Anyukaként mit gondolnátok? Ciki, hogy nem leszek itthon a testvérem első hónapjaiban? Hogy mondjam el?
Elméletileg kedd reggel elutazom és csak augusztusban jövök vissza 2 hétre, majd újra repülőre ülök és csak szeptemberben jövök haza.
De a féltestvérem június 19.-én fog megszületni és nem szeretném, hogy ezért összevesszünk anyával.
Az a baj, hogy tavasszal 3 hetet az Államokban voltam, télen sem voltam sokat itthon és pont nemrég mondta anya, hogy örül azért, mert végre itthon leszek egy kicsit. Szóval félek, hogy teljesen csalódott lesz, amiért lelépek.
De egy 2-3 hetes csecsemő mellett nem nagyon tudnék neki segíteni.
Utolsó, akkor mi van, ha nem diákmunkázok?
Elkap a GYK-rendőrség, vagy mi?
Anyukaként, ha nem akarnám, akkor nem engednékek el 17 évesen..
(Bár ennyire szabadon gimnazistaként biztos nem eresztenem a lányomat, de a fiamat sem.)
Másrészt ez teljesen független attól, hogy baba érkezik a családba, vagy sem.
A tesódnak nem fogsz hiányozni, nem fog rá emlékezni, anyudnak meg rólad is gondoskodni csak plusz lenne, másrészt te mar be tudsz segíteni otthon a gyerekkel is, megint másrészt ez nem mötelező, hoszen a szülők maguknak vállalnak gyereket, enm a tesőknak.. Ő az ő felelősségük lezs, nem a tied..
Az a nagyon hihetetlen számomra, hogy kedden utazol (péntekig tart a suli nem???) és még nem tudnak róla, és neked evidens, hogy mész, ennyi időre..
Ezt úgy nem tenném meg a szüleimmel, hogy nem élek otthon, van köztünk 12 év és házas vagyok..
Remelem tenyleg csak elmeleti a kérdés
Azért gondoltam, hogy esetleg furcsa lenne, mert nem fogom látni azonnal, hanem csak akkor, mikor már nagyobb lesz.
Ez a link nem tudom, hogy micsoda.
Igen, péntekig van "tanítás", de a legtöbb tárgyból már lezártak, az órákon azok írnak dolgozatot, vagy felelnek, akiknek javítani kell, vagy kevés a jegyük. Így nem hinném, hogy olyan sok mindenről lemaradok a 4 nap alatt.
Pénteken derült ki, hogy utazom. Ezért nem tudja még itthon senki.
Nem kell anyának segítenem.
"akkor meg szerintem elvárható, hogy az elején ott legyen és segítsen."
Miért is elvárható? Ő csak testvér. Nem az ő dolga besegíteni a kistesónál. Nem azért van a nagyobb gyerek, hogy legyen ingyen pesztra a kicsi mellé. Nehogy már egy 17 éves legfőbb dolga legyen az anyja újabb gyerekét gondozni...
Gondozza az, aki megszülte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!