Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kisgyermekes anyukák! Kíváncsi...

Münki kérdése:

Kisgyermekes anyukák! Kíváncsi lennék, hogy nálatok a két év körüli gyermeketek hogyan mutatja/mutatta ki a szeretetét felétek? Kimutatja-e egyáltalán? Honnan tudj átok/tudtátok, hogy szeret?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 20. 13:30
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Rázza a fejét, hogy nem. :-) Még nem beszél...
2015. ápr. 20. 16:29
 12/17 Bence_ ***** válasza:
Mekkora?
2015. ápr. 20. 16:51
 13/17 Bence_ ***** válasza:

"két év körüli"

:)

Egyik már beszélt 2 évesen.

De ugyan azt csinálta amit mi. Szeretgette a másikat. Érdeklődött.

2015. ápr. 20. 16:56
 14/17 anonim ***** válasza:
Szerintem ne aggódj, az írásod alapján jól kötődő, magabiztos kisgyerek, ha folyton anyán lóg egy kicsi, az gyakran a bizonytalanság jele.Örülj neki, hogy bátor, és benned is bízik.
2015. ápr. 20. 19:47
 15/17 anonim ***** válasza:
Ötös vagyok. Az írásod alapján magabiztos, talpraesett fiad van. Szerintem minden rendben van nálatok. Egyszerűen ő nem az a nyálaskodó fajta. Magabiztos, stabil világgal rendelkező kis srác lehet.A gyerekeket nem neveljük valamilyenné, hanem készen kapjuk egyéniségükkel együtt, aztán ők nevelnek minket. Mielőtt anya lettem ezt nem így képzeltem.
2015. ápr. 20. 20:25
 16/17 anonim ***** válasza:

Az én fiam is éppen olyan volt kicsinek, mint a kérdező kisfia. Sosem bújt, nem igazán lehetett megölelni, ő maga sem sűrűn kéredzkedett soha ölbe.

Ha pl elesett, és megsérült, akkor is hamar megvigasztalódott, nem hüppögött fél napokig az ölemben, és általában max. egy gyors ölelést kaphattam tőle, és már futott is tovább...

Nekem is sokszor esett rosszul, pláne látva a többi anyukát, meg kisgyereket, pl az oviban, amikor a kicsik repültek az anyjuk ölébe, míg az én fiam puszit is alig adott...

Már 7 éves, és változott, de nem sokat. Most már megtanulta kimutatni a szeretetét, de ma sem az a bújós, puszilkodós fajta. Közben született egy húga (most 3 éves), aki éppen az ő ellentéte, igazi, hízelkedős szeretetbomba. Tőle sokat tanult. :) És őhozzá képes odabújni a fiam is...

Mindkét gyereket ugyanúgy neveltük, tehát elmondható, hogy ez tényleg főként a személyiségükön múlik, hogy mennyire képesek kimutatni a szeretetüket. A fiam született harcos, egy önálló, határozott személyiség már pici kora óta. Talán éppen ezért kapta maga mellé a kishúgát, akit ő óv, véd, cserébe a kicsi szereti, és felnéz rá. :)

Nem vagyunk egyformák. A gyerekek sem azok...

2015. ápr. 20. 21:50
 17/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, tudva, hogy hát ilyen van, kicsit helyre került a világom.

Én is azt gondoltam, hogy én tanítom meg őt szeretni is, ezért féltem attól, hogy valahol valamit elrontottam (pl.: a külön altatással, ami soha nem volt probléma, soha). Biztos az apjára ütött (ebben is), mert ő inkább introveltált személyiség.

Csak tudjátok, látva azt, hogy végigöleli az összes játékát, még a játékkanalakat is ölelgeti, szeretgeti, de akár egy papírfecnit is megszeretget, nekem meg egy puszit se hajlandó adni, csak nagy nehezen... Mondjuk másnak sem...

Még egyszer köszönöm a válaszokat, örülök, hogy kiírtam, sokat segítettek:-)

2015. ápr. 21. 07:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!