Azért fel jelenthetem apámat mert egy családi veszekedés során levágta a hajam? Vagy csak pl olyanért jelenthetem fel hogy megvert?
mesélhetnék h milyen feljelentések érkeznek a rendőrségre :-DDDD
az anyósom veszi fel ezeket a rendőrkapitányságon :-)
ezeknek a 90% kukában végzi mert komolytalan
Valóban, viccesen hangzik és valóban, a szülő se tehet meg mindent, de:
Gondoljátok már végig, mi lesz a következménye. 1, Apuka tagadni fog, a lány nem tudja bizonyítani. Eleve bukott az ügy. Apuka valószínűleg nem fogja megkoszonni a gyereknek, hogy feljelentette, pontosabban esélyes egy véres.
2, Tegyük fel, hogy anyuka a gyerek mellett áll -bár kétlem, hiszen akkor eleve nem lett volna levagva a haj... Apuka pénzbüntetést kap max. Következmény szinten a veres nagy eséllyel, aztán válás.
3, Ha a kérdező nagykoru, esélyes, hogy azonnal repül a lakasbol.
4, Számomra elképzelhetetlen, hogy balheznak és hipp hopp apa előkap egy ollót a vita hevében és levagja a gyerek hajat. Pontosan hogy is történt?
5, El kell gondolkodni, hogy érdemes e emiatt kockáztatni egy komolyabb megtorlast
Jó, nem azt mondtuk, hogy rohanjon a bíróságra, ez tiszta, csak azért nem kell elsőre úgy leteremteni a kérdezőt, mert ők jót röhögnek rajta .
Valószínű még gyerek, honnan tudná a jogi dolgokat? Azért kérdez... nekik egy ilyen eset is egy nagy dolog, eleve milyen család az ahol veszekedés van ( szerintem nem is első és nem is utolsó) aztán erőszakkal levágják valaki haját stb...ez teljesen normális ugye?
Csak ismételni tudom önmagam, azért mert valaki MÉG gyerek ( sokan elfelejtik, hogy felnő egyszer a gyerek)amiről nem tehet , attól a szülő nem lesz mindenható és nem tehet meg bármit.
A legközelebbinél már családsegítőhöz fordulnék.
és itt az a kérdés még h miért vágta le ?
lehet h jogos volt
lehet h már többször szólt valami miatt és ezt hozta fel következménykét
és mivel a kérdező nem változtatott így meglett az eredménye
ezt is vegyétek figyelembe !
Manapság már sok mindenért feljelentik egymást az emberek. Ha én valakire azt mondom, hogy lusta dolgozni és segélyen él, ő meg azt állítja, hogy ez nem igaz és ezzel én neki sértem a becsületét, akkor fog és feljelent becsületsértésért és indul egy ügy, amit ha megalapozottnak tartanak, akkor bíróságra kerül. Ha meg nem, akkor meg megszűnik az eljárás.
De amúgy kérdező miért történt a hajvágás amúgy?
Mert ha speciel nekem lányom lenne és hazajönne úgy, mint ahogy múltkor láttam egy csajszit, hogy kék, zöld, lila, pink színek uralkodtak a hajában, hát, elgondolkodnék én is a szülő helyében, hogy egyáltalán normális-e a gyerekem, de nyilván le nem vágnám neki, csak megkérném, hogy nagyon gyorsan festesse be egyszínűre, mert ő nem papagáj.
De sok oka lehet, ami miatt ezt csinálta és lehet, hogy olyan, amire azt mondom, hogy biztos, hogy nem kellett volna ilyet tennie.
Mert nyilván nem fizikai bántalmazásról van szó, de akkor is, valakinek van egy szép hosszú haja, a szülő meg nekiáll és levágja, mert éppen ideges, hát hogy jön ő ahhoz, akkor is, ha ő a szülő?
Szóval szerintem ha tudná az ember az okot, hogy miért történt a veszekedés és minek lett a hajvágás a következmény, akkor szerintem okosabb tanácsokat lehetne adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!