Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, hogy ilyen szülő...

Normális, hogy ilyen szülő akarok lenni?

Figyelt kérdés
Anyuval nagyon rossz volt a kapcsolatunk, soha nem lehetett vele beszélni, mondhatni nem ő nevelt. Meglehetősen korán szültem, elköltöztem. Azóta született még 2 gyerekem. Én úgy képzelem el ezt az egészet, hogy ellentéte szeretnék lenni az án anyámnak. Konkrétan a gyerekeim "barátnője/barátja szeretnék lenni. Tehát nem ez a szigorú, önkényes anya, hanem egy igazi fiatalos, bolondos anyuka, akivel bármiről lehet beszélni, akihez mindennel fordulhatnak a gyerekek. Szeretném ha bíznának bennem és én is bízhatnák bennük. Én nem szeretném elkövetni azokat a hibákat, amiket anyu elkövetett, és azt sem szeretném, ha a gyerekeim elkövetnék az én hibáimat. Remélem érthetően írtam.
2015. máj. 22. 13:44
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Akkor a válaszom csak annyi, hogy tud a határokat, mert a gyerek bizonyos korban ha egyenrangúnak tekint, ki is tudja használni! :)
2015. máj. 22. 14:13
 12/20 A kérdező kommentje:
Persze, hogy anyjuk leszek. Nem is tudnék más lenni hisz én szültem őket :) Csak nem az a mufurc, önfejű, szigorú anya akarok lenni. Ha kell, most is szigorú vagyok, ha gond van akkor gondolkodás nélkül mennek a büntisarokba. Szóval nem az a lényeg hogy velem aztán mindent megtehetnek és mindenki mehet amerre akar, épp ellenkezőleg, én ezt akarom megakadályozni. Hogy ne kelljen titkolózni, ne legyen előttem ciki pl az, ha megjött a vérzése. Mert nekem ebből is odódott otthon gond. Ugyanis nekem 9 évesen jött meg mensim, és konkrétan anyu lecseszett érte. Volt olyan hogy annyira megvert hogy eltörte rajtam a csuklóját. Pedig nem voltam rossz gyerek. Csak rossz tanuló. És az első adódó alkalommal leléptem, amit a mai napig nem bánok.
2015. máj. 22. 14:18
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem, ahogy ìrtad 2 gyereked van, akkor nem értem, hogy miért kell megerősítés abban, amit jól csinálsz! A gyerek, ha nem verik, hanem értelmesen és nyugodtan beszélnek vele, normális hangon, akkor bízik a szülőben!
2015. máj. 22. 14:23
 14/20 A kérdező kommentje:
3 gyerek :) Nem megerősítés kell, csak sajnos nem tudom hogy milyen egy "normális" anyuka. Bár igazad van, lehet hogy kell erősítés. Nem verem őket, nem is akarom, nem is tenném. Értenek ők a szép szóból is. Egyébként elég nyugodt gyerekek, olyanok mint az apjuk, ő is nagyon nyugodt ember :)
2015. máj. 22. 14:38
 15/20 omba ***** válasza:
100%

Én apámmal voltam így, fél életemben arra kellett koncentrálni, hogy ne legyek olyan....

A fene tudja, mennyire sikeres az életem,de apaként sokkal-sokkal jobb vagyok, az biztos.

Szeretni kell azt a kölyköt, szerintem ennyi a lényeg, meg türelmesnek lenni.

Mindegyik elmeséli minden érzékeny dolgát... jó ez, nagyon.

2015. máj. 22. 14:46
 16/20 A kérdező kommentje:
Akkor te tudod hogy végülis miről beszélek :) Örülök hogy neked összejött :)
2015. máj. 22. 14:59
 17/20 anonim ***** válasza:

ja, ezt úgy, hogy néha megállsz és vakarod a fejed, hogy ezt tényleg én mondtam/csináltam....habár nem én írtam az előző választ...de jót nevettem rajta....

nálam viszont az volt a sokkoló, amikor anyukámat láttam viszont a gyerekemben...kíserteties volt...

2015. máj. 22. 15:09
 18/20 anonim ***** válasza:
Értem, hogy mit akartál írni, csak közbe párhuzamosan próbálok segíteni egy kérdezőnek nem ebben a témában. Igen most már látom 3 gyerek. Szerintem akkor csak a fő kérdésed félreérthető! Mert szerintem úgy érthetőbb, hogy azt kérdezed, hogy Jól csinálom? Mert a lentebbi szöveg és amit még utána írtál, arra szerintem egyértelmű a válasz, attól függetlenül, hogy téged, hogy neveltek. Én csak ezt akartam megvilágítani, és így már érthető, hogy te inkább megerősítést vársz, hasonló helyzetet megélt szülőktől...
2015. máj. 22. 15:26
 19/20 omba ***** válasza:

Kérdező, neked is sikerülni fog, ha tudod, mit szeretnél, és, amit szeretnél az jó!

17-es... hát igen... nincs vége a dolognak, a gyerekben is nyesegetni kell ezeket az agresszív szálakat.

De mindenesetre jobb egy helyes kicsit terelgetni, mint kicsiként rettegni egy ordítozó felnőttől.

2015. máj. 22. 15:48
 20/20 A kérdező kommentje:
Igen, lehet hogy félreérthetően tettem ki a kérdést. Hát nagyon remélem nekem is összejön, komolyan már rémálmaim is vannak, nehogy hasonlitsak anyámra. Az nem lenne jó, nagyot csalódnék magamban.
2015. máj. 22. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!