Azért fel jelenthetem apámat mert egy családi veszekedés során levágta a hajam? Vagy csak pl olyanért jelenthetem fel hogy megvert?
Persze Claritasa, büntessük a gyereket azzal, hogy ha nem fogad szót levágjuk a haját... Épeszűnek gondolod magad ilyen fenyítése formákat gyakorolva?
Legközelebb mi lesz? Kislányom takarítsál el magad után, mert különben 1 foggal kevesebbed lesz! Vagy leborotválom a szemöldököd!!!
mivel nem tudjuk mi váltotta ki így feltételezhető h akár jogos is lehet a dolog !
nem tudjuk hogyan történt a hajvágás !
nem tudjuk mennyit vágott belőle !
nem tudjuk mennyi idős a kérdező?
és még van pár kérdés amit nem tudnunk !
tess más szemszögből is megnézni a dolgot nem feltétlenül van igaza a kérdezőnek !
mi csak az látjuk amit kiírnak
értően olvass !
"És még annyit, oké nem papagáj meg ilyenek, de könyörgöm, ha 18 lesz akkor már oké lesz?"
Akkor sem lesz oké! Mert nevetséges!
És tudod amíg a gyerek gyerek, amíg én felelek érte, addig igen is az a dolgom, hogy megmutassak neki egy helyes irányt, ha valamiről azt gondolom, hogy nem jó, akkor elmondjam ezt, hogy tanácsot adjak. Ez nem jelenti azt, hogy a saját akaratomat erőltetem rá.
Mert ha minden szülő hagyná, hogy a gyereke azt csinálja, amihez éppen a kedve tartja, akkor nem tudom hol tartana a világ.
Engem úgy neveltek, hogy igen is van egy kor, aminél még bizonyos dolgok nem valók nekem, pl. 13 évesen nem való a diszkó, 13 évesen ne festessem még a hajam, és ezzel teljesen egyet is értettem. Mindennek megvan a maga ideje, ráértem 16-17 évesen diszkóba is járni, meg hajat is festeni.
És bár anyukám mindig mondta, hogy de lüke vagy lányom, tönkre teszed csak a hajad azzal a sok szőke hajfestékkel, nem mondta, hogy ne tegyem, de tanácsolt valamit, ami engem akkor nem érdekelt, akkor is szőkére festettem, de a magam kárán persze, megtanultam, hogy igaza volt, mert tisztára letört a hajam vége, meg hullott, mint a fene.
És nem állt neki ollóval és vágta le, mikor szőkére festettem, de elmondta, hogy hát, kislányom lehet nem kellene.
És a papagáj frizura meg 30 évesen is baromi égő szerintem és nevetséges, de 30 éves korában már nem él velem együtt a gyerekem, még annyira se kell, hogy elfogadja a tanácsomat, mint mondjuk 16 évesen, amikor még én nevelem és adok egyfajta útmutatást neki az életre.
Szóval nem, nem oké, hogy egy szülő nekiáll és levágja ollóval a gyereke haját az akarata ellenére, de nehogy már szó nélkül hagyjam, ha mondjuk a 16 éves lányom úgy nézne ki, mint egy papagáj!
"És tudod amíg a gyerek gyerek, amíg én felelek érte, addig igen is az a dolgom, hogy megmutassak neki egy helyes irányt"
Mi a helyes irány? A te véleményed?
Nem mondta senki, hogy ne nyilváníts véleményt, de tudod, hogy mi lesz abból a gyerekből akit tiltanak...jól megtanul hazudni..azért mert a milliárdból épp te engedelmes voltál, nem lesz az mindenki.
Persze, mérlegelni kell a dolgokat, nem azt írtam, hogy nyugodtan csináljon bármit a gyerek, de ésszerűtlen , hogy mindenki a hajakon van kiakadva, mikor azt se tudják az emberek mikor szexelt először a gyerekük, vagy, hogy mennyi mindent titkolnak el előlük, mert pont ilyen felesleges , csak ízlés alapján eldöntendő kéréseken lovagolnak a szülők.
"Mi a helyes irány? A te véleményed?
Nem mondta senki, hogy ne nyilváníts véleményt, de tudod, hogy mi lesz abból a gyerekből akit tiltanak...jól megtanul "
Ki mondta, hogy tiltanám? Senkit nem kell tiltani mindentől, de meg kell húzni egy határt. Mert ahol nincsenek határok, ahol mindent szabad, ott vannak és lesznek gondok! Nagy gondok!
És vannak dolgok, amiket meg nem kell és nem is szabad tiltani.
És nem a haj a legnagyobb probléma! Mondtam egy szóval is? Csak azért említettem éppen a hajat, mivel a kérdezőnek fogta az apja és levágta a haját. És mivel azt még most sem tudjuk, hogy miért, ezért csak egy példa volt, ha speciel színpompázó hajjal állított haza, ami nem indokolja, hogy fogja és levágja, ezt egy szóval sem mondtam, de ha ezért volt egy vita, aminek során apuka elmagyarázta a gyerekének, hogy nem kellett volna, akkor azért abban némileg az apának volt igaza. De ettől még senkinek nem kell erőnek erejének levágni a haját. Mert ehhez egy szülőnek sincs szerintem joga, de ahhoz igen, hogy elmondja a véleményét és tanácsot adjon, esetleg elmagyarázza, hogy amit tesz, az miért nem jó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!