Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam el a szüleimnek...

Hogy mondjam el a szüleimnek hogy már nem vagyok szűz?

Figyelt kérdés

3 hónapon belül betöltöm a 17. életévemet.

A párommal már egy ideje élünk nemi életet és el szeretném mondani a szüleimnek, mert probléma lépett fel a párkapcsolatomban (nem, nem lettem terhes mielőtt valaki ezt kérdezné). Viszont nem tudom, hogy hogyan mondhatnám el nekik. Elég régimódiak, de nem annyira, hogy azt mondják, hogy "majd csak ha gyűrű lesz az ujjamon". Csak... mikor ez a téma jön elő, akkor mindig azt mondják, hogy csak okosan csináljam, és hogy még gyerek vagyok ehhez, és hogy bíznak bennem hogy "nem adom magam olyan könnyen". Viszon úgy nem állhatok eléjük, hogy "anyu, apu már nem vagyok szűz... sőt.. többször is csináltuk már"

2015. máj. 10. 12:11
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem nem függ össze, hogy szűz vagy-e azzal, hogy együtt aludhattok-e. A legtöbb szülő erről nem szeretne tudomást venni, nem élvezi a tudatot, hogy a barát épp náluk "alszik" a másik szobában a lányukkal. Valószínűleg még hosszú ideig úgy lennének vele, ahogy eddig csináltátok, úgy csinálhatjátok ezentúl is, még jobb is, mintha az orruk előtt történne. A jövőben persze alakulhatnak a dolgok otthon, úgyhogy tényleg nem árt egy kis tájékoztatást nyújtani a kapcsolatotok fejlődéséről, ez azonban egyenlőre maradjon annyi, hogy anyukádnak bizalmasan elmondod, a dolog megtörtént, és szeretnéd, hogy tudja. Majd ő továbbadja apádnak, ha szükségesek tartja. Anyukád biztos végigbeszéli veled a jól ismert dolgokat (rendesen védekeztetek-e?), aztán emészti egy darabig az információt. Hagyd egy kicsit ülepedni, ne pedig egyből akarj valamit a bizalmadért, könnyebben fogadják be a családba a fiút, ha semmi nincs rájuk erőltetve.
2015. máj. 10. 12:28
 12/25 anonim ***** válasza:
23%

Kérj tőlük szexuális felvilágosítást.

Beszéljetek a témáról, ha ennyire kellemetlen neked, majd ők megmondják mit tudnak ebben neked nyújtani.

2015. máj. 10. 12:32
 13/25 A kérdező kommentje:

Már szóba került hogy itt aludhat e, a válasz kapásból nem volt, mivel szerintük ez kevés idő, és még gyerek vagyok.

Viszont egy év múlva már nagykorúnak számítok. A tetteimért vállalom a következményeket, mert nem bújok senki háta mögé, hogy majd más megoldja a gondjaimat. És szerintem még mindig jobb vagyok, mint akik elsőre lefekszenek valakivel 14 (!!) éves korukban. Viszont erre a szüleim azt mondják, hogy nem mások érdeklik... hogy mások mit mikor és kivel csinálják, és hogy ne őket kövessem. De ha én is vele szeretnék aludni (akár kompromisszumként havi 2x), akkor abban már semmi "követés" nincsen. Szimplán csak együtt szeretnék lenni azzal akit szeretek. Mert bárki bármit mondd este a legnehezebb mindenkinek, mindenki akkor a legmagányosabb, és ha az embernek van párja és nélküle van, akkor az még rosszabb érzés.

Csak ez így nem értik meg, mert mindig azt mondják, hogy attól félnek, hogy csak addig kellenék a barátomnak (pedig kedvelik őt) míg meg nem fektetne. Ezért is szeretném elmondani nekik, hogy már megtörtént a dolog.

2015. máj. 10. 12:36
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Akkor mondd ezt igy el nekik, hatha megengedik parszor.
2015. máj. 10. 12:44
 15/25 anonim ***** válasza:
86%

ha nem a szexszel kapcsolatos a probléma, akkor nem kell róla beszélni

ha meg azzal, akkor ide leírod és segítünk

2015. máj. 10. 13:06
 16/25 anonim ***** válasza:
81%
A szexuális felvilágosítás nem engedély arra, hogy bárkivel feküdj le, hanem egy oktatás, hogy megértsed milyen veszélyei lehetnek a fiatal kori szexualitásnak, amikor nincs meg a kellő tudás hozzá.
2015. máj. 10. 13:17
 17/25 anonim ***** válasza:
69%

"Mert bárki bármit mondd este a legnehezebb mindenkinek, mindenki akkor a legmagányosabb, és ha az embernek van párja és nélküle van, akkor az még rosszabb érzés. "

Ha megengedik, hogy havi 1x ott aludjon, akkor még mindig ott van a maradék 29-30 nap, szóval ez nem jó indok. Vagy úgy gondolod, hogy minden nap?

Egyébként meg 5 hónap nem sok idő, én sem engedném meg a 16 éves lányomnak. A legtöbb szülő nem szereti, ha idegen van éjjel a lakásban. Lehet, hogy sejtik hogy szexeltek, de más ha az otthonukban, az orruk előtt csináljátok.

2015. máj. 10. 16:17
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Én nem mondtam el,és nem lett rosszabb a kapcsolatoma szüleimmel
2015. máj. 10. 16:36
 19/25 anonim válasza:
100%

Nálunk ez úgy volt, hogy először én kérdeztem meg h ott aludhatok e nála, mert gondoltam h apum nem menne bele abba, h ő aludjon itt. Azt megengedték, hogy én aludjak ott, ez volt 2-3 alkalommal és a másodiknál mikor megkérdeztem akkor már nem is kérdeztek semmit, simán rábólintottak. Mikor először megkérdeztem, hogy itt aludhat-e, apám nagyon nehezem ment bele(pedig én előtte már párszor aludtam nála), de végül itt aludt. Mikor először aludtam nála(akkor feküdtünk le először) akkor 11 hónapja voltunk együtt. Persze az ember egyből arra gondol, hogy ha nála alszol, akkor szexelni is fogtok, de nem biztos, van, hogy elég az, hogy hozzá tudsz bújni és úgy alszotok el.

Szóval szerintem először azt kéne megkérdezned, hogy te ott aludhatsz e nála.

18/L

2015. máj. 10. 17:58
 20/25 anonim ***** válasza:
69%
16 évesen még ne akarj együtt aludni senkivel. A szex más dolog, azt a hüyék is csinálják.
2015. máj. 10. 21:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!