Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit éreznétek ha megtudnátok...

Mtke kérdése:

Mit éreznétek ha megtudnátok apukátok súlyos beteg?

Figyelt kérdés
A helyzet az ,hogy apám alkoholista volt kB egy hónapja nem iszik azóta nem is lattam (külföldön dolgozom )anyukám szerint teljesen megváltozott. A helyzet az hogy kórházban volt kiderult hogy súlyos beteg. Nincs egyetlen épp belső szerve olyan csontbetegsege van hogy kisebb ütés miatt is eltörhet barmilye. 2 infarktust vészelt át úgy hogy szerencséje volt. (Egyik infarktus után egyből leesett a traktor pótkocsijáról és az ütés miatt ujraindult a szíve ez egy éve volt és most mondta el konkrétan anyunak)!A lényeg hogy semmi jó emlékem nincs vele kapcsolatban mégis most annyira rossz!

2015. máj. 20. 09:40
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
78%
Az én apám is ilyen, de nem szeretnék belegondolni. Attól függetlenül, hogy iszákos (nem vert, csak köttekedett velünk)...
2015. máj. 20. 09:43
 2/18 A kérdező kommentje:
Minket sem bántott soha. De jó szava se sok volt. De mégis szeretem nem is tudom miért de ez van
2015. máj. 20. 09:45
 3/18 anonim ***** válasza:
30%

Nem tudod miért szereted az apádat aki nem bántott benneteket?

Remélem most viccelsz, mi vagy te, valami pszichopata?

2015. máj. 20. 10:08
 4/18 A kérdező kommentje:
Nem vert az teljesen más! Szavakkal sokkal jobban meg tud valaki bántani valakit mintha megtekintése! Nem alkoholista apád örülj neki! Nem tudod milyen az hogyha félsz mikor ér haza a kocsmából!
2015. máj. 20. 10:12
 5/18 A kérdező kommentje:
Ja és egy szóval nem mondtam hogy nem szeretem
2015. máj. 20. 10:13
 6/18 anonim ***** válasza:
79%

Az érzés iszonyat rossz, de nem tudsz mit tenni. Nap mint nap szembesülök azzal, hogy egyik-másik kollégám, barátaink szülei súlyos betegek lesznek, és a gyerekeik (mi) tehetetlenül végignézzük a leépülésüket... (sajnos felgyógyulás igen ritkán szokott bekövetkezni súlyos betegségből, de azért előfordul ilyen is!)

Én 21 voltam mikor az apukám meghalt... Ő 54 volt.. Nagyon rossz volt végignézni, ahogy elmegy... :( Sok sok év eltelt már azóta. Az idő begyógyít, vagy enyhít minden fájdalmat egyébként.

2015. máj. 20. 10:21
 7/18 anonim ***** válasza:
7%
Mit tudsz te az én szüleimről? Mesélj.
2015. máj. 20. 10:24
 8/18 anonim ***** válasza:
én apám alkoholista és nem szeret minket, sőőt érzelmi zsarolás és társai voltak bőven. Így ha beteg lenne valahol legalább visszakapná mindazt a rosszat amit tett velünk
2015. máj. 20. 10:33
 9/18 anonim ***** válasza:
57%
Apám is ivott, olyankor az élő fába is belekötött, sokat veszekedett otthon, de amikor nem ivott, nem volt vele semmi baj, egy nagyon rendes ember volt. Ő is súlyos beteg volt, hosszú éveken keresztül. Úgy a betegségéről nem tudok mit mondani, mert amikor kiderült, még nagyon kicsi voltam, én ezzel együtt éltem, sose fogtam fel igazán, mit is jelent a dolog. Voltak nagyon rossz napjai, de már az is teljes mértékben normális volt számomra. Amikor viszont meghalt, nagyon rossz volt, mit meg nem adnék azért, ha visszajönne, legalább egy napra... Nem bánnám, ha kötekedne se, csak legyen itt...
2015. máj. 20. 11:25
 10/18 anonim ***** válasza:
72%

A napokban beszéltük ismerősökkel pont, hogy ha megnézzük, milyen betegségek vannak a családjainkban, melyik felmenőnk miben szenved vagy halt meg, ha nagyon belegondolnánk, milyen géneket adhatunk tovább, félnénk gyereket vállalni.

Apám pár dolgot leszámítva családunk legegészségesebb tagjaihoz tartozik (a fogaival van gond, meg a gyomrával, amúgy kutya baja, és tele van energiával, most megy nyugdíjba, de nem egy "tipikus" lepukkant nyugdíjas), szóval meglepődnék, ha súlyos betegség derülne ki, amiről eddig nem tudtunk, de el kellene fogadni, nem roppannék bele, de lehet, hogy amint felmerülne a gyerekvállalás, csináltatnék egy alapos kivizsgálást, hogy mit örökíthetek esetleg, apám meg nyilván kezeltetné magát, van tucatnyi ismerőse, kapásból két orvos a családban.

A te eseted más, azok a dolgok valószínűleg az alkoholizmus következményei, szóval abban az esetben nem nagyon éreznék semmi extrát, max. azt, hogy "várható volt".

2015. máj. 20. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!