Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megtudtam, hogy a gyerek...

Megtudtam, hogy a gyerek bűnöző, mit tegyek?

Figyelt kérdés
A nagyobbik fiam már külön él tőlünk és a napokban tudtam,meg a testvérétől,hogy valójában bűnöző.Már akkor gyanús volt amikor iskolás korszakában valami külföldi banktól igényelt számlát meg kártyát és kezdtek jönni a pénzek.Eleinte havi 30-50 ezer,majd volt,hogy havi 100 ezer is.Amikor kérdőre vontam,azt mondta,hogy online sportfogadásból származnak a pénzek,meg hogy ha sokat elemzi a meccseket akkor lehetséges profitot csinálni ebből.Mivel nagyon jó volt matematikából elhittem neki,hogy valóban képes okoskodni ilyen dolgokkal.Valójában nemlétező programokat árult facebook-on keresztül(A különböző programok elvileg előre megjósolták a meccsek kimenetelét,online pókeren kielemezték az ellenfelet,tőzsdézésben segítettek stb...).A programokat elvileg 20-50 euróért értékesítette.Nem tudja,hogy tudok a dologról.Szerintetek hogyan viszonyuljak hozzá?Tegyek úgy mintha nem tudnék róla,vagy üljek le vele beszélgetni?Mindig is nagyon laza és nemtörődöm életet élt.Szinte semmi nem érdekelte,csak hogy eltudjon naponta járni terembe és hétvégenként bulikba járjon.Amikor beszéltem vele a jövőről mindig azt mondta,hogy nem fog gyárban dolgozni rabszolgaként.Voltak érdekes húzásai,mint mikor 50 ezer forint értékben vásárolt karórát és hasonló dolgok.Látszik,hogy nem tudja megbecsülni a pénzt és annak a jelentőségét.A legjobban az zavar a dologban,hogy én is és az anyja is tisztességes munkásemberek vagyunk.Igaz nem vagyunk gazdagok,nem vehetjük meg a gyerekeinknek a legújabb okostelefont,de soha nem kellet nélkülözni-e.
2015. máj. 8. 12:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
0%
Miért is lenne pontosan bűnöző? Sokan használnak ilyen programokat. És érthető, hogy nem akar mindenki olyan szolga lenni, mint te.
2015. máj. 8. 12:11
 2/14 anonim ***** válasza:
98%
Kedves első válaszadó, ha nem létező programokat árul, akkor csalást követ el, ami bűncselekmény. A bűncselekményt elkövető személyt pedig bűnözőnek hívják. Megvan már?
2015. máj. 8. 12:15
 3/14 anonim ***** válasza:
93%

#1-es olvasd el újra a kérdéshez tartozó leírást:

"Valójában nemlétező programokat árult facebook-on keresztül"

én így "vettem" telefont és mára bírósági ügy lett belőle...több sértett van...4 év felfüggesztett lett a vége ha jól emlékszem...

2015. máj. 8. 12:17
 4/14 anonim ***** válasza:
91%
Nem igazán tehetsz ellene semmit, de még az is lehet, hogy ez testvérek közti irigység/féltékenység vagy félreértés szüleménye.
2015. máj. 8. 12:23
 5/14 anonim ***** válasza:
0%

Tehát ha jól értem, elad olyan programokat, amik "megjósolják" a meccsek eredményét. Nem biztos, hogy illegális, legálisan is el lehet ezt adni.

Nem nevezném bűnözőnek a fiad, inkább csak kihasználja azt, hogy mások buták.

2015. máj. 8. 12:44
 6/14 anonim ***** válasza:
0%
Nem irigyellek. A fiaddal nem hiszem hogy tudsz már mit csinálni. Lehet hogy félig rajtad is múlt a dolog. A gyereknek vagy nyilvánvalóan vagy rejtve de a szülő a minta. Ha bűnöző lesz akkor valami nem stimmelt a mintával. És olyan hajlama is van, arról a részéről te nem tehetsz. Valamit látott rajtad, ami miatt nagyon nem akarja követni a példádat. Pl. gyűlölted a munkádat vagy halálra dolgoztad magad és türelmetlen voltál vele, vagy egyszerűen csak nem foglalkoztál vele. Vagy folyton elégedetlenkedtél, nem érdekelt őszintén a gyerek. Saját magadon változtass. Más esélyt nem látok. Ha te változol, talán a fiad is fog.
2015. máj. 8. 12:46
 7/14 anonim ***** válasza:
42%

Az biztos, hogy "nem létező" programokról van szó? Nem csak félreértés? Pl. eddig nem létező, tehát pl. ő írta, vagy Magyarországon nem létező/kapható?

A fiatalok meg verik el a pénzük, főleg ha könnyen jön. Majd megkomolyodik, ha nem illegális, amit tesz, akkor hagyd kicsit élni, aztán majd megkomolyodik, lesznek más céljai a bulin kívül és akkor máshogy bánik majd a pénzzel. Bízzunk benne! :-) Ha tényleg átver embereket, akkor előbb utóbb le fog bukni, lehet, hogy feljelentik és az nagy kockázat. Tehát szerintem először tisztázd, hogy valóban illegális, amit művel, nem csak félreértés. Ha meg tényleg átverés, akkor beszéljetek a börtönélet kellemetlenségeiről. Mondd el neki, hogy baromira könnyen elcseszheti az életét ezzel és ne higgye, hogy azért mert ő ő, azért nem eshet baja.

2015. máj. 8. 12:48
 8/14 anonim ***** válasza:
5: már leírták többen, tökmindegy milyen csúnya vagy csodálatos dolgot csinál egy nemlétező program. Ha nemlétező programot ad el valaki az minimum csalás.
2015. máj. 8. 12:49
 9/14 anonim ***** válasza:
Nem számít csalásnak, ha pl. a program telepítésekor vagy elindításakor elfogadja a szabályzatot, amiben mondjuk szerepel az, hogy a program által kiírt meccseredmények csak tájékoztató jellegűek, és nem garantálja, hogy nyersz vele pl tippmixen..
2015. máj. 8. 12:54
 10/14 anonim ***** válasza:

Szerintem ulj le vele beszelni! Mindenkeppen! Nem hinnem, h valtozni fog es megter ezek utan, de tisztaban lesz vele, h a szulei tudnak a dologrol es nem helyeslik. A buncselekmeny kovetkezmenyeit o is tudja...gondolom. Azert nem fog valtozni, m konnyu penzszerzesi lehetoseg szamara, raadasul megvan az esze hozza - foleg, ha matekbol is jo - es nem embert ol vagy ilyesmi. Szamara ez kihivas is es izgalom.

Az lesz neki majd tanulopenz, ha lebukik es a bortonben megismeri a masik oldalt. Vannak emberek, akik csak asajat hibajukbol tanulnak...vagy abbol sem. De mindenkeppen beszelj vele!!!

2015. máj. 8. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!