Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ilyen képmutatóak egyesek?

Miért ilyen képmutatóak egyesek?

Figyelt kérdés
Lehet , hogy elfogult vagyok a témát illetöen és én gondolkodom rosszul vagy látok rossz példákat a környezetemben, de felnem tudom érni ésszel ezt a közösségi oldalakon való feltünési viszketrgséget, önáltatàst , vagy nem is tudom minek nevezzem. Rengeteg velem egy korú szülö van az ismerrtségi körömben. Sajnos látom , hogy sokan közülük egyáltalán nem érettek a feladatra , amivel nem is lenne akkora probléma ha legalább látná az ember az igyekezetet a törödést oda adást , ehelyett èn azt tapasztalom , hogy inkább lepasszolják a nagyszülönek a csemetét , ök pedig élnek mint ha misem történt volna. A hétvégi bulik oszlopos tagjai és alkalom sem kell igazán , hogy ne valahol inni lássak egy-egy fiatal anyukát. Ennek ellenére a közzösségi portálokon megy a like vadászat mert ugye napi 6-7 posztal bizonyítani kell milyen mérhetetlenül jó szülök ès a baba ilyet meg ilyet is tud na meg a gyerek nevét magamra tetováltatom ő a legfontosabb. Tudom az én véleményem nem mérv adó illetve irigy sem vagyok sem rossz indulat nem vezérel , csak a kicsiket sajnálom mindenki megérdemli a maximális törődést odafigyelést az édesanyja közelségét. Egy gyerek nem státusz szimbolum vagy kiállítási tárgy. Mire jó ez a megjátszás?
2015. jún. 1. 11:07
 1/10 anonim ***** válasza:
42%
Sokszor látni ezt. Ki van pipálva egy tennivaló, mert a teljes és tökéletes élet képéhez hozzátartozik egy gyerek is. De a gyerek is státuszszimbólum egyeseknek. Aztán bölcsibe adja fél-1 évesen és visszamegy dolgozni, tornázik,hogy úgy nézzen ki, mint aki sosem szült, bulizik, és letojja, mi van szerencsétlennel. Mert ma nagyon dívik a "maradjunk nők anyaként is", csakhogy ezt sokan úgy értelmezik, hogy akkor semmi sem változott, csak egyel több dolgot kell elhozni a tankolás és bevásárlás mellett a megörzőből.
2015. jún. 1. 11:17
 2/10 anonim ***** válasza:
50%
nálunk ez van: sógornak lett gyereke és hát az elején mutogatták milyen minta szülők, aztán először egy napra mentek át apósomékhoz, aztán 2. Most ott tartanak hogy már csütörtökön ott vannak és vasánapig-Hétfőig ott is alszanak. Ezzel még önmagában nem lenne baj csak ilyenkor a gyereket lepasszolják a nagyszülőknek ők meg hevernek a kanapén, és ha a kicsi sír az anyja máris hisztissé válik. Eredmény: a nagyszülők már most jobban hatnak a gyerekre mint saját szüleik...
2015. jún. 1. 11:28
 3/10 anonim ***** válasza:
53%

Én meg a magadfajta embereket nem értem! Jó, amit a facebookról írtál, azzal egyetértek, én is undorodom már tőle, de miért ne mehetnének el a szülők szórakozni egyszer a hétvégén?

A szülőség nem abból áll, hogy na megszületett a gyermekünk, akkor innentől kezdve semmi szórakozás. Nekem még nincs gyermekem, de ha lesz, akkor lehet hogy furán fog hangzani, de el szeretnék majd utazni nélküle valahova nyaralni, hétvégente el szeretnék menni mulatni, stb. és megoldható, mert ha más nincs, bébiszitter a megoldás. Szerintem a te gondolkodásmódoddal bíró szülő a képmutató, mert nem vallják be, hogy igenis jó lenne a gyerek nélkül pár napot eltölteni valahol.

