Megtudtam, hogy a gyerek bűnöző, mit tegyek?
#1-es olvasd el újra a kérdéshez tartozó leírást:
"Valójában nemlétező programokat árult facebook-on keresztül"
én így "vettem" telefont és mára bírósági ügy lett belőle...több sértett van...4 év felfüggesztett lett a vége ha jól emlékszem...
Tehát ha jól értem, elad olyan programokat, amik "megjósolják" a meccsek eredményét. Nem biztos, hogy illegális, legálisan is el lehet ezt adni.
Nem nevezném bűnözőnek a fiad, inkább csak kihasználja azt, hogy mások buták.
Az biztos, hogy "nem létező" programokról van szó? Nem csak félreértés? Pl. eddig nem létező, tehát pl. ő írta, vagy Magyarországon nem létező/kapható?
A fiatalok meg verik el a pénzük, főleg ha könnyen jön. Majd megkomolyodik, ha nem illegális, amit tesz, akkor hagyd kicsit élni, aztán majd megkomolyodik, lesznek más céljai a bulin kívül és akkor máshogy bánik majd a pénzzel. Bízzunk benne! :-) Ha tényleg átver embereket, akkor előbb utóbb le fog bukni, lehet, hogy feljelentik és az nagy kockázat. Tehát szerintem először tisztázd, hogy valóban illegális, amit művel, nem csak félreértés. Ha meg tényleg átverés, akkor beszéljetek a börtönélet kellemetlenségeiről. Mondd el neki, hogy baromira könnyen elcseszheti az életét ezzel és ne higgye, hogy azért mert ő ő, azért nem eshet baja.
Szerintem ulj le vele beszelni! Mindenkeppen! Nem hinnem, h valtozni fog es megter ezek utan, de tisztaban lesz vele, h a szulei tudnak a dologrol es nem helyeslik. A buncselekmeny kovetkezmenyeit o is tudja...gondolom. Azert nem fog valtozni, m konnyu penzszerzesi lehetoseg szamara, raadasul megvan az esze hozza - foleg, ha matekbol is jo - es nem embert ol vagy ilyesmi. Szamara ez kihivas is es izgalom.
Az lesz neki majd tanulopenz, ha lebukik es a bortonben megismeri a masik oldalt. Vannak emberek, akik csak asajat hibajukbol tanulnak...vagy abbol sem. De mindenkeppen beszelj vele!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!