Szerintetek is undorító, igénytelen szokás, ha valaki bevisz a szobájába egy flakon vizet?
Szeretem ha van a szobámban egy másfél literes ásványvíz, mert egyrészt akkor ott van előttem hogy "ennyit kell meginnom ma", másrészt nem kell kimászkálnom a ház másik végébe 2 decinként, harmadrészt éjszaka ledobom az ágyam mellé, és ki se kell kelnem az ágyból ha felébredek arra hogy szomjas vagyok (ez kb minden éjjel megtörténik)
Anyám viszont folyamatosan ordít emiatt velem, merthogy nem kajaraktár a szobám, be fognak költözni a patkányok, igénytelen vagyok, egyszer mindent ki fog dobni ami a szobámban van, stb.
Tényleg ennyire gusztustalan és igénytelen dolog?
Egyáltalán nem tartom undorítónak. Sőt, még problémásnak sem. Igaz, jó ideje egyedül élő idős ember vagyok, azt csinálhatnék, amit akarok, de ételt soha nem viszek be szobába. Nehogy bárki, aki másként tesz, bírálatnak érezze! Csak azért tartottam fontosnak megírni, hogy érződjön a különbség: ivóvíz viszont, mindig van a nappali szobában és a hálószobában is.
Ráadásul műanyag palackban. Vagy szénsavmentes ásványvíz, vagy csapvíz. Azért nem üvegkancsót és poharat használok, mert nagyon kemény a vizünk, és egy-kettőre nehezen kimosható matt fehér lerakódás lesz rajtuk. A palack meg mehet a szelektív gyűjtőbe, jöhet a másik, akár kétnaponta.
És a patkányveszélyt is túlzásnak tartom. Falun élek, és tapasztalatból tudom, hogy ha morzsa, ételmaradék van a lakóházban valahol, akkor arra nagy eséllyel hangyák jönnek.
Ha már rágcsálók, akkor esetleg egerek. De nem igyekeznek lakóépületbe, pláne nem szobába.
Patkány, lakóházban, azért az erős. Ahhoz már nagyon el kell szaporodniuk a környéken és akkor nem csak egy szobában jelennek meg; főleg nem ott.
Gyerekkoromban városban, sőt megyeszékhelyen laktunk, családi házban. Nem is a település szélén, mégis, másokhoz hasonlóan voltak baromfiaink, disznóink. Persze, akkor igen másképp nézett ki egy város. Munka-, iskola utáni családi program volt menni darut nézni, ahogy egy nagyobb épületnél dolgozott. És mindenki áhítattal mondta, hogy hatemeletes lesz.
És illemhelyként udvar végi budi volt. Éjszakára, hogy ne kelljen kimenni (különösen télen), az ágyak alatt ott volt gyerekeknek kis bili, felnőtteknek nagy bili. Nem putriban, hanem módosabb házaknál is, bár ott éjjeli edény néven említették.
És mindezekkel együtt sem volt patkány a házban. Esetleg a különálló pincében, nagyon kirívó esetben az éléskamrában, nyári konyhában.
Ize... honnan jonnenek a patkanyok? Mar csak azert, mert lehet, elotte azt kellene megoldani, nem a vizet a szobadba.
Amugy, mindenki tart maganal vizet ilyenkor, aki nagyon elegancsos akar lenni, az kancsoban, de a palack pont annyira jo.
Szoval, nem, anyukadnak nincs igaza ebben a dologban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!