Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek hogy anya megengedj...

Mit tegyek hogy anya megengedje a lakásba hogy legyen kutya?

Figyelt kérdés

Minden vágyam egy kutya(kistestű)

És társasházban lakunk

2015. máj. 8. 15:33
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
71%
Ha nem akarja, akkor sehogy sem fogod rávenni, ne erőszakoskodj. Ő élete, ő háza. Plusz a kutya felelősség. Ha majd megszaporodnak az esti bulik, különórák, vagy hétvégén a pasiddal/csajoddal leszel, akkor ki fog foglalkozni a kutyával? Anyukád miért tenné, ha nem az övé. Ha lesz saját lakásod, azt tartasz amit csak szeretnél.
2015. máj. 8. 17:59
 12/24 anonim ***** válasza:
37%
Én is anya vagyok és az én 4.5 évesem is elkezdett sírni egy kutyáért. De ha megszakad se fogom megengedni. Először is: A kutya nem való lakásba, házba. A kutyának a szabad levegőn van a helye, ahol a fűben rohangálhat, nagyon max a külső kis folyósóra, garázsba lehet beengedni estére, télire biztosítani neki, hogy akármikor bemehessen ezekre a helyekre. A kutya szőre állandóan hullik. Még ha azt is mondod, hogy olyan kefével fésülöd, amitől te azt látod, hogy nem hullik a szőre, akkor is hullik kicsit. A kutya körmei még sétálás közben is károsítják a padlót, legyen az akármilyen padlót. A kutya, mindig koszos. Ha meg is törlöd a lábát nagyjából, akkor is koszos. Ha minden egyes séta után berakod a kádba és megmosod a lábát, na akkor nem koszos a lába. De a kutya hempereg a fűben. Egy kutyát pedig nem mosdadsz meg minden nap. Legtöbben éppen csak megtörlik szárazzal a kutya lábát, hiszen csak a betonon sétált...ja, képzeld el, hogy te egész nap cipőben vagy, kimész az utcára és aztán felmész az ágyra....Egy kutya büdös. Minden állat az. Az ember is az, de ehhez, mint emberek hozzászoktunk. Abban a házban, ahol tartanak benn kutyát, érezni a kutyaszagot...beisszák a falak is. És akkor nem írom le, hogy ezzel a kutyával foglalkozni kell, elvinni legalább 4x sétálni egy nap, ha máskor nincs lehetősége ürítenie, és azt sem írom le, hogy fizetni kell neki az oltásokat, gyógyszereket-féregírtó, miegymás-plusz kaját kell neki venni. Arról nem is beszélve, hogy mennyit kell egy ilyen kutya után takarítani. Aki benn tart kutyát, szinte garantált a minden napi takarítás a kutya után. Hát én ezek miatt nem engedném meg a kutyát otthon.
2015. máj. 8. 18:03
 13/24 anonim ***** válasza:
77%
Minden vágyad egy kutya.Nagyszerű.Várd meg mig saját lakásod lesz és eltarthatod a kutyád.igaza van anyádnak.Kutya kell hörcsög kell egy ideig aztán marad a szülökre.A kutyát nem csak tisztán tartani kell,etetni ha beteg gyógyszerezni.nem olcsó buli,aztán ott a chip a z oltások.vegyél plüskutyát..néha kimosod és le a gond.
2015. máj. 8. 18:13
 14/24 anonim ***** válasza:
49%
Állatkínzás a lakásban tartott kutya, macska... Amúgy ha nem engedi akkor nem. Lehet nem is lehet állatot tartani a társasházban. A miénkben pl nem lehet.
2015. máj. 8. 18:17
 15/24 anonim válasza:
34%

Szia! Nekem is sokáig ez volt a problémám, mert panelban laktunk és a szüleim nem engedték, hogy kutyát tartsak. Most már kertes hátunk van és 2 kutyusunk. Először én is haragudtam és nem értettem, hogy miért nem egyeznek bele, de már értem: sok kutya, akár kicsi, akár nagytestű csak szenved a lakásban, és emiatt a gazdái is... Szerintem önkéntes munkát kéne vállalnod egy állatmenhelyen. Így egy kicsit olyan lenne, mintha saját kutyusaid lennének.

