Mi lehet az oka annak, hogy a szülők a nagyobbik gyerekükkel nem foglalkoznak, a fiatalabbat pedig folyton védik, lesik minden kívánságát?
21 vagyok, két öcsém van, az idősebbik 18 lesz, a kisebbik meg 13 múlt. Hasonló volt nálunk is, édesapánk meghalt, anyám agyondolgozza magát, hogy el tudjon minket tartani, én is adtam a fizetésemből, és közben amikor anyám nem volt otthon, ezerrel csináltam a házimunkát, hogy neki kevesebb legyen, mert tudtam, hogy nagyon fáradt. A két öcsém ezt leszarta, miután hazaértek a suliból, letették magukat a számítógép elé, és mindenki le volt tojva jó magasról. Hegyekben állt a szobájukban a mosatlan edény, volt, hogy az ebédemhez egy darab kanalat sem találtam, mert mindegyik a szobájukban volt valahol, a poharakban/bögrékben 3 centis száraz cukorréteg a kakaó/üdítő után, nem beszélve a kuplerájról ami a szobájukat uralta úgy általában. Anyám nem tett ezellen semmit, mert nem volt ereje hozzá meló után. Pár havonta eldurrant az agya és szétborogatott nekik mindent a szobában, majd rájuk parancsolt, hogy most akkor pakolás, de nem ért semmit, mert hetekig csak ígérgette, hogy megcsinálja, és a géptől sem tiltja el őket....és én csak takarítottam a tesóim mocskát, meg minden melóból hazaérkezéskor kisebb agyvérzéseket kaptam tőlük, mert nem bírtam rávenni őket, hogy segítsenek, és lehetőleg legyenek tekintettel a munkámra, ha már feltakarítok. Majd mikor este anyám hazaért, és meséltem neki, hogy a fiai lusta dögök, és már nem bírom egyedül velük, jött hogy "ne hisztériázz már". Ez ment 3 évig.
2 hónapja elköltöztem a barátomhoz, mert betelt a pohár. Nem éreztem, hogy szükség lenne rám otthon. A két öcsém örült, ha nem látott, anyám mindig fáradt volt, általában vagy összevesztünk valamin vagy elvonult a szobájába, anyám párjával meg hát mi dolgom lenne? Hazaértem munkából, takarítottam, megfürödtem, majd elmentem aludni, és ennyi volt nap mint nap az életem.
Mióta leléptem, nem tudom ezek a dolgok változtak-e, hazajárok az állataim miatt, anyámmal jó a kapcsolatom, igyekszek olyankor menni mikor otthon van és rá(m)ér. Sokkal nyugodtabb vagyok, nincsenek folyamatos migrénes fejgörcseim, nem vagyok állandóan idegbeteg (csak az anyósjelöltemet kell elviselnem, de inkább mint a két öcsémet...).
Szóval nálam ez segített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!