Mit tegyek hogy anya megengedje a lakásba hogy legyen kutya?
Minden vágyam egy kutya(kistestű)
És társasházban lakunk
Szia! Nekem is sokáig ez volt a problémám, mert panelban laktunk és a szüleim nem engedték, hogy kutyát tartsak. Most már kertes hátunk van és 2 kutyusunk. Először én is haragudtam és nem értettem, hogy miért nem egyeznek bele, de már értem: sok kutya, akár kicsi, akár nagytestű csak szenved a lakásban, és emiatt a gazdái is... Szerintem önkéntes munkát kéne vállalnod egy állatmenhelyen. Így egy kicsit olyan lenne, mintha saját kutyusaid lennének.
Tudom, nem ugyanolyan, de meg kell értened anyukádat, mert ő tisztában van vele, hogy egy kutya a kertben érzi jól magát. :D
Ne higgy a sok kutyához nem értőnek, a kutya nem szenved lakásban, ez tévhit.
A kutya nem büdös, nem koszos mindig (van direkt ilyen tappancsfertőtlenítő), az enyém egyébként még csak nem is szőröz össze mindent (bár a legtöbb kutya igen), a padló meg köszöni szépen, semmi baja.
A hajam tépem az ilyen emberektől...
Viszont egy kutya tényleg nagy felelősség, rengeteg foglalkozást igényel, a 2 és 6 hónapos kor közötti részt meg ki kell bírni idegekkel.
Jól nevelt kutya nem rág meg semmit (a kölyök még igen, ezért kell neveln).
Nekem megengedték 15 éves koromban, 2 hónap után, miután elégszer elmondtam, hogy komolyan gondolom és az én felelősségem.
Máig velem van.
Ha már így megjegyezted, nagytestű mixem van lakásban. Napi három séta, egy egyórás, egy kétórás és egy másfél órás, hétvégén túrák.
Amikor nincs sétaidő, békésen alszik a lábamnál vagy mellettem a kanapén, nincs semmi baja.
Valószínűleg a vidéken láncra vert meg télen nyáron a kertbe kitett kutyák boldogabbak..falusi lévén sok ilyet láttam.
Ne hidd el, hogy a kutya szenved a lakásban. Egy kutya társas lény, ott érzi jól magát, ahol az ember van. A mi kutyink kerti kutya 2500nm-es kertben, mégis mindig jön befelé a házba, velünk akar lenni. A kutyának a lényeg a szeretet, a törődés. Viszont ha lakásban tartod sok gonddal járhat: napi 4x minimum séta, tisztántartás stb.
Talán kérj egy törpenyulat, kevesebb macera.
Úristen 12-es de jó, hogy nem vagyok a gyereked.
Én is anya vagyok több, mint 10 éve él velünk egy tündéri kis bolognese, nem büdös, a padlónknak semmi baja, mindig ott heveredik le, ahol mi vagyunk a lakásban, esküszöm több haj van a földön mint kutyaszőr. És látom, hogy a lányom boldog, kiegyensúlyozott, imádja a kutyát, míg mi haza nem érünk együtt "tanulnak". Segít a kutya fürdetésében, a család együtt nagyokat sétál a kutyával.
Egész életemben állatok vettek körül, ezért (is) nagyon hálás vagyok a szüleimnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!