Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, hogy a szüleim...

Mit tegyek, hogy a szüleim elvigyenek?

Figyelt kérdés
Borderline személyiségzavarom van, pszichológushoz járok, de nem igazán használ és kevésnek is érzem azt a heti 1 órát. A pszichiáter ajánlott egy kórházat, ahova befeküdhetnék egy hosszabb kezelésre. Én szeretném, mert szeretnék jobban lenni, de úgy érzem, hogy egyedül, itthon, ebben a környezetben ez nem fog menni és megpróbálnám. A szüleim beleegyeztek és én abban a tudatban voltam, hogy megyünk, de ma bejelentették, hogy nem, mert hülyeség és úgy se használna, meg nincs is semmi bajom, szedjem össze magam és fejezzem be a hülyeséget. Semmi olyan dolog nincs, ami miatt nem mehetnék, TB alapon lenne, egyszerűen csak ők hülyeségnek tartják, de nem élik át azt, amit én. Nem bírom tovább. Suliba se járok normálisan, amire nem vagyok büszke és mindenképp változtatni szeretnék, és úgy érzem, hogy az a kórház tényleg jót tenne
2015. ápr. 30. 22:21
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem kérdezd meg a pszichologusodat mit tehetsz. Vagy a gyámügyet. Ez tulajdonképpen segítség elmulasztása, vagy, hogy hívják. Gyámügy számon kérheti a szülőket. Tedd meg magadért. Sok sikert.
2015. ápr. 30. 22:32
 2/9 anonim ***** válasza:

Sok szülő sajnos hajlamos a gyereke problémáit bagatellizálni, szőnyeg alá söpörni annak az illúziónak a fenntartása érdekében, hogy "normális", problémamentes gyereke van. Na meg lehet, hogy a saját kudarcuknak ítélik meg a borderline személyiségzavart, úgy érzik, rájuk is rossz fényt vet, szégyellik. Fel sem fogják, mennyit ártanak a gyereküknek ezzel a hozzáállással.

Beszélj a pszichológusoddal, háziorvosoddal. Ha a gyámügyet javasolják, tedd meg azt a lépést is.

2015. ápr. 30. 22:38
 3/9 A kérdező kommentje:
Az a "baj", hogy nem kötelező mennem, saját döntés, nekünk kell eldönteni. Csak itt az egész család mindenki véleményét figyelembe veszi, kivéve az enyémet... A pszichológus is annyit mondott, hoogy mi döntsük el és beszéljük meg itthon. Annyira a szüleim ellen se szeretnék fordulni, nem ez a célom. Viszont még csak most töltöttem a 17-et, nem szeretném húzni még egy évig
2015. ápr. 30. 22:40
 4/9 A kérdező kommentje:
Igen, folyamatosan azt keresik, hogy hol rontották el, de itt most megint nem ezzel kéne foglalkozni, hogy ki és hol rontotta el, ettől a helyzet nem fog javulni.
2015. ápr. 30. 22:42
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

Tanulj meg meditálni. A meditáció lenyugtat, pihentet és lelki erőt ad. Csináld végig ezt a 30 perces meditációt minden nap legalább egyszer, és meglátod, használni fog: https://www.youtube.com/watch?v=c9JtaSCIdLs

Iratkozz be a Domján László féle agykontrollra, ott megtanulod a mélymeditációt, és ezeket a problémákat seperc alatt kezelni tudod! Keressél rá, a YouTube-on is tájékozódhatsz róla.

2015. ápr. 30. 22:45
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
A fent ajánlott meditációt most csináld meg! :)
2015. ápr. 30. 22:46
 7/9 anonim ***** válasza:
És miért nem pakolsz össze és mész be önként? Elmúltál már 18? zsarolhatnak azzal, hogy különben kitesznek? múgy ha nem, még mindig van egy csomó önismereti gyakorlat, amik segíthetnek.
2015. ápr. 30. 22:53
 8/9 anonim ***** válasza:

Bárcsak anyukám akarna ilyen készségesen gyógyulni.

Beszélj a dokiddal, mondd meg neki, mit mondtak a szüleid. Valószínűleg beszélni fog majd velük.

2015. ápr. 30. 23:02
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget! Akkor beszélek a pszichológussal és a dokival.

Nem tudom szerintük mit kéne tennem? Egy éve vagyok ebben a nagyon rossz állapotban és tényleg mindent megpróbáltam már, ami saját erőmből kitelt. Lehet, hogy gyenge és szánalmas vagyok, de még mindig jobb ez, mintha azt mondanám, hogy feladom...

2015. ápr. 30. 23:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!