Házasokként milyen gyakran látogatjátok egymás szüleit?
Feltéve, hogy jó a viszony, de aránylag nagy a távolság. Az, hogy mondjuk én a saját szüleimet relatíve gyakran látogatom, az egy dolog, de a párom? Nálatok hogy működik? És ünnepekkor? Gyerek nélkül még.
Az én szüleim elég messze laknak, másik országban. Autóval megközelíthető távolság, nem azért, de ahhoz, hogy mondjuk hetente menjünk egy vasárnapi ebédre (mint anyósomhoz), ahhoz messze van. Ott aludni meg nem lehet, külön szállást ilyen célra foglalni meg nem feltétlenül szeretnék. Az én családom meg elég kicsi már sajnos, a legfiatalabb én vagyok a magam huszonix évével. Míg a párom családjában egy csomó ovis, kisiskolás unokahug/öcsi, kereszthugi/öcsi van, az ünnepeket, főleg a karácsonyt nagyon feldobják, ebben az évben kifejezetten sajnáltam, hogy nem velük voltam karácsony napján, pedig hívtak és hiányoltak. De nálunk meg karácsonykor van az egyedüli nap az évben, amikor az a kevés emberke is, aki még megvan a családból, együtt van, hazajön mindenféle országokból, szabadságot kér pár napra, ha kell, tehát nem tehetem, hogy én bontom meg ezt a kis szabályszerűséget. Nem mintha a karácsonyunk olyan meghitt lenne vagy ünnepies, de mégiscsak család és együtt és...
Nálatok hogy működik? Ti hogy oldjátok meg? És mi lesz itt, ha gyerek is van? Mindenki akarna belőle egy darabot, milyen gyakran mutatnátok és kinek?
Körülbelül havonta egyszer. Elfoglalt, dolgozó emberek vagyunk, eleve maximum egy szabad hétvégénk van egy hónapban, az sem mindig egyszerre.
Jelenleg még közel élünk egymáshoz, de ez hamarosan változni fog, így maradnak majd a kb. félévente megejtett találkozók. Gyerekkel, gyerek nélkül, ez már csak így megy. A skype korában az ember örüljön, hogy az a lehetőség adott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!