Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan lehetne jobb a kapcsola...

Hogyan lehetne jobb a kapcsolatom a szüleimmel?

Figyelt kérdés
Eléggé más vagyok, mint ők, sosem törődtek velem igazán. Az anyagi támogatáson kívül nem kaptam tőlük semmit. Nem szoktam velük beszélgetni, csak anyával, ha kell valami iskolai ügyet intézni, vagy hasonló. Édesapámmal van, hogy akár hetekig nem is szólok hozzá, és nem is érdeklődik irántam. Egy jó ideje rágódom ezen, régen nem tudtam konkrétan megfogalmazni, hogy ez így van és azt sem, hogy hiányzik. De teljesen elutasítóak velem és lenéznek engem. Amit tanulok, csinálok egyszerűen nem értékelik, sosem volt jó nekik, mindegy mit csináltam. Édesapámtól hallottam konkrétan, hogy lenézi amit tanulok, ez nagyon rosszul esett. Sosem ölelt meg, sosem játszott velem, sosem.. nem tudom. Tegnap haza jöttem, anya nagyon jókedvű volt, és kedves, örültem Neki nagyon. Ma pedig újra olyan hideg, agresszív, ,,hagyj már békén" lett, és a tegnapi után nagyon rossz érzés. Anyagilag mindent megkapok, egész nap dolgoznak, amiért tisztelem őket, nem mondanék róluk rosszat. De nekem ezek a dolgok nem jelentenek semmit. Lehetne velük valahogyan jobb a kapcsolatom? Esetleg hogyan közeledhetnék feléjük? Vagy felejtsem el ezt az egészet? Vagy csak én reagálom túl a dolgot, és ez teljesen normális? 17/f

2014. márc. 5. 15:55
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem normális, az a normális, hogy igényed van a családi kapcsolatra a biológiai kapcsolaton és pénzen kívül.

Ha odamész hozzájuk, hogy beszélgetni szeretnél, akkor nem hallgatnak meg?

2014. márc. 5. 15:59
 2/7 A kérdező kommentje:
Hát, sosem beszélgettem úgy bizalmasan velük, ezért Nekem is nehéz, de ha pl. születésnap vagy hasonló van, ahol vendégek vannak, valahogy mindig olyan... elutasítóak. Őszintén ezt nem tudom leírni. Bután hangzik. Lehet a kérdésem sem tudtam igazán megfogalmazni, elnézést.
2014. márc. 5. 16:02
 3/7 anonim ***** válasza:

Valahol el kell kezdeni.

Most esetleg menj oda hozzá, és meséld el, hogy mi volt ma. Hogy milyen viccet mondott a töritanár, hogy melyik lány tetszik, hogy mit tanultál biológiából.

Vagy kérdezd a dédszüleidről, régi családi történetekről.

2014. márc. 5. 16:03
 4/7 anonim ***** válasza:

Kérd ki valamiben anyud véleményét, ami foglalkoztat. Nyiss te, mert ők annyira bele vannak feledkezve a napi "mókuskerekükbe", hogy észre se veszik az igényeidet.

Jó a hozzáállásod, így fogsz tudni ezen változtatni úgy érzem.

2014. márc. 5. 16:32
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj, én 22 éves koromra tanultam meg azt, amit mondani fogok, eddig én is úgy szenvedtem, mint te, még most is rossz, de már rájöttem, hogy nem az én hibám és nem tudok mit tenni. Szóval a lényeg, hogy ha a szülei nem tartanak elég érdemesnek ahhoz, hogy igazán, szívből szeressenek és hogy veled töltsék a szabadidejük legalább egy kis részét, az nem a te hibád és nem te érsz kevesebbet. A másik pedig, amit megtanultam, hogy ez ellen te semmit sem tehetsz! Ha ők másra akarják elcseszni az idejüket, az az ő bajuk, és a következő pedig az, hogy nem kell neked küszködnöd a szüleid szeretetéért, törődéséért! A szülőnek lenne a dolga jó kapcsolatot ápolni a gyerekkel, és ha ők ezért sosem törték magukat, mi minek küszködünk évek óta azért, hogy akár csak egy fikarcnyi kis szeretet vagy törődést kapjunk tőlük? Nem a mi dolgunk ezért harcolni, ha nekik nem kell, hát mi is találunk náluk jobbat. Lesznek majd olyan emberek az életedben, akik jobban fognak szeretni náluk, beléjük érdemes fektetni az időt, energiát, nem érdemes olyan emberek szeretetéért harcolni, akik téged ennyire nem tartanak. Sajnos ez van, de ha ezt sikerül elfogadnod, hidd el, megszűnik benned az az űr, amit a szüleid okoztak. Többé nem keresed már lépten nyomon az ő odafigyelésüket, törődésüket, hanem a saját életedre fogsz koncentrálni, egy életre nélkülük, és így sokkal sikeresebb leszel az élet többi területén. Ha ők nem akarnak vele djobb kapcsolatot, te hiába akarsz velük, ha rendes gyerek vagy, akkor nem a te hibád ez.
2014. márc. 5. 16:32
 6/7 anonim ***** válasza:
68%

Egészen a hozzászólásod végéig azt hittem, hogy ezt lány írta, és már sajnáltalak is.

Faterommal mi se érzelgősködtünk, a teljesítményt viszont mindig értékelte és elismerte (sportban, iskolában, munkában elért eredményeim, csajoknál sikereimet, műszaki érzékemet, pénzügyi óvatosságom, otthoni és telken végzett munkájához a segítségem) és szerintem a jellememet, értékrendemet is bírja , mert az közel áll az övéhez (de ezt soha nem mondja). Viszont ha mérnök helyett mondjuk esztéta vagy filozófus lettem volna, rájuk jellemző életmóddal, akkor szerintem nem sokra becsülne.

2014. márc. 5. 16:37
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen, ilyen téren valóban ,,lányos" vagyok. Nagyon érzelmes fiú vagyok, és rengeteg más dologban is különbözök az emberektől. Az élet más területein sem vagyok jobb, főleg emberekkel kapcsolatban.
2014. márc. 5. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!