Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apa zsarol, anya érzelmileg...

Apa zsarol, anya érzelmileg stresszel. Így mégis hogy döntsek? Mit tanácsoltok?

Figyelt kérdés

Két tűz között vagyok. Jövőre érettségizem.

Anyukám sikeres ügyvédnő, azt szeretné, ha én is a jogi pályát választanám és később átvehetném tőle az irodát, az egyetemen is tudna segíteni.

Apukám viszont azt akarja, hogy külföldre menjek továbbtanulni, és utána megörökölhetném tőle a céget, kint élhetnék, ami tényleg jobb lenne, mint itt.

De mindketten annyira erőszakosan akarják ezt...

Az apám nemrég megzsarolt kb. A lényeg az volt, hogyha az ő verzióját választom, akkor minden az enyém lehet. Kapnék lakást a legjobb környéken, maradna az anyagi támogatásom is. Viszont mondta, hogy jól gondoljam át a döntést, mert nagyot csalódna bennem, ha inkább Pesten maradnék és akkor ugrana minden tőle.

Közben anya meg az érzelmekkel, barátokkal jön. Hogy akiket tényleg szeretek, azok itt laknak, a kinti barátaimmal csak bulizni szoktam, meg hogy akkor vele is rosszabb lenne picit a kapcsolatom, nem lenne olyan közeli, ritkán találkoznék velük, a féltestvérem szinte nem is ismerne.

És nekem az a legnagyobb félelmem, hogy egyszer egyedül maradok, nem lesz mellettem senki...

Csak közben nekem az anyagi dolgok is a gyengéim, mert anya ad pénzt mindig, csak néha már látom rajta, hogy elég, akkor apától kérek nagyobb összeget, meg apa is utal nekem havonta pénzt, az autót is ő fizeti, mert anya közölte, hogy azt ő nem fogja, nem segíti elő azt, hogy karambolozzak...

Csak engem meg sem kérdez senki, hogy mit szeretnék és ez így olyan, mintha egymást akarnák túllicitálni.

2015. jún. 4. 14:30
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Két egyetemen tanítanak csak önvédelmet, a jogin meg az orvosin.
2015. jún. 16. 05:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!