Szeret engem az anyukám? Mi lehet az oka a viselkedésének?
29 éves vagyok,kezdem a közepén. Anyukám ki akar tagadni (az öröklésből is),mert nem az előző barátomhoz megyek hozzá,hanem a mostanihoz. Oka: az exemnek jó munkahelye,pozíciója van,míg a mostani két kezével dolgozik,s átlagosan keres. Szerinte majd nyomorogni fogunk,úgysem tudnánk fenntartani a lakást,amit ránk hagyna. A vicc,hogy én örökölnék,s én már most is lakáshiteles vagyok,egyedül is eltartom magam,ketten pedig még inkább haladunk. Pedagógus vagyok,tanultam,két diplomát szereztem,de a mostani munkahelyem sem jó anyunak,állandóan leszólja,mert nem a 'komolyabbik' tárgyamat tanítom,hanem a 'tölteléktárgyamat'. Most így volt álláslehetőség,attól én még teljes állásban ugyanannyit dolgozom.
Anyu fejében idilli kép él még az exemről és a vele való kapcsolatomról,ami rég nem így van,a problémákat hiába mondtam el ezerszer neki,bagatellizálja vagy engem hibáztat érte. A vérlázítóan egyértelmű helyzetekért is engem hibáztat,mert exem kétfelé beszél,anyunak hízelegve,magát jó színben feltüntetve,nekem meg -jobb szó nincs- undorító módon. Anyu még mindig tartja vele a kapcsolatot,hetente többször beszélnek,anyu pénzelni is akarja.
S amit még nem tud exem: rá akarja hagyni mindenét,engem meg úgy kitagadni,hogy csak a köteles rész illessen meg. Szavai szerint: 'a köteles részt viheted!' 28 éves koromig vele éltem,lestem minden kívánságát,segítettem,nagyrészt jóban voltunk. 1 éve kellett eljönnöm,ahogy exemmel vége lett,és az új párom a lakásba se léphetett be. Anyum kifordult magából a szakításom miatt. Testvérem nincs,egyértelműen én örököltem volna,apum messze él,elváltak.
Ne haragudj, de meg kell kérdeznem: jól sejtem, hogy apukád már nem él? Vagy él csak elváltak? Mert az ilyen férgek előszeretettel pécézik ki maguknak a sebezhető embereket. Szóval anyukád szeret téged, csak ez a patkány valahogy meghülyítette... Bár ilyesmit még csak párkapcsolatban láttam, szóval elég furcsa... Sehogy nem áll össze a kép... Illetve mégis, de csak tippelni tudok. Szerintem 2 verzió lehetséges:
1.: valójában nincs is olyan jól fizető állása a krapeknak (van rá valami kézzel fogható? Mutatott be kollégát, mentél már elé a melóba, vagy valami?), ellenben anyud elég vastag és eleve arra ment ki a játék hogy rátegye a kezét a vagyonára.
2.: egyszerűen csak téged akar érzelmileg zsarolni és talán visszaszerezni anyudon keresztül.
Legalábbis én így látom a dolgot. Azt tudom még javasolni, hogy emlékezz vissza a kapcsolatotokra, hátha rájössz olyasmire, ami közelebb visz a megoldáshoz: hogyan ismerkedtetek meg, mi olyat mondhattál neki amit esetleg ellened fordíthatott, hogyan viselkedett, ilyesmik.
Nyugodj meg és az ilyen embert bármi áron zárd ki az életedből. Az ilyen érzelmileg zsarol, ismerek ilyet és ebből tudom, hogy 2 megoldás van. Az egyik annyira nem törvényes, a másik pedig az, hogy lerázod.
Én legalábbis megszakítanám vele a kapcsolatot, mert ez agybetegségre utal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!