Otthon élő pályakezdők! Ti adtok bele pénzt az otthoni kasszába? Ha igen, szerintetek mennyi a reális?
" emelett pedig nem tartanak el, mert mindent én veszek magamnak, amire szükségem van."
Amíg a rezsidet nem fizeted teljes egészben, addig eltartanak.
Persze, ha nincs szükség rá, ha megtehetik, hogy ezzel támogatnak, hogy gyűjtögess akár lakásra, akár erre-arra, az jó dolog,
de ne hidd már hogy ez alap és hogy te önálló vagy!
"ne hidd már hogy ez alap és hogy te önálló vagy"
Hol írtam én ilyet?
Egyébként meg nem tudom mért kellett így nekem esni, egy-két kommenetlőnek, mikor feltettem egy normális, érdeklődő kérdést. Az is valami, amit beleadok és hogy az iskolát, valamint a szükségleteimet tudom fedezni, nagyon sokan ebben a krosztályban manapság ezt nem nagyon tudják/akarják megtenni. De nem fogok itt tovább vitatkozni, aki a kérdésemre normális választ tud adni, annak megköszönöm, a többi pedig nem érdekel.
Én mikor elkezdtem dolgozni,a 70 ezer ft-os fizetésemből 30 ezret plussz az 5000 kaja jegyet adtam le. Rezsire és kajára. Minden mást(tisztálkodó szerek,piperecuccok,szórakozás,nasi,stb) magamnak álltam.
Ja,és 3om kereső volt a családban és mindenki kb ennyit keresett,mivel egy helyen dolgoztunk,lévén az egyetlen munkalehetőség volt a környéken.
Megkérdezhetem h mit eszel,hogy egy hónapban az étkezésed 10.000ft?
Jó lenne nekem is ennyiből kijönne,a havi kajám. Ételen lehet a legtöbbet spórolni
Amikor én dolgozni kezdtem, 20.000 Ft-ot adtam haza, +6.000 Ft kajajegy + időnként vásároltam is otthonra.
Mivel nem álltunk túl fényesen anyagilag (anya egyedül nevelt engem és a tesómat), evidens volt, hogy minimum a rezsi rám eső részét fizetem, + a saját dolgaimat. Aztán az évek során ez emelkedett, amikor elköltöztem otthonról (vagyis a költözést megelőző hónapokban), összesen olyan 35-40.000 Ft-ot adtam haza havonta.
Én nem értem, miért várja el néhány szülõ, hogy a gyerek fizessen. Abban az esetben, ha nem élnek túl jó körülmények között és minden forint ki van számolva, akkor érthetõ. Akkor is érthetõ, ha a gyerek a szülõknél akar ragadni, bár én ezt nem is hagynám.
Hacsak nincsenek anyagi problémáink én nem lennék képes pézt kérni a gyerekemtõl. Mielõtt dolgozott is ki tudtam fizetni a kajáját, most is ki tudom. Az lenne a célom, hogy legyen spórolt pénze, amibõl el tud majd költözni, családot alapítani. Ha minden hónapban elveszem a fél fizetését akkor honnan lenne pénze egy albérletre.
Én főzni is szoktam,úgy olcsóbb meg több napra elég,de nem jövök ki 10.000FT-ból egy hónapban. Te h csinálod? Csak ebédre eszel főtt kaját? Reggeli vacsora? esetleg hétvégén uzsi v vmi?
Én meg mondom őszintén inkább eszem regggelire is főtt ételt(amit főztem),mert ha veszek pár zsemlét meg felvágotatt tök sokra jön ki egy hónapra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!