővéremnek ad igazat, aki nem foglalkozik vele. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Anyám egyedül él, és már nem tud eljárni vásárolni, a ház, amiben meg lakik, elég rossz állapotban van, költeni kellene rá rengeteg pénzt, folyamatos karbantartásra szorul, a kert miatt is.

Én segítek neki, közel lakok hozzá, nővérem meg az ország másik felén. Néha beszélnek telefonon.

Felvetettem, hogy el kellene adni azt a házat, amiben anyám lakik, és úgy megoldani, hogy közelebb legyen hozzám, vagy a kettőt eladni, és abból egy nagyobbat venni.

Nővérem meg nem hajlandó aláírni az adásvételi papírt(ő is résztulajdonos az örökség miatt, apánk után) merthogy jó így minden, ahogy van, és ne árulgassak én semmit.

Többször kész tények elé állítottam anyámat, hogy döntse el mit akar, és egyre többször veszekszünk, már a nővéremnek kezd igazat adni, aki kb 15 éven keresztül ha 5x meglátogatta, sokat mondtam. Abban ad igazat, mivel folyamatosan szidom ezért anyánknak, ő meg védi(mert hát ő is a gyereke)

Ha meg egyedül hagyom, baja lesz.

Nővérem nem fog foglalkozni vele.

Én meg már nagyon belefáradtam ebbe az egészbe.

Beszélni nem fogok a nővéremmel, mert nagyon kiszúrt velem, velünk, szereztem vevőt a házra, már ügyvédnél volt a papír, és elkezdett szemétkedni.

2015. jún. 15. 18:04
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Talán ha nem lennél az anyád anyja, hanem hagynád, hogy ő oldja meg az életét...
2015. jún. 15. 21:57
 12/16 A kérdező kommentje:
Utolsó, te meg ha ismernéd a teljes történetet, meg a kiszolgáltatottságát, nem írnál ilyen bunkó választ!
2015. jún. 15. 22:09
 13/16 anonim ***** válasza:
79%

Pedig igazat írt, egy életed van, az a sajátod, nem áldozhatod fel még a SAJÁT ANYÁDÉRT SEM!

Egyébként hány éves vagy?

Férjed, párod, gyereked van-e?

Dolgozol?

2015. jún. 16. 09:12
 14/16 anonim válasza:

Tudom hogy nem egyszerű. Ilyenkor elgondolkodik az ember, hogy melyik ujjába is harapjon bele....

"Egyszerű" a megoldás a tesónap megmondani, hogy nem bírod tovább és hogy neked is van életed ezért vagy segít, vagy anyukátok megy az idősek otthonába. Nem szép dolog de ez van.

Én mér mist megmondtam mindenkinek a családba, hogyha megöregszek nem akarok teher lenni, ezért rakjanak be majd egy otthonba.

A másik dolog és nagyon fontos. Sok olyan esetet láttam már, hogy ebben a jó gazdasági helyzetben meg volt a vevő a házra, de valami piti ürügy miatt nem adták el. Utána meg a kutyának se kellett.

2015. jún. 18. 13:09
 15/16 anonim ***** válasza:
13%

nem szabad másoknak segíteni. Én segíiettem a bátyámnak, cserébe leégetett, felmondott a legrosszabbkor, besértődött rám, mert sütivel kínáltam (halál komoly!!!). Hüle fejjel adtam neki uj esélyt, segitettünk neki papirokat kitölteni, termineket lebeszélni, erre megint hátba támadott, ő inkább hazamegy, hagyja az egészet:DD

Párom ugyanez. Elment hobbizni, én tiszta lakással, meleg kajával vártam haza, erre ő szintén beégetett, lecseszett hüleség miatt. Később segíytettem neki szétszedni egy szekrényt és elpakolni, erre azt kaptam, hogy előjátékot kértem (nem hisztizve!!) ő meg bevágta a durcát (mintha az anyját szidtam volna) és kiment rejszolni.

Nem szabad jót tenni az emberekkel, ki kell őket használni és bántani, akkor tisztelni, szeretni fognak:)

2015. nov. 8. 11:35
 16/16 acelsziv ***** válasza:
0%

15: Az, hogy te bevonzod a marhákat még nem jelenti azt, hogy mindenki ilyen nyomorék, mint te meg a risztelt rokonaid.

Érdekes... ha én segítek valahol valakinek azt minig visszakapom legfeljebb máshonnan.

2015. dec. 21. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!