Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Sziget bérlet születésnapra....

Sziget bérlet születésnapra. Hogy adagoljam anyánál?

Figyelt kérdés

Tegnap lettem 17 éves, a barátom ezzel lepett meg.

Viszont nem tudom, hogy anyának miként beszéljek erről.

A Balaton Soundra elmehettem már tavaly és előtte lévő évben is, de az nem olyan hosszú, meg van ott apának háza, így anya nyugodt volt, meg nincs is annyira messze, mint Budapest.

De a Szigetre eddig nem nagyon akart engedni, mondván, hogy "veszélyes". De rengeteg ismerősöm, barátnőm van Budapesten és most kaptam ezt az ajándékot a barátomtól. Ő ott lakik, ott a lakása, így nem is kellene a szállás miatt aggódni, vagy azért, mert esetleg valami bajom lenne (a barátom nagyon vigyáz rám).

Apának már mondtam, ő simán elenged... De azt is hagyta, hogy 15 évesen egyedül vezessem a kocsiját és bele is fordultunk a barátnőmmel az árokba vele. Szóval anya nem ilyen laza azért.

Csak pl. most is felhoztam, hogy milyen fellépők lesznek, meg milyen jó lehet, de teljesen tereli a témát...

2015. máj. 20. 22:49
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
48%

"Attól, mert 15 évesen nem tanulhattam hivatalosan vezetni, még senki nem tiltotta meg, hogy apa próbáljon tanítani egy kicsit"

ehhez képest nem ült ott veled hanem a barátnőddel beleborultál az árokba.. nem mondom hogy én nem vezetettem hamarabb mint a jogsim megjött, de legalább kis elhagyott úton gyakoroltam, felnőtt jelenlétében.. nem a főúton a csitri barátnőmmel.

de hogy a kérdésre is válaszoljak. ha már 15 évesen is elengedtek Balaton Soundra, akkor szerintem nem fognak annyira szigorúan, hogy ezt ne engedje meg anyukád. mondd meg neki kereken, hogy a barátodtól kaptál rá bérletet. nem kell is fellépőkről hadoválni.. stb mond meg hogy szeretnél elmenni, ő is tudta, ezért kaptad tőle ezt. ismertesd hogy kik lesznek ott még a barátaid közül stb.

nem gondolom úgy a leírás alapján, hogy 17 évesen nem engednének el.

2015. máj. 21. 07:07
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

apám nem szülő, csak jófejkedni akar veled.

kis apakomplexus befigyel

2015. máj. 21. 08:42
 13/17 anonim ***** válasza:
Ha érettnek érzed magad a kapcsolathoz, meg ahhoz, hogy elmenj Pestre a barátoddal, akkor legyél annyira érett, hogy leülsz anyukáddal, és megbeszéled vele. Amíg kiskorú vagy, ő felel érted, ha tetszik, ha nem. Nem ,,beadagolni" kell, hanem érvelni kell.
2015. máj. 21. 08:51
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

17 és fél évesen elengednélek, feltéve, ha épelméjű társasággal mész, és TE is olyan vagy, akiben megbízhatok. Ha ezek közül egyik nem teljesül, akkor jófejség ide vagy oda, nem mehetnél.

Apád meg nem szülőnek való, már ne is haragudj!

2015. máj. 21. 12:26
 15/17 kovpet ***** válasza:
100%

"Attól, mert 15 évesen nem tanulhattam hivatalosan vezetni, még senki nem tiltotta meg, hogy apa próbáljon tanítani egy kicsit."

De, a törvény. Apád konkrétan szabálysértést is és bűncselekményt is elkövetett ezzel.

A szabálysértés a "Jármű vezetésének átengedése jogosítvánnyal nem rendelkező személy részére" és "Kiskorú veszélyeztetése" bűncselekményt is.

De ez a legkevesebb. Meg is halhattatok volna ami egy dolog, mert végül is ez a ti hülyeségetek volt. De mást, egy ártatlant is megölhettetek volna. Nagyon nem szeretném, ha megyek az úton gyanútlanul és egyszer csak vezetni nem tudó tinilányok jönnének szemben velem egy másfél tonnás vasban...

Elképesztő felelőtlenség volt ez apád részéről. A ti részetekről is, bár ezt ilyen fiatalon biztos nem így látjátok. De ezért kellenek a szülők. Csak nem egy ilyen.

2015. máj. 21. 13:02
 16/17 anonim válasza:
52%
Remélem nem fog elengedni. A 20 alatti csajok olyan szinten hulladékok, hogy már fáj.(tisztelet a kivételnek) Bár te szerintem nem vagy a kivétel mert ha 15 évesen a verdát az árokba vezeted akkor mi lesz egy szigeten? Kioperálják a vesédet a sátorba beginázva?
2015. máj. 21. 15:18
 17/17 anonim ***** válasza:
0%

17 éves vagy, menj! Majdnem nagykorúnak számítasz. Én ilyen idősen csak bejelentettem, hogy mikor megyek, mikor jövök, hol leszek, és mentem. Jó a kapcsolatom a szüleimmel, a barátomban is megbíznak, mindenhova elengedtek Vele. Szerintem állj oda anyud elé, és mondd meg neki, hogy Sziget bérletet kaptál a barátodtól, úgyhogy azt az időt együtt töltitek. Apud megengedte, tehát igazából szerintem már mehetsz. Ne hagyd Magadat!!! Ha ilyen lehetőségem adódott volna (bár nem vagyok nagy bulizós, SZINre szoktam menni, mert az helyben van), én tuti nem hallgatnék anyára akkor sem, ha tiltaná. Érezd jól Magadat!!! :3

18L

2015. máj. 22. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!