Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Eltitkolni a terhességem?

Eltitkolni a terhességem?

Figyelt kérdés

Nos, vőlegényemmel 3 éve vagyunk együtt és augusztusban szeretnék összeházasodni. Nem él túl régota Mo-n(angol származású) csak 6 éve költözött ide. Mivel nem is tervezett hosszabb távon itt élni(eddig is csak miattam maradt), ezért a házasságunk után szeretne engem is vinni Angliába. Nos, a bökkenő viszont az, hogy tegnap kiderült hogy terhes vagyok. Nem terveztük ezt a gyereket, de tud róla, és mondta, hogy szóljak erről a szüleimnek is, mert nem korrekt, hogy úgy döntsünk, hogy nem tudnak róla. Imádják vőlegényemet meg minden, de amennyire ismerem őket biztos szóba sem állnának velem, és nem is engednék hogy elmenjek vele. Egyszerűen nincs más ötletem mint titkolni előlük, mert nem szeretnék balhét. Vőlegényem szerint mindenképpen mondjam el nekik is, mert semmit nem fognak tudni csinálni, visszatartani meg nem tarthatnak, szóval maximum csak megsértődnek rám. Nekem az is éppen elég. Ismerem annyira szüleimet, hogy utána ki sem szeretnének velem békülni.

Ő pedig valószínűleg szeretné ha megtartanánk. Sokat beszéltünk erről a dologról és mindig mondta, hogy ha terhes leszek, még ha nem is terveztük is, tartsuk meg, mindig ki tudunk menni Angliába és megvannak a régi kapcsolatai, a rokonai mind tudnának segíteni, szóval lenne aki támogatna minket. Szülei még házat is vennének nekünk, de én ezt nem várhatom el tőlük.

Ha így állunk, akkor megtartanám, de előbb-utóbb a szüleimnek is tudniuk kell róla..

24/N

2015. jún. 8. 11:28
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
81%

"mert nem korrekt hogy úgy döntsünk, hogy nem tudnak rola"

Felénk a rokonságnak nincs beleszolasi joga abba, hogy vállalunk e gyereket vagy sem.

2015. jún. 8. 12:21
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

"Imádják vőlegényemet meg minden, de amennyire ismerem őket biztos szóba sem állnának velem, és nem is engednék hogy elmenjek vele."

24 éves felnőtt nő vagy. Hogy érted azt, hogy "nem engednék", hogy a gyereked apjával utazz oda, ahová eleve is készültetek?

"Egyszerűen nincs más ötletem mint titkolni előlük, mert nem szeretnék balhét."

Én igazából azt nem értem, hogy ha tudták, hogy az esküvő után Angliába költöztök, akkor miért állnának máshogy a költözéshez pusztán attól, hogy gyereket vársz.

Gondolom, nem tettetek arra ígéretet, hogy ha majd úgy érzitek, itt az ideje a gyermekvállalásnak, akkor végleg visszaköltöztök Magyarországra. Vagy talán igen?

2015. jún. 8. 12:24
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Na elolvastam még párszor. Nekem úgy tűnik, hogy ez az augusztusi esküvő csak a te fejedben létezik, nincs meg konkrétan lefixalva, a külföldre koltozeshez pedig sosem említetted a szüleidnek
2015. jún. 8. 12:28
 14/26 anonim ***** válasza:
31%
A párodnak abszolút igaza van ezzel kapcsolatban, hogy igen is tudniuk kell a szülőknek mert ugye "sose bízz abban aki nem őszinte hozzád". Ez egy szép dolog főleg ha meg is akarjátok tartani. Hidd el nekem a szüleid talán még örülni is fognak a kis lurkónak mégha elsőre negatív vonzata lenne a dolognak :) Sok sikert kívánok és remélem minden jól alakul majd nektek mert ez egy szép dolog!! :D
2015. jún. 8. 12:48
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Annak ellenére, hogy egyáltalán nem állsz még készen az anyaságra, el kéne mondanod nekik. Mégis mit gondolsz, majd ha 10 éves lesz a gyerek, akkor bejelented, hogy "ja, tényleg terhes voltam, csak annyira az esküvőn meg a költözésen járt az eszem, hogy ezt el is felejtettem közölni veletek?"
2015. jún. 8. 12:55
 16/26 A kérdező kommentje:
Nyilván egyszer tudniuk kell róla, de jelenleg is vannak gondjaik, hát most ha még én is ráteszek vele. Szóval nem gondoltam hogy sosem mondom el nekik, csak még nem érkezett el a megfelelő idő.. Annyira meg ismerem őket hogy ha rossz passzban vannak és jövök egy ilyen kijelentéssel, le leszek tolva, mégha ezt egy jó hírként kéne felfogniuk.
2015. jún. 8. 12:57
 17/26 anonim ***** válasza:
92%

# 16

Bocs, de számomra még mindig nem derült ki, hogy mégis mi miatt reagálnának rosszul a szüleid erre a hírre ahelyett, hogy örülnének neki.

2015. jún. 8. 13:07
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
De nem értem, most a szülők tartanak el titeket, vagy mi? Mert ha nem, akkor semmi közük hozzá, hogy megtartjátok-e a babát, és a párodat se értem, hogy miért kéne már ebbe a döntésbe bevonni őket. Nálunk úgy működik, hogy a felnőtt párok eltartják magukat és ketten döntenek a családalapításról, nem a rokonok véleményét kikérve... Ha viszont ők tartanak el titeket, az meg no comment, így nem kéne felnőttesdit meg házzasságosdit játszani... majd ha megálltok a lábatokon esetleg.
2015. jún. 8. 13:15
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

24 éves vagy

szüleid nem engednének

tehát kényszerrel elvinnének abortuszra is, v mi? :DDDD

vicces vagy

2015. jún. 8. 13:24
 20/26 anonim ***** válasza:
6%
Azt megkérdezhetem, hogy estél teherbe, ha nem terveztétek?
2015. jún. 8. 13:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!