Férjemnek vagy nekem van igaza?
Nem demagóg duma. A gyerekeknek mindig az kell, ami tiltva van, ez ennyire egyszerű. Amúgy sem értettem ezt soha, hogy 1 pohár italtól miért kell kiakadni ennyire? Előbb-utóbb úgyis kipróbálja, akkor már előbb a szülővel, mint este a haverokkal, ahol kontroll nélkül történik a dolog.
És ha már itt járunk: n
Szerintem itt nem a borral van probléma, hanem azzal, hogy valamit mondasz, a férjed dafke nem azt csinálja, és neki áll feljebb.
Én 6 évesen már ittam pohár pezsgőt, 15-16 évesen lecsúszott egy-egy pohár bor, sőt, 16-17 évesen már ittam pálinkát is, lány vagyok, sosem voltam részeg, teljesen normális, rendes erkölcsű felnőtt vagyok :). osztálykiránduláson meg jobb, ha nem tudod, mik vannak... pont ezért jó, ha a kulturált alkoholfogyasztást otthoni környezetben tanulja meg. Az ilyen tiltásokból lesz az, hogy csajszi nem ismeri a piát, buliban előkerül a tömény, aztán hazatalálni nem tud a saját lábán, mert annyira mocsokrészeg... pedig nem is biztos, hogy sokat iszik, hanem csak nem tudja a határait.
"valamit mondasz, a férjed dafke nem azt csinálja, és neki áll feljebb"
Ez ám a komment! Talán az anyja a feleség a férjnek?
Hát én 30 éve , 15-16 évesen már pálinkáztam nagyapámmal . Pedig az nem mostanában volt.
A magyarok (mivel rengeteg az alkoholista) valamiért túldimenzionálják az ivászatot . Itt is sokszor olvasom,hogy napi 1 pohár bor vacsora mellé már alkoholizmus ,meg ha egy pár a hónapfordulójukon megiszik 2 üveg pezsgőt az is ..
Egy szó ,mint száz : a gyerekednek semmi baja nem lett az egy poháér bortól,elmúlt,engedjétek el . Örülj neki,hogy nem részegen járkál haza . Az alkoholfogyasztásnak kúltúrája van,ezt kellene beépíteni a gyerek nevelésébe,nem hirtelen feleszmélni amikor kamasz lesz,és úgy kezelni a témát ,mint valamin számára elérhetetlen tiltott gyülömcsöt,mert akkor még kíváncsibb lesz és még vonzóbb lesz számára a mértéktelen fogyasztása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!