Tudom, nem ugyanolyan, de meg kell értened anyukádat, mert ő tisztában van vele, hogy egy kutya a kertben érzi jól magát. :D

2015. máj. 8. 18:52
 16/24 anonim ***** válasza:
51%

Ne higgy a sok kutyához nem értőnek, a kutya nem szenved lakásban, ez tévhit.

A kutya nem büdös, nem koszos mindig (van direkt ilyen tappancsfertőtlenítő), az enyém egyébként még csak nem is szőröz össze mindent (bár a legtöbb kutya igen), a padló meg köszöni szépen, semmi baja.

A hajam tépem az ilyen emberektől...

Viszont egy kutya tényleg nagy felelősség, rengeteg foglalkozást igényel, a 2 és 6 hónapos kor közötti részt meg ki kell bírni idegekkel.

Jól nevelt kutya nem rág meg semmit (a kölyök még igen, ezért kell neveln).

Nekem megengedték 15 éves koromban, 2 hónap után, miután elégszer elmondtam, hogy komolyan gondolom és az én felelősségem.

Máig velem van.

2015. máj. 8. 19:06
 17/24 anonim ***** válasza:
55%
Aha, tehát egy jóval nagyobb mozgásigényű állat, mint az ember nem érzi szarul magát bezárva. Nem is értem miért működtetünk börtönöket, mikor a bezártság egyáltalán nem rossz. Azt még el tudom hinni, hogy valami kisebb testű kutya, akivel sokat foglalkoznak, napi többször több órát kint vannak vele, játszanak vele, annak nem olyan rossz, de azért ezt nem sokan tehetik meg és még kevesebben teszik meg. És akkor egyes nemnormálisok bernáthegyiket meg német juhászokat meg kitudja mekkora kutyákat tartanak 50m2-en.
2015. máj. 8. 19:16
 18/24 anonim ***** válasza:
48%

Ha már így megjegyezted, nagytestű mixem van lakásban. Napi három séta, egy egyórás, egy kétórás és egy másfél órás, hétvégén túrák.

Amikor nincs sétaidő, békésen alszik a lábamnál vagy mellettem a kanapén, nincs semmi baja.

2015. máj. 8. 19:23
 19/24 anonim ***** válasza:
80%

Valószínűleg a vidéken láncra vert meg télen nyáron a kertbe kitett kutyák boldogabbak..falusi lévén sok ilyet láttam.

Ne hidd el, hogy a kutya szenved a lakásban. Egy kutya társas lény, ott érzi jól magát, ahol az ember van. A mi kutyink kerti kutya 2500nm-es kertben, mégis mindig jön befelé a házba, velünk akar lenni. A kutyának a lényeg a szeretet, a törődés. Viszont ha lakásban tartod sok gonddal járhat: napi 4x minimum séta, tisztántartás stb.

Talán kérj egy törpenyulat, kevesebb macera.

2015. máj. 8. 19:59
 20/24 anonim ***** válasza:
75%

Úristen 12-es de jó, hogy nem vagyok a gyereked.

Én is anya vagyok több, mint 10 éve él velünk egy tündéri kis bolognese, nem büdös, a padlónknak semmi baja, mindig ott heveredik le, ahol mi vagyunk a lakásban, esküszöm több haj van a földön mint kutyaszőr. És látom, hogy a lányom boldog, kiegyensúlyozott, imádja a kutyát, míg mi haza nem érünk együtt "tanulnak". Segít a kutya fürdetésében, a család együtt nagyokat sétál a kutyával.

Egész életemben állatok vettek körül, ezért (is) nagyon hálás vagyok a szüleimnek.

2015. máj. 8. 20:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!