2015. jún. 1. 11:29
 4/10 anonim ***** válasza:
48%
Hát igen. Nyaralni, bulizni, a gyerek meg kit érdekel... tudod, igényei lesznek a gyereknek. Aminek a szülei is részei. Nekem van kettő, járunk nyaralni, de eszembe nem jutna otthagyni őket valahol. Egy-egy estét kettesben lenni jó lenne, de nem tudnék lazítani úgy, hogy tudom, hogy este hiányol és sír utánam a gyermekem. Ha nagyobbak lesznek, ez változni fog, de pici korban szerintem alap, hogy ha már vállaltam őket, akkor az ő igényeik előbbre valók az enyémnél.
2015. jún. 1. 11:32
 5/10 anonim ***** válasza:
nem azzal van baj ha a szülő hébe-hóba elmegy a szórakozni vagy bölcsibe adja. Az a probléma, hogy egy szülő nem a nagyszülőnek, hanem magának szül. A nagyszülő feladata nem a nevelés hanem a kényeztetés. Itt a szülők bulizásának állandóságával van a baj.
2015. jún. 1. 11:33
 6/10 A kérdező kommentje:
Kedves 3-as! Szerintem olvasd el mèg egyszer fenti irományom majd értelmezd aztán kezd reagálni le képmutatózni. Nem avval van nekem problémám ha anyuka apuka vágyik egy kis szabadságra pl havonta 2x és ilyenkor elmennek vacsorázni bulizni esetleg a gyerek nélkül. Én az felett állok csodálkozva mikor be*szva önmagából kifordulva a buli oszlopos tagja ként látom viszont az illetőt vagy stikába piálva a pályaudvaron hétköznap nagymama meg a város végébe utcán tologatja a kicsit a babakocsiba játszotérre hordja a hét minden napján közben amit a közösségi oldalon előad fele se igaz. 4-es válaszolóval egyet értek teljesen és 1es válaszban is sok az igazság.
2015. jún. 1. 11:42
 7/10 anonim ***** válasza:
59%
Néhány ember mindig mindent jobban tud és lát a környezetében, bárkinek tudna életvezetési tanácsot adni. A valóságban kiragad pár dolgot és levonja a hibás következtetést. Amikor valakitől azt hallom hogy mennyire rühelli amikor az emberek kirakják a Facebookra a családi és egyéb élményeiket, inkább egy keserű ember képét látom magam előtt aki sorban böngészi az ismerősei fotóit és magában gúnyos megjegyzéseket tesz, ítélkezik. Az a fajta ember, aki egy buliban is azt figyeli hogy más mit csinál és hogy öltözködik. Ha akarod magadra veheted, ezt úgy általánosságban írom.
2015. jún. 1. 11:44
 8/10 A kérdező kommentje:
Kedves 7-es bizonyára van igazság alapja az általad leírtaknak is elfogadom teljes mértékben . Azt is elfogadom ha nincs igazam illetve a kérdésemben meg is fogalmaztam , hogy sok lehet előttem a negatív példa vagy más is így tapasztalja. Engedelmeddel nem veszem magamra a dolgot , hiszen se nem fürkészek /figyelgetek másokat sem azt ki mit visel vagy esetleg szólom meg pusztán arra reagálok amint az arcomba tolnak. Ha már ennyire belementünk a témába , a fent emlitett ismerősök unokatestvéremék . Nem találgatok ragadok ki a valóságból részleteket legföképp nem adok életvezetési tanácsokat.
2015. jún. 1. 12:01
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Annyira utálom ezt, amikor valaki törvényt ül azon, hogy ki mit rak ki a Facebook-ra.

Más emberekre mutogatni könnyű, észt osztani szintén könnyű.

Azt, hogy valakinek van gyereke, de ettől még elmegy mondjuk szombat este bulizni, nem ítélem el, anyukámék igaz nem bulizni, hanem moziba jártak minden hétvégén, akkor mamámnál aludtam, szóval nekik is voltak szabad estéik, mégsem volt hiányom szülői szeretetben.

Abban igazad van, hogy tényleg vannak szülőnek teljesen alkalmatlan szülők is és ez nagyon szomorú. De ez nem egy-egy hétvégi felnőtt programon múlik.

2015. jún. 1. 12:29
 10/10 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem az általad leírt példában olyan fiatal szülőkről beszélünk, akik nem tervezték még a gyereket, csak "besikerült", még fiatalok, inkább járnának bulizni, nem akarják feladni a régi életüket, még nem érettek meg a szülőségre.

Ahol tudatosan vállal az ember gyereket, ott én még nem láttam ilyet. Persze, menjünk el szórakozni, de nem mindegy, hogy mellette mennyi idő jut a gyerekre és , hogy mi az első, a buli vagy a gyerek.

Sajnos olyanok is szülnek, akikre a cicámat nem bíznám rá , mert annyire felelőtlenek és nem törődömök. Na az ilyeneknél csak nő a gyerek mint a gomba, nincsen nevelve, foglalkozva vele.

Persze ez változhat, ezzel nem azt mondom, hogy akinél nem tervezett a gyerek, ott rossz szülők lesznek! !!! Sőt! Egyszerűen azt, hogy egy 20 éves, bulizós egyetemista lány még nincsen felkészülve az anyaságra, és lehet, hogy még évekig fontosabb lesz neki az éjszakai élet és a pasizás, mint a gyerek. És mire ráeszmél addigra már késő sokszor.

De ez emberfüggő. Én pár barátnőm példájából szűrtem ezt le, biztos lehet jó anya a fent leírt helyzetben is a lány.

Csak tényleg van amikor a gyerek jobban járt volna, hogyha később születik meg amikor várják.

Pl egyik barátnőm nagyon korai gyermek volt. Az anyukája évtizedekig mondogatta a lánynak, hogy elszúrta a jövőjét, utálja emiatt, még a gimit se tudta elvégezni a terhesség miatt. Mintha tehetett volna a lány arról,hogy megszületett...Szóval szerintem az ilyen az undorító, amikor még éreztetik a gyerekkel hogy felesleges és jobb lett volna nem születik meg..

Tényleg minden eset más, de el kell ismerni, hogy vannak olyan emberek akik nem valók szülőknek

2015. jún. 1. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!