Mit tegyek hogy jobb kapcsolatom legyen a szüleimmel?
*Folyton.
Anyum velem is ilyen volt. Negatív ösztönzésnek szánta, hogy jobban tanuljak. Tanulási nehézségeim voltak, de nem igazán segített rajta, mert azt hitte, hogy saját magamtól megértem majd a reál tárgyakat. Nem így lett. Gimi után kihagytam egy évet, hogy átgondoljam mi legyen velem a jövőben. Örült neki, hogy magamtól választottam szakot egyetemre. Többet beszélgettem vele magamról és arról, hogy mi érdekel.
Nem hallottam többé tőle olyanokat, hogy hülye vagyok és, hogy nem lesz belőlem semmi. Később felhoztam neki, hogy a lehető legrosszabban hatott rám a "nevelési módszere". Sérelmezte, hogy nem szóltam neki erről, csak magamban vívódtam miatta.
Legyél te is nyílt a szüleiddel! Mond, hogy ez az ösztönzési fajta téged csak lelkileg emészt fel és nem javít a teljesítményeden!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!