Milyen értékben szoktatok venni számítógépet a gyereke (i) teknek, és hány évente?
Hát én 6 éve kaptam utoljára új számítógépet, akkor az 80e Ft volt. Most szeretnék egy új számítógépet kérni :D
18/f
Én informatikus volnék eredetileg s magamnak sem vettem 10 éve gépet, egyszerűen nem kell, elég a régi. 10-20 éve még folyton költenem kellett rá, ennek vége :) Netezéshez és filmnézéshez jó a régi, de még a Photoshophoz is, játszani pedig csak régi játékokkal játszom, nekem az is teljesen jó.
Ha valakinek fontosak az újabb játékok, az persze egészen más helyzet, oda kell az erő.
Az eredeti kérdésre pont nem válaszoltam, de gyerekem még úgysincs.
Mi csak a tanuláshoz kapunk laptopot. Én az elsőt magamnak vettem a gimis ösztöndíjból, utána 4 évvel kaptam a másodikat, 2 évvel később pedig ismét magamnak vettem a következőt. Mivel ajándékba kapta a másodikat, nem tudom hogy mennyibe került, de olyan 50 ezerre tippelem. Amit először vettem, annak az árára már nem emlékszem. A mostani laptopom pontosan 37500 Ft volt egy ismerősöm cégénél selejtezték, áron alul kaptam meg.
A húgom 4 éve kapott egy laptopot (amikor én a másodikat), az hasonló értékű lehetett. Tavaly szakdogaírás előtt kapott egy újat, amibe ő is beszállt, az 160 volt (de szintén ismerős által intézve, piaci áron 220 körül lett volna). Mérnöknek készül, neki kell az erősebb gép.
Az öcsém még gimis és otthon lakik, úgyhogy laptopot nem kapott. Asztali gépe van, amit a zsebpénzéből meg a régi alkatrészek eladásából folyamatosan fejlesztget. Fogalmam sincs, hogy anyagilag hogy áll a dolog. :D Neki játékra kell a gép, azt pedig a szüleim elvből nem állják. Ha egyetemre megy, kap ő is laptopot a tanuláshoz, de biztosan nem gamer gépet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!