Mit tehetnék? Nem akarom anyámat befogadni!
Anyám egy lusta, tehetetlen, önző ember! Jelzálog van a házán, amit felmondott a bank, mert 90 napja nem fizette anyám. Arra várt, hogy majd én befizetem neki. Nem érdekelte, hogy miből, de fizessem be én. 8 milliót ér a ház, 1,7 millióval tartozik a banknak és én hiába mondtam neki már hónapokkal ez előtt, hogy adja el a házat és vegyen egy kisebbet, mert viszi a bank és elárverezteteti 1,7-ért, mert a bankot csak a saját pénze érdekli, anyám meg egy forintot nem fog látni belőle, nem cselekedett. Most közölte, hogy ki fogják lakoltatni és nincs hová mennie. Viszont én nem akarom befogadni. Alkoholista, koszos, kiállhatatlan ember. Világ életében kerülte a munkát. Nekem arra nincs szükségem, hogy a nappalimban henyéljen és a borosflakonjait kerülgessem! Tudok valamit tenni? A hitelét nem fogom kifizetni, de tudok valamit tenni, hogy a bank a 8 milliós lakásból ne rakja ki őt egy fillér nélkül a híd alá? És ha a bank nem tudja eladni a házat, akkor rátehetik a kezüket az én lakásomra a szükői kapcsolat miatt?
(tudom, jobbára pénzügyi a kérdés, de arra is kíváncsi vagyok, hogy mit gondoltok a helyzetről, nekem, mint a gyerekének, hogyan kellene viselkednem? Kötelességem lenne kifizetni a tartozását? Hozzá teszem, hogy ezt a hitelt azért vette fel, hogy legyen miből innia. Az utolsó forintig piára és cigire költötte!)
,,Nyuszika, bizonyitsd, hogy nem akar dolgozni. Mellesleg a kor nem számít, de ne zavarjon''
www.csaladesjog.hu hát nem tudom de nekem elég hivatalosnak tűnik az oldal.
Bizonyítsam?
1, belehet hívni az ismerőst aki elintézte volna neki a munkát és majd elmondja hogy nem jelent meg.
2, orvos képest felmérni az egészségügyi állapotot és ha nem súlyosan beteg vagy hasonló képes dolgozni. Ja és közmunkára az is mehet akit nem vesznek fel sehova.
Szóval van 40-60.000 forint amiért közmunkára kellene bejárni. Nincs leszázalékolva tehát nincs nagy baja. Az ismerős meg el tudja mondani az igazat.
Nem tudom hogy te tényleg ebben dolgozol vagy csak tetted maga....
Nyugodtan nyomd a pirosat, attól még nem lesz igazad, de ne zavarjon.
Mellesleg ha elolvasnad a torvenyt, amit be linkeltem és ami szerinted haszontalan, akkor ra jönnél, hogy a kérdező utolsó kommentjeben alapján ő pont bele esik a kivetelbe, amikor is fenn all a szülői erdemtelenseg. Na, nyomj erre is egy pirosat, legyen egy jó napod
Doctor 69
Innen is ki lehet szedni ugyan azt amit én másoltam de nem baj mert te ebben professor vagy:)
,,Rokonaival szemben az jogosult tartásra, aki magát önhibáján kívül nem képes eltartani, és akinek tartásra kötelezhető házastársa, volt házastársa vagy volt élettársa nincs.''
Önhibáján kívül... remélem azért ez tudod hogy mit takar.
Igazából linkelgeted, de nem ismered.
"Rokonaival szemben az jogosult tartásra, aki magát önhibáján kívül nem képes eltartani, és akinek tartásra kötelezhető házastársa, volt házastársa vagy volt élettársa nincs."
Már ez a pont nem teljesül.
"Érdemtelen a tartásra az a nagykorú, aki a tartásra kötelezettel vagy vele együtt élő hozzátartozójával szemben olyan súlyosan kifogásolható magatartást tanúsít vagy olyan életvitelt folytat, amely miatt tartása a kötelezettől – figyelemmel a jogosult és a kötelezett kapcsolatának jellegére és a kötelezett magatartására is – nem várható el."
Pont ez az hogy nem teljesül de nem baj-.-"
Menj inkább dolgozni:) csak nehogy tőled kérjek majd segítséget ilyen ügyekben:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!