Nálatok is szokás kibeszélni a háta mögött a másikat?
Anyámnak soha nem tudtam megfelelni így gondoltam megfelelek inkább magamnak és önmagam leszek.
Ma viszont a húgom (10 éves) olyanokat mondott nekem hogy most sem fogtam fel teljesen.
Azt mondta hogy mióta megváltozott a zenei ízlésem gonosz lettem....pedig pont hogy ő gonosz...azt mondta már hogy alig várja hogy elköltözzek és soha ne lásson többé.
Mondtam neki hogy inkább tőle volt ez gonosz mire ő azzal védekezett hogy ezt a költözés dolgot igazából anyám találta ki, hogy ő csak elmondta...bátorkodtam megkérdezni hogy erről én miért nem tudok, és mit mondott még a hátam mögött rólam...
Nos állítólag rossz gyerek vagyok, mivel rockot hallgatok egy idióta vagyok, és züllött életem lesz...anyám ezeket mondta a húgomnak.
Álmomban sem gondoltam volna hogy így érez az anyám...hatalmasat csalódtam benne és az is rosszul esett hogy a hátam mögött mondja ezeket...
Nálatok szokás kibeszélni a másikat? Normális dolog ez?
15/L
Hát ez egészen abszurd amit írsz. Egy 10 éves gyerek fejét így telebeszélni és egy másik 15 éves gyereket a zenei ízlése miatt bántani. Te jó ég... ahogy tudsz, költözz el otthonról.
Bocsáss meg, de anyád egy hárpia, nem való anyának.
Egyébként nem pontoztam le senkit, elfogadom ha ostobának tartod a családomat csak érdekelt miért,
A többi válaszolónak meg köszönöm hogy válaszolt (:
Én a helyedben elé állnák a kedves anyukának és megkérdezném, hogy konkrétan mi baja van. Nagyon sok esetben a szülők más dolgok miatt érzett frusztrációjukat vezetik le a gyerekeiken. Ja és a biztonság kedvéért megkérném, hogy máskor ha kritizálni szeretné az életemet, azt legyen szíves előttem tegye és ne a hátam mögött, pláne nem a 10 éves tesóm közvetítésével.
Ez az egyik verzió, mármint ha a tesód igazat mondott. A másik eshetőség, hogy a hugi megijedt hogy feldühít és anyukára fogta a dolgot. Esetleg haloott valami töredéket anyukátoktól (pl. ezt a dolgot a rocker pasiról) és kiegészítette. Ennek utána kellene járni, és ha kiderül, hogy hugi a ludas, vele kellene elbeszélgetni.
Konkrétan a kérdésre válaszolva, igen, nálunk is szokás de nem így. Itt az van (és volt mindig), hogy az egyik szülő távollétében a másik szépen odamegy a gyerekhez és elkezdi neki szidni a másik szülőt, nyomatékosan elmondva hogy melyikőjüket KELL szeretni, ha balhé van, melyikőjük mellé KELL állni. Tizenévesen meguntam és egy alkalommal, amikor épp fizikailag nem egymás háta mögött nyomták (anyám a konyhában, apám a szobában volt és úgy ordibált mindkettő nekem ki az udvarra hogy melyikőjüket kell jobban szeretnem) begurultam és elkezdtem ordítani, hogy hagyják abba, unom már évek óta ezt hallgatni, egyiküket sem szeretem jobban a másiknál mert egyikük sem jobb a másiknál, mindketten hazudnak, ígérgetnek és rángatnak engem ide-oda amíg nagykorú nem leszek és úgy elhúzok hogy soha többé nem látnak. Azóta megszűnt a balhé.
A leírásból látom, nálatok közel sem ilyen szintű a helyzet, szóval a határozott, nyugodt beszélgetést javaslom első körben anyukával, utána a tesóval.
Ha valóban a rockzene a balhé oka, akkor elég korlátoltak lehetnek, de te segíthetsz nekik oly módon, hogy megmutatod, mi is az amit hallgatsz, miről szólnak a dalszövegek, miért szereted, stb. Talán ez segít megérteni a dolgot anyukád részéről is. Írom én ezt úgy, hogy metálban tolom, színes hajjal, olykor 200 decibelen visító gitárral. Nálunk sohasem volt ebből probléma. Éveken át nyomták az infót az okos szomszédok, a rokonok, hogy meglásd a gyereked drogos, züllött alak stb. lesz ilyen kinézettel, de sajnálatukra nem lett igazuk. Júliusban megyek a diplomaosztómra, színes hajjal és metálvillázni fogok, ha kijöttem.
Az életedet te alakítod, bármilyen is a kinézeted, ha nem akarsz lezülleni, akkor nem fogsz. 15 évesen meg pláne. Sok a negatív sztereotípia, amit úgy lehet legkönnyebben legyőzni, ha megmutatod nekik, ki is vagy.
Üdv,
25/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!